Αρχική iHunt.gr Απελευθερωση φασιανων απο τον ΚΣ Αμαλιαδος

Απελευθερωση φασιανων απο τον ΚΣ Αμαλιαδος

από iHunt Team
phaesant

demobanner

 Στην απελευθέρωση  350 περίπου φασιανών, προχώρησε ο Κυνηγετικός Σύλλογος Αμαλιάδας τμηματικά από το Αυγείο έως το Κέντρο, ενώ  τις επόμενες ημέρες  θα αφεθούν

ελεύθεροι  μερικοί ακόμα φασιανοί.  Το επόμενο χρονικό διάστημα θα εφεθούν επίσης 200 περίπου φασιανοί σε περιοχές της Πηνείας, με γνώμονα τον εμπλουτισμό των βιοτόπων. 

Οι φασιανοί που απελευθερώθηκαν προέρχονταν από το εκτροφείο του δασαρχείου Αμαλιάδας στη Δαφνιώτισσα και από το εκτροφείο της Γ΄Κ.Ο.Π. 

Σε δήλωσή του ο πρόεδρος του Κυνηγετικού Συλλόγου Αμαλιάδας Κώστας Μουσάς ανέφερε τα εξής: «Τα πουλιά αυτά, αφού παρέμειναν για κάποιο χρονικό διάστημα στους κλωβούς προσαρμογής του εκτροφείου του συλλόγου μας, αφέθηκαν ελευθέρα στη φύση ελπίζοντας να παραμείνουν και να αναπαραχθούν  Μην ξεχνάμε πως τώρα, είναι η περιοχή του σπέρνω, για να πάρουμε κάποιους από τους καρπούς την επομένη κυνηγητική περίοδο.Σε όλα τα απελευθερωθέντα θηράματα, έχει δοθεί η ανάλογη φαρμακευτική αγωγή, με ειδικές αντιβιώσεις οι όποιες θα είναι ικανές να προστατέψουν τα πουλιά από διαφορές πιθανές επιδράσεις της αλλαγής περιβάλλοντος και κυρίως του στρες που υπόκεινται από την αλλαγή αυτή. 

Θα ήθελα να παρακαλέσω τους συναδέλφους κυνηγούς, να μην ενοχλήσουν με τα εκπαιδευτικά των σκυλιών τους τα απελευθερωθέντα θηράματα για ένα διάστημα τουλάχιστον μιας εβδομάδας μέχρι να προσαρμοστούν κάπως στο φυσικό περιβάλλον.

 θα πρέπει να σημειωθεί, πως κάθε χρόνο, απελευθερώνουμε εκατοντάδες, ίσως και χιλιάδες φασιανούς ως σύνολο οι  κυνηγητικές οργανώσεις, εμπλουτίζοντας διαφορές περιοχές. 

Ανάλογες απελευθερώσεις θηραμάτων θα πραγματοποιηθούν και στο άμεσο μέλλον, αφού ήδη για τον Μάιο μηνά έχει προγραμματιστεί μια ακόμα απελευθέρωση 200 περίπου φασιανών ακόμα, ενώ μέχρι τότε, όπως είπαμε και τις προηγούμενες ημέρες, ελπίζουμε να έχει εγκριθεί η μελέτη απελευθέρωσης λαγών που έχουμε ήδη καταθέσει στο Δασαρχείο με αποτέλεσμα το πάζλ των απελευθερώσεων να συμπληρωθεί με την απελευθέρωση 30 τουλάχιστον λαγών, οι οποίοι θα προέρχονται από το λαγοτροφειο του Κυνηγητικού Συλλόγου Αμαλιάδας».

Πηγή : ilialivePrint Friendly, PDF & Email

demobanner

Print Friendly, PDF & Email


Σχετικά Άρθρα

Τα cookies επιτρέπουν μια σειρά από λειτουργίες που ενισχύουν την εμπειρία σας στο ihunt.gr. Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies, σύμφωνα με τις οδηγίες μας Αποδοχή Περισσότερα