Αρχική iHunt.gr Αποτελεσματα αγωνα ΟΚΑΔΕ σε αγριο ορτυκι… ΦΩΤΟ

Αποτελεσματα αγωνα ΟΚΑΔΕ σε αγριο ορτυκι… ΦΩΤΟ

από iHunt Team
winner

demobanner

Ολοκληρώθηκαν σήμερα οι αγώνες πρακτικού κυνηγιού σε άγριο ορτύκι του Ομίλου Ποιντερ και Σεττερ. Μετά από αρκετά χρόνια η διοίκηση του ομίλου αποφάσισε να πραγματοποιήσει αγώνες πρακτικού κυνηγιού σε άγριο στον “άγιο” τόπο της Κωπαΐδας. Σίγουρα ήταν μια κίνηση η οποία, αν έχει συνέχεια θα φέρει πολλούς από τους κυνηγούς κοντά στον όμιλο βοηθώντας έτσι την ανάπτυξη της κυνοφιλίας στην Ελλάδα. Είπε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος του Ομίλου κατά τη διάρκεια της ανακοίνωσης των αποτελεσμάτων:  “Σήμερα είδα πολλούς νέους κυνόφιλους που δεν τους βλέπαμε  σε προηγούμενες εκδηλώσεις. Ελπίζουμε να τους ξαναδούμε.

Σάββατο 10 Αυγούστου

5:30 το πρωί ήταν το ραντεβού λίγο έξω από το Κάστρο της Κωπαΐδας. Αρκετός κόσμος μαζεμένος και νέες συμμετοχές στη ήδη πολλές υπάρχουσες. Περίπου στις έξι ξεκίνησε το κομβόι για τα αγωνιστικά τερέν.

Πολλά ορτύκια κελαηδούσαν και όλοι πίστευαν ότι θα χορτάσουμε εντυπωσιακές φέρμες. Όμως λογαριάζαμε χωρίς τον ξενοδόχο. Η Κωπαΐδα είναι μεγάλο σχολείο και τα ορτύκια που φιλοξενεί είναι ακόμη πιο μεγάλοι δάσκαλοι και δεν έδωσαν τη χαρά σε κανένα κυναγωγό να χαρεί. Κανένας σκύλος δεν τα κατάφερε να μπλοκάρει ένα από τα πολλά ορτύκια που κελαιδούσαν.

Κυριακή 11 Αυγούστου

Το ραντεβού για την Κυριακή ήταν την ίδια ώρα στο ίδιο μέρος. Ακόμη πιο πολύς κόσμος και ακόμη πιο πολλές συμμετοχές. Τρία τερέν  και συνολικά πάνω από 22 ζευγάρια δήλωσαν συμμετοχή. Ο πρόεδρος του ομίλου ενημέρωσε συμμετέχοντες και θεατές ότι μετά το τέλος των αγώνων ο Θόδωρος Μαυρίδης και ο Paris Eschini θα κάνουν μια επίδειξη με μερικά κορυφαία σκυλιά.

Την Κυριακή  αν και οι καιρικές συνθήκες δεν ευνοούσαν τα σκυλιά εν τούτοις είχαμε σκυλιά στη βαθμολογία.

Στον τερέν 1 όπου ήταν απαραίτητη η ακινησία μετά από μια καλή παρουσία κατάφερε ο πόιντερ foyri του Σβεστόνωφ να φερμάρει ένα ορτύκι και να μπει στη βαθμολογία.

Στο τερέν 2 δύο αγγλικά σεττερ – Diego και Ras– του Κώστα του Ματθαίου κατάφεραν να μπουν στη βαθμολογία μαζί την TROPEON ALICE του Κίμωνα Φιλιντρά.

Μετά το τέλος του αγώνα την σκυτάλη πήραν ο Θόδωρος Μαυρίδης και ο Paris Eschini οι παρουσίασαν από δύο πολύ καλούς σκύλους στα τερραίν της Κωπαίδας.

Αποτελέσματα

Τερέν 1

1oς ΕΞΑΙΡΕΤΟΣ CAC Furi – ΣΒΕΣΤΟΝΩΦ – Νικητής τροπαίου “ΘΑΝΟΣ ΠΑΠΑΔΗΜΗΤΡΙΟΥ”

Τερέν 2

1ος ΕΞΑΙΡΕΤΟΣ  – RAS – Ματθαίου Κώστας

2ος ΕΞΑΙΡΕΤΟΣ   – TROPEON ALICE – Φιλιντράς Κίμων
3ος ΠΟΛΥ ΚΑΛΟΣ – DIEGO Ματθαίου Κώστας

Τερέν 3

Κλείνοντας θα ήθελα να κάνω να επισημάνω κάτι το οποίο κατά τη γνώμη μου είναι πολύ σοβαρό. Το Σάββατο παραλίγο να προκληθεί σοβαρό επεισόδιο μεταξύ των αγροτών και των συμμετεχόντων και αιτία η καταπάτηση των τριφυλλιών από τα αυτοκίνητα. Είναι απαράδεκτο, ενώ εμείς θέλουμε να κάνουμε το κέφι μας, να δημιουργούμε προβλήματα στις περιουσίες αυτών των ανθρώπων. Πρέπει να δείξουμε λίγο σεβασμό στις καλλιέργειες και εδώ πρέπει να επισημάνουμε την ευαισθησία που έδειξε σε αυτό το θέμα ο πρόεδρος του Ομίλου.

