Αρχική iHunt.gr Αύξηση του χρόνου του κυνηγιού και αποζημιώσεις από τον ΕΛΓΑ ζητά το Περιφερειακό Συμβούλιο Πελοποννήσου

Αύξηση του χρόνου του κυνηγιού και αποζημιώσεις από τον ΕΛΓΑ ζητά το Περιφερειακό Συμβούλιο Πελοποννήσου

από iHunt Team

Print Friendly, PDF & Email
demobanner

Τα προβλήματα που έχουν προκύψει από την αύξηση του πληθυσμού των αγριογούρουνων συζητήθηκαν στο περιφερειακό συμβούλιο.

SVESTONOF

Η εισηγήτρια περιφερειακή σύμβουλος Μαργαρίτα Σπυριδάκου ζήτησε αποζημιώσεις για τους αγρότες για τις ζημιές που έχουν προκληθεί από τα αγριογούρουνα, ενώ ζήτησε μέτρα και για την ασφάλεια των πολιτών.

«Πρόσφατα είδαμε αγριογούρουνα να κυκλοφορούν και μέσα στην Τρίπολη, πρέπει να δούμε πως θα αντιμετωπιστεί» είπε ο Γιάννης Μπουντρούκας.

Ο Γιάννης Κελλάρης είπε ότι το πρόβλημα είναι διαχρονικό διότι δεν έχει εφαρμοστεί κάποιο σχέδιο και τόνισε ότι πρέπει να υπάρχουν επιστημονικά κριτήρια για τον έλεγχο του πληθυσμό, αλλά και να ενισχυθεί η δασική υπηρεσία και η θηροφυλακή, αλλά και να υπάρχουν αποζημιώσεις.

Ο Γιώργος Ρουμελιώτης μίλησε για μάστιγα και για τεράστιες ζημιές. «Δικαιολογημένα υπάρχουν διαμαρτυρίες. Μιλάμε για ολικές καταστροφές. Δεν είναι απλό το θέμα, ο μοναδικός τρόπος για τη μείωση του πληθυσμού των αγριόχοιρων είναι η αύξηση των ημερών κυνηγιού αγριόχοιρου κατά τη διάρκεια της κυνηγετική περιόδου.

Η απαγόρευση του κυνηγιού με απόφαση της Κυβέρνησης ήταν λάθος μέσα στην πανδημία.

Να επανεξεταστούν οι όροι ασφάλισης στον ΕΛΓΑ, να αποζημιώνει πληγέντες από ζημιές των αγριόχοιρων.

Το επόμενο πρόβλημα που θα προκύψει είναι το τσακάλι το οποίο δεν μπορείς καν να κυνηγήσεις.»

Ο κ. Τζινιέρης τάχθηκε υπέρ της επιμήκυνσης της κυνηγετικής περιόδου. «Είναι μεγάλο το πρόβλημα. Επίσης, πρέπει να αλλάξει ο κανονισμός του ΕΛΓΑ».

Για στοχοποίηση των αγριογούρουνων από την κυρία Σπυριδάκου μίλησε ο κ. Βυτινιώτης.

Ο κ. Βερούτης είπε ότι είναι προς τη σωστή κατεύθυνση η πρόταση του κ. Ρουμελιώτη.

Η Δήμητρα Λυμπεροπούλου τόνισε ότι «δεν μιλάμε για αγριογούρουνα, αλλά για υβρίδια και είναι πολύ δύσκολη η μείωση του πληθυσμού τους. Δεν είναι καθόλου οικολογικό να υπάρχει υπερπληθυσμός ατόμων σε μια περιοχή. Να γίνει μια σοβαρή έρευνα του πληθυσμού και μετά να δούμε πως θα αντιμετωπιστεί το πρόβλημα.»

Το περιφερειακό συμβούλιο υπερψήφισε ομόφωνα τις προτάσεις για την αντιμετώπιση του προβλήματος.

Κείμενο | www.kalimera-arkadia.gr


Σχετικά Άρθρα

Τα cookies επιτρέπουν μια σειρά από λειτουργίες που ενισχύουν την εμπειρία σας στο ihunt.gr. Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies, σύμφωνα με τις οδηγίες μας Αποδοχή Περισσότερα