Αρχική iHunt.gr Απελευθέρωση αρκούδας από τον Αρκτούρο…VIDEO

Απελευθέρωση αρκούδας από τον Αρκτούρο…VIDEO

από iHunt Team
patrik

Μία δεύτερη ευκαιρία να ζήσει ξανά ως ελεύθερη αρκούδα στη φύση έχει και πάλι ο Πάτρικ, το ορφανό αρκουδάκι που φρόντιζε επί ένα χρόνο ο ΑΡΚΤΟΥΡΟΣ.
 
Όταν βρέθηκε ο Πάτρικ, το Μάρτιο του 2015 στο Βροντερό Φλώρινας, ήταν μόλις μερικών εβδομάδων και χωρίς τη μητέρα του, σε μία ηλικία που η επιβίωσή του στη φύση θα ήταν αδύνατη. Το αρκουδάκι μεταφέρθηκε άμεσα στο Περιβαλλοντικό Κέντρου του ΑΡΚΤΟΥΡΟΥ, όπου και παρέμεινε υπό στενή παρακολούθηση και φροντίδα για αρκετούς μήνες. Σε όλο αυτό το διάστημα οι φροντιστές του μάθαιναν τα μυστικά της επιβίωσης στη φύση που θα του μάθαινε η μητέρα του.
 
Αυτή τη φορά το πρόγραμμα περίθαλψης του Πάτρικ παρατάθηκε κατά 1-2 μήνες λόγω των υψηλών για την εποχή θερμοκρασιών, που δεν του επέτρεψαν να πέσει σε χειμέριο ύπνο. Έτσι, ενώ στις υπόλοιπες περιπτώσεις η επανένταξη γινόταν μέσα στο χειμώνα και το αρκουδάκι τοποθετούνταν σε φωλιά διαχείμασης, αυτή τη φορά η επανένταξη έγινε απευθείας στο δάσος.
 
Η μικρή αρκούδα ναρκώθηκε και μεταφέρθηκε με απόλυτη ασφάλεια σε δασική περιοχή μακριά από ανθρώπους και κατοικημένες περιοχές. Η επιστημονική ομάδα του ΑΡΚΤΟΥΡΟΥ μάλιστα άφησε στο σημείο της επανένταξης τροφή, ώστε να μην αντιμετωπίσει πρόβλημα στις πρώτες μέρες που θα ζει ως ελεύθερη αρκούδα.
 
Ο ΑΡΚΤΟΥΡΟΣ θα συνεχίσει να παρακολουθεί τον Πάτρικ μέσω ενός κολάρου-πομπού που του έχει τοποθετηθεί, ώστε να γνωρίζει πού βρίσκεται και εάν τα έχει καταφέρει. Το κολάρο θα μεταδίδει το στίγμα του και έτσι η επιστημονική ομάδα του ΑΡΚΤΟΥΡΟΥ θα μπορεί να τον παρακολουθεί ολόκληρο το 24ωρο.
 
Αυτή ήταν η τρίτη επιχείρηση επανένταξης ορφανής αρκούδας του ΑΡΚΤΟΥΡΟΥ. Ήταν μάλιστα και η πιο δύσκολη δεδομένου ότι ο Πάτρικ βρέθηκε σε πολύ μικρή ηλικία και για μερικές εβδομάδες μεγάλωσε υπό πολύ στενή ανθρώπινη φροντίδα. Όταν βρέθηκε ζύγιζε τρία περίπου κιλά και ήταν αδύναμος. Σήμερα, ένα χρόνο μετά, είναι μία θαρραλέα νεαρή αρκούδα με βάρος 45 κιλά, που έχει μάθει να επιβιώνει μόνη της στη φύση, χάρη στη φροντίδα των ειδικών του ΑΡΚΤΟΥΡΟΥ!
 

Δείτε στο video που ακολουθεί πόσο εξοικιωμένο με τους ανθρώπους είναι το εν λόγω αρκουδάκι. Ειδικά τη στιγμή που προσπαθούν να το ναρκώσουν, το αρκουδάκι δεν  βλέπει τον άνθρωπο ως κίνδυνο. Είναι φυσικό μετά από λίγες ημέρες, εάν όχι ώρες, το αρκουδάκι να βρει το πλησιέστερο χωριό ώστε να βρεθεί και πάλι δίπλα σε ανθρώπους τους οποίους φυσικά δεν φοβάται…..

Πως έφτασε το αρκουδάκι να θεωρεί τους ανθρώπους φίλους; Δείτε το video που ακολουθεί….

 

Print Friendly, PDF & Email

Σχετικά Άρθρα

Τα cookies επιτρέπουν μια σειρά από λειτουργίες που ενισχύουν την εμπειρία σας στο ihunt.gr. Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies, σύμφωνα με τις οδηγίες μας Αποδοχή Περισσότερα