Αρχική iHunt.gr Αποτελεσματα Τρόπαιου Le Louet

Αποτελεσματα Τρόπαιου Le Louet

από iHunt Team
LeLouet_main

Print Friendly, PDF & Email
demobanner

SVESTONOF

Τρόπαιο Le Louet 29-30/12/2012

Με το διήμερο αυτό έκλεισε ο κύκλος των αγώνων για το 2012. Ήταν ένας χρόνος δημιουργικός που ανέδειξε ορισμένα πολύ καλά σκυλιά και έδειξε ότι το Μπρετόν είναι μια ανερχόμενη δύναμη στην κυνοφιλία της Ελλάδος, αφού διαθέτει πάρα πολλά εξαίρετα κυνηγόσκυλα, και προπάντων μπεκατσόσκυλα. Αυτό ήταν και το μεγαλύτερο κέρδος του διήμερου, ορισμένα σκυλιά που μέχρι πέρσι ήταν απλά καλά, φέτος έδειξαν στους θεατές (που ήταν και αρκετοί) ότι έγιναν φοβερά μπεκατσόσκυλα. Από την άλλη μεριά είδαμε για πρώτη φορά αρκετά σκυλιά που έτρεξαν για πρώτη φορά σε αγώνα μπεκάτσας και μας έπεισαν ότι διαθέτουν το φυσικό προσόν που ονομάζουμε «κυνηγετική νοοτροπία» και με κατάλληλη εκπαίδευση του χρόνου θα τα θαυμάζουμε σε τέτοιους αγώνες. Τα τελευταία χρόνια οι αγώνες της μπεκάτσας του Ομίλου έχουν μεγάλη επιτυχία, οι αριθμοί μιλούν και λένε πάντα την αλήθεια. Αν κρίνουμε λοιπόν βάση στατιστικής τότε το Mπρετόν είναι στην κορυφή. 

Το διήμερο του αγώνα το παρακολούθησε αρκετός κόσμος από ολόκληρη την Ελλάδα, άνθρωποι από την Αθήνα, Χαλκιδική, Σέρρες ακόμη και από την Κέρκυρα ήρθαν για να δούν τον πιο ενδιαφέρον αγώνα πρακτικού κυνηγιού, να δούν με τα μάτια τους τα σκυλιά και να βγάλουν οι ίδιοι τα συμπεράσματά τους. Η Βάβδος είναι ένας φανταστικός βιότοπος για την μπεκάτσα, πολύ βατός που μπορούν να παρακολουθούν όλοι οι θεατές και να βλέπουν καθαρά τα σκυλιά. Νομίζω ότι έμειναν ευχαριστημένοι αφού είδαν με τα μάτια τους εξαιρετικά σκυλιά από την αγαπημένη τους φυλή, να κάνουν εξαίρετες διαδρομές και εξαίρετες φέρμες στις συναντήσεις με τις μπεκάτσες. Είπα συναντήσεις γιατί όλη η προετοιμασία της κυνηγετικής χρονιάς, η προετοιμασία του σκύλου και του κυναγωγού είναι για την στιγμή αυτή. Η στιγμή κατά την οποία ο σκύλος συναντάει το θήραμα. Τέτοιες στιγμές είχαν την τύχη να παρακολουθήσουν κυναγωγοί και θεατές και να βγάλουν χρήσιμα συμπεράσματα για τα σκυλιά που είδαν. Υπήρξαν και μερικοί που έμειναν όπως πάντα στα λόγια του facebook, ”το δικό μου σκυλί 2 μηνών έχει αίσθηση θηράματος”, ”το δικό μου το σκυλί 4 μηνών βρίσκει μπεκάτσες”, ”αυτό το σκυλί ίδιος ο πατέρας του στο κυνήγι της μπεκάτσας”, ποτέ όμως δεν έφερε τον πατέρα να τον δεί ο κόσμος που είναι ο μεγαλύτερος κριτής. Το τερέν είναι αδυσώπητο δεν είναι καρέκλα και λόγια του αέρα στο facebook. 

Στο διήμερο δόθηκαν πολλές ευκαιρίες να συναντήσουν σε ολα τα σκυλιά. Άλλα από ικανότητα και φυσικά τύχη πήραν εξαίρετους πόντους, και άλλα δεν μπόρεσαν να τις εκμεταλευθούν και δεν μπήκαν στην βαθμολογία. Έτσι είναι ο αγώνας στην μπεκάτσα όπως και όλοι οι αγώνες άλλωστε, o σκύλος κινείται σε ένα τεντωμένο σχοινί, η κόλαση και ο παράδεισος είναι δίπλα – δίπλα.

