Αρχική iHunt.gr Αύξηση των λύκων : Εκατοντάδες πρόβατα στους δρόμους της Λυών …VIDEO

Αύξηση των λύκων : Εκατοντάδες πρόβατα στους δρόμους της Λυών …VIDEO

από iHunt Team
me-probata-gemisan-oi-dromoi-tis-luon

demobanner
 
Με πρόβατα γέμισαν κεντρικοί δρόμοι της γαλλικής πόλης Λυών τη Δευτέρα, καθώς εκατοντάδες κτηνοτρόφοι διαδήλωσαν με τα ζώα τους, διαμαρτυρόμενοι για τις αυξημένες επιθέσεις σε βάρος των αμνοεριφίων τους από λύκους.
 

Οι κτηνοτρόφοι ζητούν περισσότερα μέτρα προστασίας από το κράτος, καθώς όπως υποστηρίζουν, τα τσοπανόσκυλα, τα δίχτυα και οι φράχτες, δεν επαρκούν για να σωθούν τα ζώα τους.
 
Σύμφωνα με στοιχεία των αρχών, περισσότερα από 10.000 ζώα έχασαν τη ζωή τους την τελευταία χρονιά από επιθέσεις λύκων, κυρίως στην περιφέρεια του Ρον-Αλπ, πρωτεύουσα της οποίας είναι η Λυών, αλλά και σε άλλες περιοχές της νότιας και ανατολικής Γαλλίας.
 
Οι επιθέσεις των λύκων πυροδότησαν τη διαμάχη μεταξύ κτηνοτρόφων και ακτιβιστών, οι οποίοι από την πλευρά τους ζητούν την προστασία του πληθυσμού των λύκων, ο οποίος είχε συρρικνωθεί στα μέσα του 20ου αιώνα, προτού ανακάμψει μετά τη δεκαετία του 1990 χάρη στους περιορισμούς στη θανάτωση των ζώων που επέβαλε η κυβέρνηση.
 
Οι κτηνοτρόφοι ζητούν περισσότερα μέτρα προστασίας από το κράτος, καθώς όπως υποστηρίζουν, τα τσοπανόσκυλα, τα δίχτυα και οι φράχτες, δεν επαρκούν για να σωθούν τα ζώα τους.
 
Οι κτηνοτρόφοι διαμαρτύρονται κατά της απόφασης της κυβέρνησης να επιτρέψει τη θανάτωση έως 40 λύκων σε όλη τη χώρα μέχρι τον Ιούλιο του 2018, διατηρώντας αμετάβλητο τον σχετικό αριθμό παρά την αύξηση του πληθυσμού τους.
 
Οι διαμαρτυρόμενοι ζητούν να έχουν το δικαίωμα να πυροβολήσουν τους λύκους αν απειλείται το κοπάδι τους. 
 
 naftemporiki.gr
 

Print Friendly, PDF & Email

Σχετικά Άρθρα

Τα cookies επιτρέπουν μια σειρά από λειτουργίες που ενισχύουν την εμπειρία σας στο ihunt.gr. Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies, σύμφωνα με τις οδηγίες μας Αποδοχή Περισσότερα