Αρχική iHunt.gr Αρκούδα πιάστηκε σε θηλιά για αγριόχοιρο – Επιχείρηση της ΣΤ’ ΚΟΜΑΘ

Αρκούδα πιάστηκε σε θηλιά για αγριόχοιρο – Επιχείρηση της ΣΤ’ ΚΟΜΑΘ

από iHunt Team
img_0744-edit

Print Friendly, PDF & Email
demobanner
 
Μια αρκούδα ήταν πιασμένη σε παγίδα-θηλιά. Άμεση παρέμβαση και απελευθέρωση της.
 
Μια αρκούδα βρέθηκε παγιδευμένη σε θηλιά, σε δασική έκταση κοντά στην περιοχή Ζιάκα Γρεβενών και σε απόσταση περίπου 800 μέτρων από τον οικισμό Περιβολάκι Γρεβενών.
 
IMG 0768 Edit
 
Η αρκούδα εντοπίστηκε από κυνηγό, που άκουσε τις φωνές και έσπευσε στο σημείο. Αμέσως τηλεφώνησε στη Δασική Υπηρεσία (Δ/νση Δασών Γρεβενών), η οποία με τη σειρά της ειδοποίησε το Συντονιστή Ομοσπονδιακής Θηροφύλακής της Κυνηγετικής Ομοσπονδίας Μακεδονίας – Θράκης, τον Αρκτούρο και την Καλλιστώ. Στην επιχείρηση παρευρέθηκε επίσης ο επιστημονικός συνεργάτης της ΚΟΜΑΘ και εκπρόσωπος του Φορέα Διαχείρισης του Εθνικού Πάρκου Β. Πίνδου.
 
IMG 0752 Edit1
 
Η αρκούδα βρέθηκε παγιδευμένη από συρματοθηλιά και ήταν τραυματισμένη στο λαιμό, από την προσπάθειά της να απεγκλωβιστεί. Πρόκειται για μια αρκούδα θηλυκή, ηλικίας περίπου δύο ετών και βάρους περίπου 80 κιλών.
 
Από τον Αρκτούρο προσκλήθηκε Κτηνίατρος, ο οποίος με χρήση αναισθητικού όπλου ακινητοποίησε το ζώο, ώστε να ελευθερωθεί από τη θηλιά. Επίσης του τοποθετήθηκε κολλάρο παρακολούθησης και η αρκούδα απελευθερώθηκε.
 
IMG 0767 Edit
 
Οι Ομοσπονδιακοί Θηροφύλακες της ΚΟΜΑΘ ερεύνησαν εξονυχιστικά όλη τη γύρω περιοχή και εντόπισαν σε κοντινή απόσταση άλλες πέντε θηλιές σε διάφορα σημεία, τις οποίες και κατέστρεψαν, παρόντος του Διευθυντή Δασών Ν. Γρεβενών


Σχετικά Άρθρα

Τα cookies επιτρέπουν μια σειρά από λειτουργίες που ενισχύουν την εμπειρία σας στο ihunt.gr. Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies, σύμφωνα με τις οδηγίες μας Αποδοχή Περισσότερα