Αρχική iHunt.gr Αυξανονται οι πληθυσμοι των υδροβιων στο Δελτα του Εβρου

Αυξανονται οι πληθυσμοι των υδροβιων στο Δελτα του Εβρου

από iHunt Team
varka

demobanner

 
Το επιστημονικό προσωπικό του Φορέα Διαχείρισης Εθνικού Πάρκου Δέλτα Έβρου στο πλαίσιο του Προγράμματος Επιστημονικής Παρακολούθησης που υλοποιεί συνεχίζει την καταγραφή των σημαντικών ειδών ορνιθοπανίδας στο Δέλτα Έβρου.
 
Οι πληθυσμοί των υδροβίων στο Δέλτα αυξάνονται σταδιακά ενόψει της χειμερινής περιόδου.
 
Η τελευταία καταγραφή έγινε στις 8 Νοέμβρη και οι σημαντικότερες παρατηρήσεις είναι οι εξής:
 
– Οι πάπιες με αυξημένους πληθυσμούς, με πολυπληθέστερες τις Πρασινοκέφαλες που έφτασαν τις 7.000 και ακολουθούν τα Κιρκίρια με 5.200 ατ. Οι μεγαλύτεροι πληθυσμοί από πάπιες συγκεντρώνονται – όπως συνήθως αυτή την εποχή – στην ευρύτερη περιοχή της λιμνοθάλασσας «Παλούκια».
 
 
– Οι Φαλαρίδες ξεπέρασαν τα 4.200 άτομα, οι περισσότερες στην ίδια περιοχή.
 
– Και τα τρία είδη των κύκνων είναι παρόντα, με τους Νανόκυκνους να φτάνουν τους 330, οι Βουβόκυκνοι ξεπέρασαν τους 480 και οι Αγριόκυκνοι έφτασαν τους 65.
 
– Τα Φοινικόπτερα ξεπέρασαν τα 3.800 ατ. ενώ οι Αργυροπελεκάνοι ξεπέρασαν τους 350, οι περισσότεροι στο θαλάσσιο μέτωπο του Δέλτα.
 
– Οι χήνες τυπικές στο ραντεβού του Νοεμβρίου έκαναν την εμφάνισή τους, με 40 Ασπρομέτωπες και 5 Σταχτόχηνες να καταγράφονται.
 
– Τέλος καταγράφηκαν 4 Στικταετοί και πάνω από 1.200 Λασποσκαλίδρες.
 
Πηγή: http://evros-delta.gr

Print Friendly, PDF & Email

Σχετικά Άρθρα

Τα cookies επιτρέπουν μια σειρά από λειτουργίες που ενισχύουν την εμπειρία σας στο ihunt.gr. Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies, σύμφωνα με τις οδηγίες μας Αποδοχή Περισσότερα