Την πρώτη μέρα είχαμε 4 σκυλιά στη βαθμολογία.

1ο EXC CACT – CACIT Bora De Saint Lone: Η Bora είναι μία σκύλα με πολύ μεγάλα προσόντα. Το να έχει ένας σκύλος διάθεση, όρεξη, ικανότητα, πείτε το όπως θέλετε να βρίσκει μπεκάτσες είναι σημαντικό, είναι η πεμπτουσία αυτού του πολύ απαιτητικού κυνηγιού. Η Bora είναι ένα τέτοιο σκυλί. Ψάχνει με μεγάλη μεθοδηκότητα το μέρος και όταν της δωθεί η ευκαιρία δεν κάνει ποτέ λάθος. Έτσι έγινε και την πρώτη ημέρα, είχε ένα εντοπισμό, έκανε ένα θαυμάσιο ανέβασμα και μια εξαίρετη φέρμα (στην οποία οι θεατές έβγαλαν αρκετές φωτογραφίες). Ποντάρισε με αποφασιστικότητα και ξανάμεινε ακίνητη. Σε λίγο σηκώθηκε μια μπεκάτσα που την χάρισε ένα αδιαμφισβήτητο CACIT.

2ο EXC RCACT – RCACIT Lοne De Saint Lone: Ο Lοne έκανε και αυτός μια εξαίρετη διαδρομή. Είναι ένας σκύλος πολύ προπονημένος, ευφυής, με μεγάλη σωματική και ψυχική δύναμη. Η έρευνα του πλατιά με μεγάλη ένταση, έδειξε στους θεατές ότι αν έχει μπροστά του μπεκάτσα σίγουρα θα την βρει. Προς το τέλος του χρόνου του είχε ένα εντοπισμό και σε ελάχιστο χρόνο μια πολύ εκφραστική φέρμα. Ποντάρισε για λίγο και ξανάμεινε ακίνητος. Μετά απο λίγα δευτερόλεπτα σηκώθηκε μια μπεκάτσα.

3ο EXC Moly De Saint Lone: Ένα σκυλί που διαθέτει κυνηγετικό ένστικτο και εξαίρετο στυλ. Έχει μεγάλο πάθος στο ψάξιμο και είναι τόσο γρήγορη που νομίζεις οτι είναι Setter με κoμμένη ουρά. Έκανε μια πολύ καλή διαδρομή και είχε ένα θαυμάσιο μπλοκάρισμα και μια πολύ καλή φέρμα.

EXC Lοrt De Saint Lone: Ένας νεαρός σκύλος με μεγάλα προσόντα και εξαίρετο καλπασμό. Έπεισε όλους ότι θα γίνει με τον χρόνο ένα μεγάλο μπεκατσόσκυλο. Εξασφάλισε ένα καλό πόντο με μια θαυμάσια φέρμα.

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ

29/12/2012 (κριτές Γαριβάλδης – Λιώσης)

1ο EXC CACT – CACIT Bora De Saint Lone ιδ. Καλφόπουλος Χ. – Τομπαϊδης Δ. κυν. Καλφόπουλος Χ. 

2ο EXC RCACT – RCACIT Lοne De Saint Lone ιδ. Καλφόπουλος Χ. – Τομπαϊδης Δ. κυν. Καλφόπουλος Χ. 

3ο EXC Moly De Saint Lone ιδ. Καλφόπουλος Χ. – Τομπαϊδης Δ. κυν. Καλφόπουλος Χ. 

EXC Lοrt De Saint Lone ιδ. κυν. Παπαστεριανός Γ. 

30/12/2012 (κριτές Γαριβάλδης – Καλφόπουλος)

ΚΑΝΕΝΑ ΣΤΗΝ ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΡΟΠΑΙΟΥ LE LOUET

Lοne De Saint Lone 132 

Bora De Saint Lone 111

Moly De Saint Lone 48

Raul – Lοrt De Saint Lone 42

Lοne 21

Filla 12

του Κατσικά Θεοφάνη – Αναδημοσίευση από τη σελίδα του Ομίλου Επανιελ Μπρετόν Ελλάδος


Σχετικά Άρθρα

Τα cookies επιτρέπουν μια σειρά από λειτουργίες που ενισχύουν την εμπειρία σας στο ihunt.gr. Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies, σύμφωνα με τις οδηγίες μας Αποδοχή Περισσότερα