Ας ελπίσουμε ο καλός αυτός αγώνας να έχει συνέχεια…

Επιμέλεια ihunt.gr

 

Print Friendly, PDF & Email

Σχετικά Άρθρα

4 σχόλια

Κωστής Λουλάκης 11 Αυγούστου, 2013 - 18:16

Τα γρήγορα αγγλικά σκυλιά

Τα γρήγορα αγγλικά σκυλιά γενικά δεν τα πάνε καλά με τα ορτύκια. 

Σε τεραίν όπως της Κωπαϊδας τα ηπειρωτικά γενικά τα πάνε καλύτερα νομίζω. Γι αυτό και το ορτύκι το είχε εγκαταλείψει πολλά χρόνια ο ΟΚΑΔΕ, ενώ το χρησιμοποιούν τα ηπειρωτικά. Νομίζω ότι τα αποτελέσματα του παραπάνω αγώνα, απλά δικαιώνουν αυτή την επικρατούσα άποψη.

Χωρίς αυτό να μειώνει ούτε την αξία των σκυλιών ή των φυλών που αγωνίστηκαν…

admin 11 Αυγούστου, 2013 - 18:26

Πάντως σήμερα, σε αντίστοιχο

Πάντως σήμερα, σε αντίστοιχο αγώνα που διοργάνωσε ο Ομιλος Κουρτσχααρ δεν μπήκε κανενας σκύλος στη βαθμολογία

Κωστής Λουλάκης 11 Αυγούστου, 2013 - 18:45

Το ντοπιάρικο ορτύκι είναι

Το ντοπιάρικο ορτύκι είναι μάστορας!!! Νικάει πολλά σκυλιά από όλες τις ράτσες..

Και για να ευλογήσουμε λίγο και τα γένια μας, έλειπαν τα διαβολάκια επανιέλ, οι μάστορες του ορτυκιού…

Ή οι ακούραστοι εργάτες της ζέστης, τα γαλλικά μπρακ(γασκώνης και πυρηναίων)…

Τα σκυλιά που ταιριάζουν κατά τη γνώμη μου περισσότερο από κάθε άλλη ράτσα στα Ελληνικά δεδομένα της ζέστης, της ξηρασίας και της δίψας…

Γ. 14 Αυγούστου, 2013 - 10:17

ΜΗΠΩΣ ΔΕΝ ΥΠΗΡΧΑΝ ΣΤΑ ΤΕΡΕΝ

ΜΗΠΩΣ ΔΕΝ ΥΠΗΡΧΑΝ ΣΤΑ ΤΕΡΕΝ ΚΥΝΗΓΕΤΙΚΑ ΣΚΥΛΙΑ  κ. ΚΩΣΤΑ?  ΓΙΑΤΙ ΣΤΟ 10 -15 ΛΕΠΤΟ ΔΕΝ ΝΟΜΙΖΩ ΝΑ ΚΟΥΡΑΣΤΗΚΑΝ – ΖΕΣΤΑΘΗΚΑΝ !! Κ ΣΥΜΦΩΝΩ ΟΙ ΒΟΡΕΙΕΣ ΦΙΛΕΣ ΤΑ ΠΑΝΕ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΓΕΝΙΚΑ ΣΤΗ ΖΕΣΤΗ, ΑΛΛΑ ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΠΩΣ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΑΡΚΕΤΑ ΑΞΙΟΛΟΓΑ  ΣΕΤΤΕΡ Κ ΠΟΙΝΤΕΡ ΠΟΥ ΔΕΝ ΜΠΛΟΚΑΡΟΥΝ ΤΑ ΠΟΥΛΙΑ (Κ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΤΑ ΑΦΗΝΟΥΝ ΤΑ ΜΙΣΑ ΠΙΣΩ). ΑΛΛΑ ΑΥΤΑ ΘΑ ΤΑ ΔΕΙΤΕ ΣΤΟΥΣ ΚΥΝΗΓΟΤΟΠΟΥΣ………

Τα σχόλια είναι κλειστά

Τα cookies επιτρέπουν μια σειρά από λειτουργίες που ενισχύουν την εμπειρία σας στο ihunt.gr. Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies, σύμφωνα με τις οδηγίες μας Αποδοχή Περισσότερα