Αρχική iHunt.gr Γερμανία: Διαμάχη κτηνοτρόφων – οικολόγων για την επιστροφή των λύκων

Γερμανία: Διαμάχη κτηνοτρόφων – οικολόγων για την επιστροφή των λύκων

από iHunt Team
lukos-lukoi

Print Friendly, PDF & Email
demobanner
Η επιστροφή των λύκων στη Γερμανία, περισσότερο από έναν αιώνα μετά την εξαφάνισή τους από τη χώρα, έχει προκαλέσει διαμάχη μεταξύ των οικολογικών και φιλοζωικών ομάδων, και των κτηνοτρόφων και αγροτών των οποίων τα ζώα απειλούνται από τους λύκους.
 
Οι επιθέσεις των λύκων σε ζώα όπως πρόβατα και κατσίκες έφτασαν τις 472 το 2017, σημειώνοντας αύξηση 66% από το προηγούμενο έτος, σύμφωνα με κυβερνητικά στοιχεία. Ο συνολικός αριθμός αγνοούμενων ζώων, αυξήθηκε κατά 55%, σε 1.667.
 
Σύμφωνα με τη Γιούλια Κλέκνερ, υπουργό Γεωργίας, τα τελευταία στοιχεία καταδεικνύουν ότι η κυβέρνηση πρέπει να δράσει. Η Γερμανία θα πρέπει να αλλάξει τους κανονισμούς της προκειμένου να καταστήσει νόμιμη την απομάκρυνση μεμονωμένων λύκων από αγέλες, δήλωσε στην εφημερίδα Neue Osnabrücker.
 
Μετά την εξαφάνισή τους λόγω κυνηγιού και άλλων ανθρωπίνων δραστηριοτήτων, οι λύκοι έχουν επιστρέψει ιδιαίτερα στα πρώην ανατολικογερμανικά κρατίδια, διασχίζοντας τα σύνορα με την Πολωνία. Οι κανονισμοί της Ε.Ε. απαγορεύουν το κυνήγι των λύκων, επιτρέποντας εξαιρέσεις μόνο όταν δεν υπάρχει καμία ικανοποιητική εναλλακτική λύση ή εάν απειλούνται άνθρωποι. Προβλέπουν όμως αποζημιώσεις σε επαγγελματίες που ζημιώνονται από τους λύκους.
 
Ωστόσο οι αγρότες υποστηρίζουν ότι πρέπει να τους επιτραπεί να πυροβολούν τους λύκους όταν θέτουν άμεσα σε κίνδυνο το ζωικό τους κεφάλαιο. Ορισμένα πολιτικά κόμματα, μεταξύ των οποίων οι Χριστιανοδημοκράτες, συμφωνούν και ζήτησαν την υποβάθμιση του καθεστώτος προστασίας των λύκων, το οποίο θα τους επιτρέπει να θηρεύονται, σύμφωνα με τη Deutsche Welle.
 
Στη χώρα έχουν παρατηρηθεί 73 αγέλες λύκων, 30 ζευγάρια λύκων και τρεις μεμονωμένοι λύκοι. Οι παρατηρήσεις σημειώθηκαν σε επτά από τα 16 κρατίδια της Γερμανίας, ιδιαίτερα στις πρώην ανατολικογερμανικές περιοχές όπως το Βρανδεμβούργο και η Σαξονία.
 
Πηγή : https://www.naftemporiki.gr

SVESTONOF


Σχετικά Άρθρα

Τα cookies επιτρέπουν μια σειρά από λειτουργίες που ενισχύουν την εμπειρία σας στο ihunt.gr. Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies, σύμφωνα με τις οδηγίες μας Αποδοχή Περισσότερα