Αρχική iHunt.gr Αρκούδα στο Βένετο τρώει το μέλι παραγωγών

Αρκούδα στο Βένετο τρώει το μέλι παραγωγών

από iHunt Team

demobanner

Κατεστραμμένα βρήκε χθες το πρωί τα διώροφα μελίσσια του μελισσοκόμος στο Βένετο. Οι κυψέλες ήταν διαλυμένες, ενώ το κερί με το μέλι ήταν εξαφανισμένο και στο σημείο υπήρχαν πατημασιές από αρκούδα! Κάτοικοι της περιοχής λένε ότι στον οικισμό εδώ και περίπου μία εβδομάδα έχει κάνει την εμφάνισή του το άγριο ζώο και φοβούνται να κυκλοφορήσουν.

Ο ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΣ μίλησε με τον γιο του μελισσοκόμου, που είχε ζημιές, Νίκο Ρέππο, ο οποίος κάνει λόγο για απαράδεκτη κατάσταση.

«Αυτά τα ζώα πρέπει να είναι περιορισμένα σε συγκεκριμένο χώρο περιφραγμένο, όχι έξω στη φύση. Το Πήλιο δεν ενδείκνυται για να επιβιώνουν. Είναι επιθετικά θηλαστικά. Μπορούν να προκαλέσουν ζημιά, πέρα από τις καταστροφές στα μελίσσια», σημειώνει.

Ο πατέρας του υπέστη οικονομική ζημιά 1.000 ευρώ. «Χθες (σημ. προχθές) βράδυ του κατέστρεψε όλες τις κυψέλες. Τις βρήκε κατεστραμμένες στην περιοχή λίγο πριν το χωριό, στον Αη Ηλία. Το μέλι ήταν εξαφανισμένο. Ο πατέρας μου έψαχνε να βρει τα τελάρα και τις κυψέλες στο δάσος», σημειώνει.

Το Βένετο δεν είχε ποτέ έστω τα τελευταία χρόνια αρκούδες. Εντούτοις, οι κάτοικοι του χωριού έχουν εντοπίσει στο δάσος πατημασιές από το άγριο ζώο. Μάλιστα, αναφορές κάνουν λόγο για ζευγάρι αρκούδων. «Τις είδαν από απόσταση 150 μέτρων», διευκρινίζει.

Για τις ζημιές ενημερώθηκε το Δασαρχείο, ωστόσο οι κάτοικοι του χωριού δεν ξέρουν τι να κάνουν.

«Δεν υπάρχει αγροφύλακας, μέριμνα, μία υπηρεσία που να πει τι πρέπει να γίνει. Άφησαν τον κόσμο έτσι εκτεθειμένο. Ο άλλος φοβάται να βγει από το σπίτι του», σημειώνει.

Τα πρώτα ίχνη των αρκούδων στο Βένετο παρουσιάστηκαν την περασμένη εβδομάδα. Τότε ένας άλλο μελισσοκόμος είχε καταστροφές στην παραγωγή του, σε περιοχή που βρίσκεται 300 μέτρα από τη θάλασσα κάτω από την Ιερά Μονή Φλαμουρίου.

Ο πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Βενέτου Ανδρέας Βλαχόπουλος, λέει ότι υπάρχουν ζημιές σε μελίσσια από το προηγούμενο Σάββατο. «Εδώ και 20 μέρες περιπλανάται το ζώο στην Κοινότητα. Είχαμε παρόμοιο περιστατικό το 2013», αναφέρει.

«Ενημερωθήκαμε για τις ζημιές σήμερα (σημ. χθες) και αύριο (σημ. σήμερα) θα αναζητούσε από τις Υπηρεσίες να δούμε, αν προβλέπονται αποζημιώσεις», επισημαίνει τέλος από την πλευρά του ο αντιδήμαρχος Πολιτικής Προστασίας Δημήτρης Παλληκάρης.

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΜΑΡΟΥΓΚΑ

Πηγή :ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΣ

Print Friendly, PDF & Email

Σχετικά Άρθρα

Τα cookies επιτρέπουν μια σειρά από λειτουργίες που ενισχύουν την εμπειρία σας στο ihunt.gr. Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies, σύμφωνα με τις οδηγίες μας Αποδοχή Περισσότερα