Αρχική iHunt.gr Βρετανοί επιστήμονες βρήκαν κοκαΐνη μέσα σε γαρίδες που ζουν σε ποτάμια

Βρετανοί επιστήμονες βρήκαν κοκαΐνη μέσα σε γαρίδες που ζουν σε ποτάμια

από iHunt Team
prawn

Print Friendly, PDF & Email
demobanner
Εκτός από κοκαΐνη  στις γαρίδες εντοπίστηκαν ίχνη από απαγορευμένα φυτοφάρμακα και φαρμακευτικές ουσίες.
 
Κοκαΐνη εντόπισαν οι επιστήμονες σε γαρίδες που ζουν σε ποτάμια, έπειτα από δείγμα που ελήφθη από πέντε ποταμούς της ευρύτερης περιοχής της ανατολικής Αγγλίας. 
 
Επιστήμονες από το King’s College του Λονδίνου σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο του Σάφολκ έκαναν αυτήν την αναπάντεχη αποκάλυψη αφού εξέτασαν δείγματα από 15 περιοχές όλης της χώρας. 
 
«Εάν η παρουσία κοκαΐνης σε υδρόβια ζώα είναι ένα ζήτημα για το Σάφολκ ή ένα ευρύτερο φαινόμενο που αφορά όλο το Ηνωμένο Βασίλειο και άλλες χώρες χρειάζεται περισσότερη έρευνα», δήλωσε ο καθηγητής Nic Bury του Πανεπιστημίου του Σάφολκ. 
 
Η μελέτη, που δημοσιεύθηκε στο Environment International, εστιάζει στα επίπεδα διάφορων μικρο-μολύνσεων στην στις γαρίδες του φρέσκου νερού.
 
Εκτός από ναρκωτικά, μέσα στις γαρίδες εντοπίστηκαν ίχνη από απαγορευμένα φυτοφάρμακα και φαρμακευτικές ουσίες.
 
Τα ζητήματα περιβαλλοντικής υγείας έχουν πάρει μεγάλη δημοσιότητα εξαιτίας των προκλήσεων που συνδέονται με την κλιματική αλλαγή και την μικροπλαστική ρύπανση. Όμως οι επιπτώσεις “αόρατης” χημικής ρύπανσης, όπως τα ναρκωτικά, στην υγεία των άγριων ζωών είναι κάτι που απαιτεί περισσότερη προσοχή στο Ηνωμένο Βασίλειο». 
 
ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ

SVESTONOF


Τα cookies επιτρέπουν μια σειρά από λειτουργίες που ενισχύουν την εμπειρία σας στο ihunt.gr. Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies, σύμφωνα με τις οδηγίες μας Αποδοχή Περισσότερα