Αρχική iHunt.gr Απόγνωση από τις ζημιές των αγριόχοιρων στο Ζάρκο Τρικάλων…VIDEO

Απόγνωση από τις ζημιές των αγριόχοιρων στο Ζάρκο Τρικάλων…VIDEO

από iHunt Team
gourou_trikala

Print Friendly, PDF & Email
demobanner
Περίπου 2.000 αγριογούρουνα «ρημάζουν» αγροκτηνοτρόφους στο Ζάρκο  αρχικά με τις καταστροφές σε καλλιεργούμενες εκτάσεις με καλαμπόκι και μετέπειτα σε σταβλικές εγκαταστάσεις
Λίγες μονάχα ώρες μετά την συζήτηση της ερώτησης που κατέθεσε η δημοτική σύμβουλος της συμπολίτευσης  της περιοχής  κα Ελένη Στεργίου – Μπότη και η οποία αφορούσε τις ζημιές που προκαλούν τα αγριογούρουνα σε αγροτικές εκτάσεις σε χωριά του Δήμου Φαρκαδόνας, το «ΚΡΗΝΗ LIVE» κλήθηκε από αγρότη του Ζάρκου να καταγράψει νέες ζημιές.
 
Πραγματικά η κατάσταση που κατέγραψε ο φακός προκαλεί απογοήτευση, μιας και τα αγριογούρουνα ρήμαξαν καλλιεργούμενη έκταση με καλαμπόκι, ιδιοκτησίας κ. Δημητρίου Μητρούσια.
 
Τα αγριογούρουνα κατασπάραξαν το καλαμπόκι προκαλώντας οικονομική καταστροφή στον παραγωγό, ο οποίος δεν έκρυβε την απόγνωση και την απογοήτευσή του, σχετικά με τις ζημιές που προκάλεσαν τα αγριογούρουνα.
 
Ο κ. Μητρούσιας πέραν του χωραφιού του μετρά κι άλλες ζημιές από την επέλαση των αγριόχοιρων. Όπως υποστήριξε ο ίδιος οι ζημιές και στο ζωικό κεφάλαιο είναι τεράστιες, μιας και τα αγριογούρουνα αναστατώνουν καθημερινώς τα ζώα του κι έχουν σκοτώσει στο πέρασμά τους τα σκυλιά τα οποία προστατεύουν το στάβλο του.
 
Κατασπάραξαν ζωοτροφές, ενώ όπως ανέφερε μιλώντας στην κάμερά μας οι ξαφνικές επιδρομές σε αγροτικούς δρόμους, κυρίως τις βραδινές ώρες είναι δεκάδες με αποτέλεσμα να εγκυμονώνται ατυχήματα.
 
«Απευθύνθηκα σε Δήμο, Αστυνομία, Περιφέρεια και Δασαρχείο αλλά δεν βρήκα ανταπόκριση. Τα αγριογούρουνα εξαφάνισαν το καλαμπόκι από το χωράφι, ενώ πλέον ζημιές καταγράφω καθημερινά και στο στάβλο, σε ζώα και ζωοτροφές. Αν δεν υπάρξει λύση στο πρόβλημα από τους αρμόδιους, πραγματικά θα καταστραφώ οικονομικά, τόσο εγώ όπως και το σύνολο των συγχωριανών μου και των υπολοίπων χωριών», τόνισε ο κ. Μητρούσιας.
 
Απογοητευμένος εμφανίστηκε και ο πρόεδρος του Ζάρκου κ. Γιάννης Βούλγαρης.
 
«Όπου κι αν πήγα, σε όποια Υπηρεσία κι αν απευθύνθηκαν βρήκα κλειστές τις πόρτες. Δεν ενδιαφέρεται κανείς για τόσο μεγάλο πρόβλημα», τόνισε ο πρόεδρος.
 
Αξίζει να σημειωθεί και σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των αγροτών περιφερειακά του Ζάρκου, σε ορεινές, πεδινές και παραποτάμιες περιοχές, ζουν περίπου 2.000 αγριόχοιροι. Οι φόβοι πλέον εντείνονται καθώς μεγάλοι πληθυσμοί αγριογούρουνων  μεταναστεύουν από τα ορεινά προς τα πεδινά και κυρίως προς τον Πηνειό ποταμό για την αναζήτηση τροφής και νερού. Φυσικά για να φτάσουν έως το ποτάμι, θα διασχίσουν και την εθνική οδό Τρικάλων – Λάρισας, με το φόβο της πρόκλησης ατυχήματος να είναι ιδιαίτερα ορατός.
 
Πηγή ; KRHNH LIVE
 
 

SVESTONOF


Σχετικά Άρθρα

Τα cookies επιτρέπουν μια σειρά από λειτουργίες που ενισχύουν την εμπειρία σας στο ihunt.gr. Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies, σύμφωνα με τις οδηγίες μας Αποδοχή Περισσότερα