Αρχική iHunt.gr Αποφασεις ΔΣ του ΟΚΑΔΕ

Αποφασεις ΔΣ του ΟΚΑΔΕ

από iHunt Team
logo_okade2222

Print Friendly, PDF & Email
demobanner

SVESTONOF

Μετά τη Γενική Συνέλευση του Ιουνίου του 2011 που προέβλεπε ότι απο 1/1/13 όλοι οι αγώνες πλέον θα κρίνονται με απαιτούμενη την ακινησία,ανεξάρτητα απο τη βαθμολογία (CACT,Εξαίρετος,Πολύ καλός,Καλός) και με δεδομένο τόσο το επίπεδο της Ελληνικής κυνοφιλίας σε Εθνικό και διεθνές επίπεδο,όσο και τους κανονισμούς της FCI που ωφείλουμε να τηρούμε το Δ.Σ του ΟΚΑΔΕ .

Λαμβάνοντας υπ΄οψιν τόσο τα δεδομένα της Ελληνικής κυνοφιλίας και Διεθνούς κυνοφιλίας,σε ότι αφορά τους εν ισχύ κανονισμούς Αγώνων Κυνηγετικών Ικανοτήτων του Εθνικού Πρωταθλήματος (CACT)και του Διεθνούς Πρωταθλήματος (CACIT),αλλά και την ανάγκη διατήρησης της επαφής της οργανωμένης κυνοφιλίας με τους Έλληνες κυνόφιλους κυνηγούς,που αποτελούν την πηγή των Μελλοντικών κυνόφιλων και τα Setter και Pointer τους ,την βάση της κυνοτεχνικής αλυσίδας που ενώνει τον κόσμο των Αγώνων με αυτόν του κυνηγίου,καθώς και την αυξανόμενη διάθεση από πολλούς τοπικούς κυνοφιλικούς Ομίλους και Ομίλους Εργασίας να διοργανώνουν Αγώνες για Pointers και Setters ,σε άγριο θήραμα,και επειδή το πνεύμα του ΟΚΑΔΕ είναι προς την ανάπτυξη και όχι τον στραγγαλισμό κάθε προσπάθειας προς την σωστή εξέλιξη και βελτίωση των Αγγλικών Δείκτων αποφασίσαμε:
α)Ο ίδιος ο ΟΚΑΔΕ,και κάθε Κυνοφιλικός Όμιλος ή Όμιλος Εργασίας ,θα μπορεί παράλληλα με την διοργάνωση ΑΚΙ με αθλοθέτηση CACT (δηλαδή Αγώνα Ελληνικού Πρωταθλήματος ) ή με αθλοθέτηση CACIT (δηλαδή Αγώνα Διεθνούς Πρωταθλήματος)και αποκλειστικά και ρητά μόνο σε ΑΓΡΙΟ ΘΗΡΑΜΑ (Μπεκάτσα,Ορτύκι,Ορεινή Πέρδικα,Νησιώτικη Πέρδικα,Μπεκατσίνι)να διοργανώνει «Εξέταση Κυνηγετικών Ικανοτήτων» Ε.Κ.Ι.

  • Σε αυτή την εξέταση,μπορούν να συμμετέχουν Pointer και Setter εγεγραμμένα στο ΒΕΚ του ΚΟΕ και να είναι απαραίτητα εφοδιασμένα με Βιβλιάριο Εργασίας του ΚΟΕ .
  • Οι σκύλοι εξετάζονται σε ζευγάρια (τουλάχιστον έξι ζευγάρια σκύλων)και η βαθμολογία τους μπορεί να φθάσει εώς το 1ος Εξαίρετος.
  • Η ΕΚΙ πρέπει να κρίνετε από δύο Επίσημους Κρτές του ΚΟΕ ή κατ’ελάχιστον από έναν επίσημο Κριτή και έναν Δόκιμο Κριτή του ΟΚΑΔΕ.
  • σχύουν πλήρως οι κανονισμοί του AKI Πρωταθλήματος ,εκτός απο την υποχρέωση του σκύλου να μείνει ακίνητος στο πέταγμα και τον πυροβολισμό, οι Κριτές είναι υποχρεωμένοι να βαθμολογούν τους σκύλους ΜΕ ΤΑ ΙΔΙΑ ΑΚΡΙΒΩΣ ΚΡΙΤΗΡΙΑ που ισχύουν στους ΑΚΙ.
  • Στο βιβλιάριο εργασίας του σκύλου,πέραν της βαθμολογίας και της υπογραφής των Κριτών αναφέρεται στο είδος Αγώνα (π.χ ΕΚΙ /Ορεινή Περδίκα ή ΕΚΙ /Μπεκάτσα ή ΕΚΙ/άγριο Ορτύκι).
  • Η ελάχιστη βαθμολογία «ΠΟΛΥ ΚΑΛΟΣ»σε ΕΚΙ ,επιτρέπει στον κόσμο να συμμετέχει στην κατηγορία Εργασίας,σε Έκθεση Μορφολογίας.
  • Οι εξετάσεις ΕΦΥΠ,παραμένουν όπως προβλέπεται από τον κανονισμό,και στην επερχόμενη Γ.Σ,θα εξεταστεί αν θα συνεχίσουν να υφίστανται.

Το πνεύμα,αυτής της απόφασης του ΟΚΑΔΕ είναι:

  1. Να διατηρήσει το υψηλό επίπεδο των Αγώνων Πρωταθλήματος CACT ή CACIT και την ανάδειξη Πρωταθλητών Ελλάδας ή Διεθνών Πρωταθλητών,που αποδεδειγμένα πληρούν τα ύψιστα προσόντα της φυλής τους και απαραίτητα να αποδεικνύουν την ικανοτητά τους να δεχθούν εκπαίδευση χωρίς να αλλοιωθούν τα φυσικά τους προσόντα.
  2. Η Εξέταση Κυνηγετικών Ικανοτήτων ,να γίνει το εφαλτήριο για να προσελκύσει και αναδείξει νέους κυνόφιλους που θα περάσουν το “κατώφλι της ακινησίας”,θα αναδείξουν τα φυσικά προσόντα και τις κυνηγετικές ικανότητες των σκύλων τους,δημιουργώντας την φιλοδοξία να πάνε ένα βήμα παραπέρα,συμμετέχοντας σε ΑΚΙ Πρωταθλήματος.
  3. Η ευαισθητοποίηση όλων, Ομίλων,διαγωνιζομένων,κριτών,θεατών στην ανάγκη αξιοποίησης του θηραματικού πλούτου,στην ανάγκη διεξαγωγής αγώνων σε άγριο θήραμα,για να αποφευχθεί η άσχημη και προσβλητική για όλους εικόνα με τα ήμερα ορτύκια.

Τέλος πιστεύουμε,ότι με αυτόν το τρόπο,θα δημιουργηθεί μια ποιοτική δεξαμενή Pointers και Setters,ελεγμένη και δοκιμασμένη για τα φυσικά τους προσόντα και τις κυνηγετικές τους ικανότητες που θα συμμετέχει γενετικά στην βελτίωση των Αγγλικών Δεικτών.


Σχετικά Άρθρα

Τα cookies επιτρέπουν μια σειρά από λειτουργίες που ενισχύουν την εμπειρία σας στο ihunt.gr. Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies, σύμφωνα με τις οδηγίες μας Αποδοχή Περισσότερα