Αρχική iHunt.gr Αρνήθηκαν τον έλεγχο του αυτοκινήτου τους και απείλησαν θηροφύλακες

Αρνήθηκαν τον έλεγχο του αυτοκινήτου τους και απείλησαν θηροφύλακες

από iHunt Team
70538234_3069460306428614_40925291664637952_n

Την Κυριακή 15η Σεπτεμβρίου 2019 μικτό κλιμάκιο Ομοσπονδιακών Θηροφυλάκων του Νομού Ηλείας αποτελούμενο από τους κ.κ. Λάττα Γεώργιο, Χριστόπουλο Χαράλαμπο, Κορομηλά Παναγιώτη, Μπόρα Παναγιώτη, Ηλιόπουλο Γεώργιο και Βασιλόπουλο Παναγιώτη εκτελούσε τα υπηρεσιακά του καθήκοντα στην θέση ΄΄Στροφυλιά΄΄ της Τ.Κ. Ραχών του Δήμου Ανδρίτσαινας – Κρεστένων.
 
Εκεί, περί ώρα 06.00 σταμάτησαν διερχόμενο όχημα προκειμένου να προβούν στον προβλεπόμενο έλεγχο. Πλησιάζοντας στο όχημα αυτό διαπίστωσαν ότι εντός του βρισκόταν μόνο ο οδηγός και δίπλα του στο χειρόφρενο, βρισκόταν κυνηγετική καραμπίνα (γεμάτη όπως διαπιστώθηκε αργότερα), εκτός θήκης. Προκειμένου να ολοκληρωθεί η προβλεπόμενη διαδικασία, οι θηροφύλακες ζήτησαν από το άτομο αυτό τα στοιχεία του, την άδεια θήρας του και του γνωστοποίησαν ότι θα πρέπει να προβούν στον έλεγχο του οχήματος και του κυνηγετικού όπλου. Τότε αυτός άρχισε να αντιδρά, να φωνασκεί, να τους απωθεί βίαια και να δείχνει απειλητικές διαθέσεις, ισχυριζόμενος ότι δεν έχουν κανένα τέτοιο δικαίωμα και είχε συνεχώς απέναντι στους θηροφύλακες μια συμπεριφορά ιδιαίτερα επιθετική και εριστική.
 
Ενημερώθηκε άμεσα το Α/Τ Κρεστένων για το συμβάν και στην συνέχεια το άτομο αυτό οδηγήθηκε στο Δασαρχείο Ολυμπίας όπου και διαπιστώθηκε ότι η κυνηγετική του καραμπίνα ήταν παρανόμως παραποιημένη.
 
Άμεσα κινήθηκαν οι προβλεπόμενες στο πλαίσιο του αυτοφώρου διαδικασίες, κατασχέθηκαν το όπλο και τα φυσίγγια και υπεβλήθη εναντίον του μήνυση όπως προβλέπεται από τις σχετικές διατάξεις του Δασικού αλλά και του Ποινικού Κώδικα.

Print Friendly, PDF & Email

Σχετικά Άρθρα

Τα cookies επιτρέπουν μια σειρά από λειτουργίες που ενισχύουν την εμπειρία σας στο ihunt.gr. Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies, σύμφωνα με τις οδηγίες μας Αποδοχή Περισσότερα