Αρχική iHunt.gr Αυστραλία : Κανονικά το κυνήγι της πάπιας

Αυστραλία : Κανονικά το κυνήγι της πάπιας

από iHunt Team
paducks1

Print Friendly, PDF & Email
demobanner
H κυβέρνηση Andrews θα επιτρέψει το κυνήγι της πάπιας για μία ακόμη σεζόν, παρά την προεκλογική υπόσχεση του κόμματός του το 2014, ότι στην περιβαλλοντική πολιτική τους υπάρχει ρητή αναφορά για μόνιμη απαγόρευση.
 
Μέλη του Εργατικού Κόμματος είναι εξαγριωμένα με την κίνηση αυτή, η οποία, όπως ισχυρίζονται, θα μπορούσε να αμβλύνει το μήνυμα των Εργατικών για την κακοποίηση των ζώων και έτσι πολλοί ψηφοφόροι θα στραφούν προς τους Πράσινους.
 
Η κυβέρνηση ανακοίνωσε την έναρξη μιας πλήρους σεζόν 12 εβδομάδων, αλλά επιβάλει νέους περιορισμούς στον ημερήσιο αριθμό των παπιών που θα επιτρέπεται να θανατώνονται από τους κυνηγούς. Οι κυνηγοί θα έχουν το δικαίωμα να σκοτώσουν μέχρι και οκτώ πουλιά την πρώτη ημέρα της περιόδου (έναντι δέκα το 2015), η οποία αρχίζει στις 19 Μαρτίου. Για τις υπόλοιπες ημέρες της σεζόν, που τελειώνει στις 13 Ιουνίου, το όριο θα περιορίζεται στις 4 (έναντι 5 την περυσινή κυνηγετική περίοδο). 
 
“ΔΕΝ ΚΙΝΔΥΝΕΥΕΙ Η ΠΑΠΙΑ”
 
Χιλιάδες είναι οι συμπάροικοι που έχουν άδεια για το κυνήγι της πάπιας. Αν και γνωρίζουν το θέμα των νέων περιορισμών που επέβαλε η κυβέρνηση της Βικτώριας, δεν ανησυχούν.
 
Ο Τζιμ Ηλιόπουλος από το Coburg, είναι κυνηγός πάπιας εδώ και πολλά χρόνια. “Το κυνήγι της πάπιας είναι δύσκολο τα τελευταία χρόνια, διότι δεν πέφτουν βροχές” είπε στον “Νέο Κόσμο” ο κ. Ηλιόπουλος, ο οποίος απολαμβάνει την κυνηγετική περίοδο μαζί με την οικογένειά του. 
 
“Η κυβέρνηση λέει ότι μπορούμε να πιάσουμε μέχρι και 8 πάπιες την πρώτη ημέρα, αλλά η εμπειρία μου λέει ότι δεν θα καταφέρουμε να πιάσουμε πάνω από δυο”. Εξηγεί ότι φέτος δεν έβρεξε στην Βικτώρια και οι λίμνες όπου συχνάζουν οι πάπιες είναι άδειες, “Πρόσφατα έπεσαν λίγες βροχές στο Geelong και θα πάμε εκεί όταν ξεκινήσει η περίοδος” λέει και συμπληρώνει ότι επειδή έπεσαν πολλές βροχές στο Κουίνσλαντ και στην Νέα Νότια Ουαλία θα ταξιδέψει και σε αυτές τις Πολιτείες. 
 
O Ελληνοαυστραλιανός Κυνηγετικός Σύλλογος (Australian Hellenic Game and Conservation Association), του οποίου ο κ. Ηλιόπουλος ήταν μέλος παλαιότερα, έχει έντονη δράση εδώ και πολλά χρόνια. Ο σύλλογος αριθμεί 300 μέλη και στόχος του είναι να τους αυξήσει στα 1000. 
 
Ο πρώην πρόεδρος του Συλλόγου, Θεμιστοκλής Τριβελλάς, δήλωσε στον “Ν.Κ.” ότι η πάπια είναι επικίνδυνο πουλί για τις καλλιέργειες και ότι δεν υπάρχει κίνδυνος να εκλείψει το είδος του, όπως υποστηρίζουν πολλοί οικολόγοι. 
 
“Παλιά οι γαιοκτήμονες μάς αγόραζαν μέχρι και τα φυσίγγια για να σκοτώνουμε τις πάπιες που κατέστρεφαν τις σοδειές τους”. Πιστεύει ότι όλη αυτή η αναστάτωση προέρχεται από τους Πράσινους, για τους οποίους ο κ. Τριβελλάς λέει ότι σε πολλά πράγματα έχουν πολύ δίκιο, “αλλά σε άλλα, όπως και στο συγκεκριμένο, είναι ανίδεοι”. 
 
ΤΙ ΛΕΕΙ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ
 
Η υπουργός Γεωργίας, Jaala Pulford, ρωτήθηκε για ποιους λόγους η κυβέρνηση αποφάσισε να επιτρέψει, τελικά, το κυνήγι της πάπιας, τη στιγμή που έχει αναφερθεί ότι οι αριθμοί των παπιών είναι σε πολύ χαμηλά επίπεδα. 
 
“Το Εργατικό Κόμμα, στις προεκλογικές του θέσεις ανέφερε ότι θα προωθήσει μια σειρά από εναλλακτικές χρήσεις των βιοτόπων της Βικτώριας, που περιλαμβάνουν τον τουρισμό και την αναψυχή, αλλά και που θα είναι συμβατές με τον σεβασμό του περιβάλλοντος” είπε η υπουργός. 
 
Όπως τονίζει, “το κυνήγι είναι ένας σημαντικός παράγοντας που συνεισφέρει σε πολλές μικρές αγροτικές κοινότητες. Έχουν δοθεί 48.000 άδειες σε κυνηγούς της Βικτώριας, συμπεριλαμβανομένων 26.000 περίπου σε κυνηγούς πάπιας. Το κυνήγι συνεισφέρει πάνω από $430 εκατ. στις τοπικές οικονομίες κάθε χρόνο και δημιουργεί πάνω από 3.000 θέσεις εργασίας.”
 
Ο βουλευτής του κόμματος των Κυνηγών, Daniel Young, δήλωσε ότι δεν γνωρίζει αν υπάρχουν επιστημονικές αποδείξεις ότι το κυνήγι της πάπιας έχει καμία σημαντική επίδραση στους πληθυσμούς του είδους στη Βικτώρια. 
 
(Σ.Σ.:Ο “Ν.Κ.” προσπάθησε ανεπιστυχώς να επικοινωνήσει και με τον νυν πρόεδρο του Συλλόγου, Αλέξη Τζελέπη)
 
ΤΟΥ ΠΑΝΟΥ ΑΠΟΣΤΟΛΟΥ
 
http://neoskosmos.com/

SVESTONOF


Σχετικά Άρθρα

Τα cookies επιτρέπουν μια σειρά από λειτουργίες που ενισχύουν την εμπειρία σας στο ihunt.gr. Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies, σύμφωνα με τις οδηγίες μας Αποδοχή Περισσότερα