Αρχική iHunt.gr Βόλος : Μεγάλες καταστροφές στις αγροτικές καλλιέργειες από αγριογούρουνα

Βόλος : Μεγάλες καταστροφές στις αγροτικές καλλιέργειες από αγριογούρουνα

από iHunt Team

demobannerΕγγραφο απέστειλε ο δήμαρχος Ρήγα Φεραίου, Δημήτρης Νασίκας, στο δασαρχείο του Βόλου σχετικά με τις καταστροφικές ζημιές που προκαλούνται από τα αγριογούρουνα και ζητά την άμεση απελευθέρωση του κυνηγιού αγριόχοιρων.

Αναλυτικά στο έγγραφο που απέστειλε ο κ. Νασίκας επισημαίνονται τα εξής:«Κατόπιν πολλαπλών οχλήσεων από απεγνωσμένους αγρότες του Δήμου μας λόγω των καταστροφικών ζημιών από αγριογούρουνα, σε καλλιέργειες ειδικά καλαμποκιού, οσπρίων και νεαρών καρποφόρων δέντρων

Παρακαλούμε, να υλοποιηθούν τα προβλεπόμενα από το έγγραφο του Τμήματος Διαχείρισης Άγριας Ζωής & Θήρας, της Δ/νσης Διαχείρισης Δασών, του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας, με ΑΠ Αποστολέα: ΥΠΕΝ/ΔΔΔ/50664/1554, από 25/05/202, και «να λειτουργήσουν άμεσα τα προβλεπόμενα συνεργεία δίωξης και οι ομάδες κυνηγών για την ελεγχόμενη θήρα των αγριόχοιρων και των υβριδίων αυτών»

Επιπλέον, αιτούμαστε την πλήρη απελευθέρωση του κυνηγιού του αγριόχοιρου, για όλο το έτος και όλες τις ηλικίες, χωρίς χρονικούς και ηλικιακούς περιορισμούς, μέχρι να μετριαστεί το πρόβλημα, καθώς θεωρούμε ημίμετρα τα μέχρι σήμερα ληφθέντα μέτρα, μια και ο πληθυσμός των αγριογούρουνων δεν μειώνεται και η οικονομική ζημιά είναι πολύ μεγάλη για κάποιους παραγωγούς».

Ταχυδρόμος



Print Friendly, PDF & Email

demobanner

Print Friendly, PDF & Email


Σχετικά Άρθρα

Τα cookies επιτρέπουν μια σειρά από λειτουργίες που ενισχύουν την εμπειρία σας στο ihunt.gr. Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies, σύμφωνα με τις οδηγίες μας Αποδοχή Περισσότερα