Αρχική iHunt.gr Α. Γεωργιάδης : Το κυνήγι θα εξαιρεθεί από τις απαγορεύσεις μετακινήσεων λόγω κορωνοϊού

Α. Γεωργιάδης : Το κυνήγι θα εξαιρεθεί από τις απαγορεύσεις μετακινήσεων λόγω κορωνοϊού

από iHunt Team

Print Friendly, PDF & Email
demobanner

Συνάντηση με τον Υπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων κ. Άδωνη Γεωργιάδη είχε την προηγούμενη Πέμπτη ο Πρόεδρος της Κυνηγετικής Συνομοσπονδίας Ελλάδος κ. Γ. Αραμπατζής, στο πλαίσιο των επαφών που το τελευταίο διάστημα πραγματοποιεί η ηγεσία της Συνομοσπονδίας, με παράγοντες της Πολιτείας και του κρατικού μηχανισμού.

Στο επίκεντρο όλων των επαφών που πραγματοποίησε η Κυνηγετική Συνομοσπονδία Ελλάδος τις τελευταίες δύο εβδομάδες, βρίσκεται πάντα η ανάγκη εξεύρεσης μίας λύσης που να διασφαλίζει και να περιφρουρεί την κυνηγετική δραστηριότητα, για όσο διάστημα θα εξακολουθήσουν να ισχύουν έκτακτα μέτρα αντιμετώπισης της πανδημίας του κορωνοϊού.

Ο Πρόεδρος της Κυνηγετικής Συνομοσπονδίας Ελλάδος είχε την ευκαιρία να εκθέσει στον Υπουργό όλους τους λόγους για τους οποίους η κυνηγετική δραστηριότητα στην ύπαιθρο θα πρέπει να εξαιρεθεί των απαγορεύσεων μετακίνησης εξαιτίας της πανδημίας του κορωνοϊού, πάντα, φυσικά, στον βαθμό που επιτρέπουν οι εξελίξεις.

Υπενθυμίζεται ότι λίγες ημέρες πριν ανάλογη ενημέρωση είχε γίνει και στον Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας, κ. Κωσταντίνο Αραβώση.

Όπως ήταν εύλογο από τη φύση των καθηκόντων και των αρμοδιοτήτων του, η συζήτηση με τον Υπουργό Ανάπτυξης επικεντρώθηκε στο οικονομικό μέγεθος που αντιπροσωπεύει το κυνήγι για τον εσωτερικό τουρισμό, ιδιαίτερα για τις πιο απομονωμένες και μειονεκτούσες περιοχές της χώρας, όπου οι χιλιάδες των κυνηγών προσφέρουν εναλλακτικές λύσεις στο εισόδημα των τοπικών κοινωνιών.

Άλλωστε, και ο ίδιος ο Υπουργός κ. Γεωργιάδης ήταν απόλυτα ενήμερος ότι η κυνηγετική δραστηριότητα εισφέρει σήμερα 1 δις ευρώ στην Εθνική Οικονομία, ενώ διατηρεί και περί τις 6.000 θέσεις εργασίας, σε βιοτεχνικούς και εμπορικούς τομείς που σχετίζονται με τη θήρα.

Ο Υπουργός κ. Γεωργιάδης και ο Πρόεδρος της Κ.Σ.Ε. κ. Αραμπατζής συμφώνησαν ότι το κυνήγι αποτελεί προστιθέμενη αξία για τον εσωτερικό τουρισμό, ενώ γύρω του αναπνέει και κινείται ένα σημαντικό κομμάτι της πραγματικής οικονομίας.

Ο Υπουργός Ανάπτυξης διαβεβαίωσε την Κυνηγετική Συνομοσπονδία Ελλάδος ότι συμφωνεί με την ανάληψη πρωτοβουλιών, ώστε η θήρα να εξαιρεθεί από τις απαγορεύσεις μετακίνησης λόγω καραντίνας, με την ταυτόχρονη τήρηση ενός πρωτοκόλλου μέτρων ασφαλείας κατά τη μετακίνηση και την παραμονή των κυνηγών στο φυσικό περιβάλλον.

Αυτό, άλλωστε, έχει ήδη γίνει σε άλλες χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, όπως η Μάλτα, το Βέλγιο κ.ά., καθώς το κυνήγι είναι μία υπαίθρια και μοναχική κατά βάση δραστηριότητα, που δεν ευνοεί τα επιδημιολογικά χαρακτηριστικά του κορωνοϊού.


Σχετικά Άρθρα

4 σχόλια

ΣΗΜΑΙΟΠΟΥΛΟΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ 12 Μαΐου, 2020 - 10:44

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΣ ΚΑΙ ΥΠΕΡΑΣΠΙΖΕΤΑΙ ΤΟ ΚΥΝΗΓΙ ΜΕ ΠΟΛΥ ΕΥΣΤΟΧΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΑ ΜΠΡΑΒΟ ΤΟΥ

Γιώργος Σιδέρης 13 Μαΐου, 2020 - 17:44

Μπράβο σε όλους όσους προσπαθούν να μπορούμε να κυνηγάμε και κατέχουμε όπλα.

nikolas tsampouk 12 Ιουνίου, 2020 - 17:15

Μπορουνε λογο επικυνδινοτητας να επιτρεψουν μεχρι 2 ατομα στο αυτοκινητο, ο ενας στο πισω καθισμα και με μασκα, εκτος πρωτου βαθμου συγγενιας. Κατα τα αλλα ειναι κατι τελειως μοναχικο σπορ. Ποιον να κολλησεις στο βουνο που εισαι μονος;

κουρμαν 12 Νοεμβρίου, 2020 - 00:05

τα σκυλια που εχει ο καθε κυνηγοσς δεν πρεπει να βγουνε ε εξω οπως τα αλλα κατοικιδια 6

Τα σχόλια είναι κλειστά

Τα cookies επιτρέπουν μια σειρά από λειτουργίες που ενισχύουν την εμπειρία σας στο ihunt.gr. Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies, σύμφωνα με τις οδηγίες μας Αποδοχή Περισσότερα