Αρχική iHunt.gr Αποζημιώσεις για καταστροφές από αγριογούρουνα ζητάει η αντιπεριφερειάρχης Μεσσηνίας

Αποζημιώσεις για καταστροφές από αγριογούρουνα ζητάει η αντιπεριφερειάρχης Μεσσηνίας

από iHunt Team
agrio_gour

demobanner

Την αντιμετώπιση των σοβαρών προβλημάτων που προκαλούν τα αγριογούρουνα στις καλλιέργειες και την αποζημίωση των πληγέντων παραγωγών, ζητεί η αντιπεριφερειάρχης Μεσσηνίας Ελένη Αλειφέρη με επιστολή της στους αρμόδιους υπουργούς και τον πρόεδρο του ΕΛΓΑ.
 
Η παρέμβασή της αυτή έγινε με αφορμή την επίσκεψη αντιπροσωπείας κατοίκων από την Πολίχνη στο Δήμο Οιχαλίας, οι οποίοι είναι ανάστατοι από τις καταστροφές που προκαλούν τα αγριογούρουνα στην αγροτική παραγωγή.
 
Η αντιπροσωπεία ζήτησε από την αντιπεριφερειάρχη να ληφθούν μέτρα για τον ελεγχόμενο περιορισμό του πληθυσμού των αγριογούρουνων και την εύρεση μιας εναλλακτικής οδού για χορήγηση αποζημίωσης μέσω του ΕΛΓΑ στους πληγέντες αγρότες.
 
Η κ. Αλειφέρη παραδέχθηκε ότι πρόκειται για πολύ σοβαρό πρόβλημα που απασχολεί τους κατοίκους πολλών περιοχών της Μεσσηνίας, αλλά και όλης της επικράτειας, αναφέροντας πως πρέπει να αντιμετωπιστεί άμεσα, καθότι παρόμοια φαινόμενα δυστυχώς  επαναλαμβάνονται τα τελευταία χρόνια. 
 
Στο πλαίσιο αυτό απέστειλε επιστολή στους αρμόδιους υπουργούς Αγροτικής Ανάπτυξης, Περιβάλλοντος καθώς και στον πρόεδρο του ΕΛΓΑ, προκειμένου να δοθεί ουσιαστική λύση στο σοβαρό αυτό θέμα, προτείνοντας μεταξύ άλλων:
 
Επικαιροποίηση του κανονισμού του ΕΛΓΑ για την αποζημίωση των πληγέντων αγροτών. Επιδότηση εγκατάστασης μέσων προστασίας των καλλιεργειών, ανάλογων των περιοχών Ramsar. 
 
Διερεύνηση δυνατότητας δημιουργίας ειδικών ελεγχόμενων ζωνών για το κυνήγι αγριογούρουνων.
 Print Friendly, PDF & Email

demobanner

Print Friendly, PDF & Email


Σχετικά Άρθρα

Τα cookies επιτρέπουν μια σειρά από λειτουργίες που ενισχύουν την εμπειρία σας στο ihunt.gr. Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies, σύμφωνα με τις οδηγίες μας Αποδοχή Περισσότερα