Αρχική » Grid with Sidebar » Βράβευση του ΚΣ Πειραιά για την συνδρομή του στην προστασία του περιβάλλοντος….VIDEO

Βράβευση του ΚΣ Πειραιά για την συνδρομή του στην προστασία του περιβάλλοντος….VIDEO

by iHunt

Print Friendly, PDF & Email
demobanner
Με δεδομένο το γεγονός ότι το ενδιαφέρον για το περιβάλλον υποχωρεί, καθώς κυριαρχούν ζητήματα που συνδέονται με την οικονομία, καλείται η Αυτοδιοίκηση να το τονώσει και να το συνδέσει με την ανάπτυξη. Στο πλαίσιο αυτό, ο Περιβαλλοντικός Σύνδεσμος Δήμων Αθήνας Πειραιά (ΠΕΣΥΔΑΠ) διοργάνωσε εκδήλωση, με την ευκαιρία κοπής της πρωτοχρονιάτικής του πίτας, με στόχο την επικοινωνία των δράσεων που αναπτύσσει, αλλά και για να τιμήσει προσωπικότητες, που με την προσφορά τους συμβάλλουν στην κοινή προσπάθεια προστασίας του περιβάλλοντος και προώθησης της ανάπτυξης. Στην εκδήλωση αυτή ανταποκρίθηκαν μαζικά θεσμικοί παράγοντες και πολίτες, οι οποίοι και κατέκλεισαν την αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου Κορυδαλλού, διαδηλώνοντας το ενδιαφέρον τους για την προστασία του περιβάλλοντος και τη βελτίωση της ποιότητας της ζωής τους.
 
 
Την εκδήλωση άνοιξε ο Πρόεδρος του ΠΕΣΥΔΑΠ Γρηγόρης Γουρδομιχάλης, ο οποίος ευχαρίστησε τους Δημάρχους και τους δημοτικούς συμβούλους των Δήμων – μελών. Με την εισήγησή του αναφέρθηκε σε σύντομο απολογισμό του έργου του ΠΕΣΥΔΑΠ για το 2018 και φυσικά από τον απολογισμό αυτό δεν μπορούσε να απουσιάζει η δράση των Κυνηγετικών Οργανωσεων. Δράση από τον Κυνηγετικό Σύλλογο Πειραιά και τη θηροφυλακή τη Δ’ Κυνηγετικής Ομοσπονδίας Στερεάς Ελλάδος. Ο κ. Γουρδομιχάλης αναφέρθηκε στην πολύτιμη και ουσιαστική βοήθεια της Ομοσπονδιακής Θηροφυλακής στην προστασία του Όρους Αιγάλεω, στην δασοπροστασία, στην πυροπροστασία, στην θηροφύλαξη και στην καταστολή του παράνομου εμπορίου άγριων πτηνών.
 

SVESTONOF
 
 
Στη συνέχεια πραγματοποιήθηκε η διαδικασία απονομής βραβείων. Στο πλαίσιο αυτό, η Εκτελεστική Επιτροπή αποφάσισε ΟΜΟΦΩΝΑ να τιμήσει για την προσφορά τους ορισμένες προσωπικότητες, αναγνωρίζοντας δημόσια ότι η μέχρι τώρα δράση τους συμβάλλει στην κοινή προσπάθεια προστασίας του περιβάλλοντος και τόνωσης της ανάπτυξης. Πιο συγκεκριμένα :
 
1. Ο Γιώργος Γαβρίλης, Αντιπεριφερειάρχης Πειραιά για την στήριξή του στις περιβαλλοντικές δράσεις που αναπτύσσει ο ΠΕΣΥΔΑΠ. Παρέλαβε το βραβείο του από τον Πρόεδρο του ΠΕΣΥΔΑΠ Γρηγόρη Γουρδομιχάλη.
 
2. Ο Σταύρος Κασιμάτης, Δήμαρχος Κορυδαλλού για την στήριξη της λειτουργίας του ΠΕΣΥΔΑΠ μέσα από τη διάθεση υποδομής και στελεχών του Δήμου. Παρέλαβε το βραβείο του από τον Αντιπρόεδρο του ΠΕΣΥΔΑΠ Δημοσθένη Σταματάτο.
 
3. Ο Ηλίας Γιανναράς, Πρόεδρος Κυνηγετικού Συλλόγου Πειραιά για την συμβολή του στην περιφρούρηση του Όρους Αιγάλεω και την καταστολή στο παράνομο εμπόριο άγριων πουλιών. Παρέλαβε το βραβείο από τους Αντιδήμαρχο Κερατσινίου – Δραπετσώνας Στράτο Δασκαλάκη και τον Πρόεδρο της  Κυνηγετικής Συνομοσπονδίας Ελλάδας Γιώργο Αραμπατζή.
 
4. Η Καίτη Σιακαλή, Πρόεδρος Φιλοζωϊκού Σωματείου “Αδέσποτη Ελπίδα” για την εθελοντική της προσφορά στη φροντίδα των αδέσποτων ζώων συντροφιάς. Παρέλαβε το βραβείο της από την βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Εύη Καρακώστα.
 
Στο πρόσωπο του Ηλία Γιανναρά, βραβεύτηκε η σημαντική δουλειά που κάνουν οι κυνηγετικές οργανώσεις και η Ομοσπονδιακή Θηροφυλακή και είναι πλέον αναγνωρίσιμη από όλους. Η Ομοσπονδιακή Θηροφυλακή είναι πλέον το σημαντικότερο γρανάζι στη “μηχανή” που ασχολείται με την προστασία του περιβάλλοντος.
 
Κώστας Λουρής για το iHunt.gr
 


ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