Αρχική » Grid with Sidebar » Γερμανία : Η επίπονη και απαιτητική διαδικασία έκδοσης άδειας θήρας….VIDEO

Γερμανία : Η επίπονη και απαιτητική διαδικασία έκδοσης άδειας θήρας….VIDEO

by iHunt

Print Friendly, PDF & Email
demobanner

Τρεις εβδομάδες, ένας στόχος: Grüne Abitur (πράσινο πτυχίο) δηλαδή η άδεια κυνηγιού στη Γερμανία. Εκατοντάδες άνδρες και γυναίκες θέλουν να περάσουν το τεστ άδειας κυνηγιού κάθε χρόνο στο Emsland Hunting School ( κυνηγετική σχολή του Emsland) . Χωρίς αυτή την διαδικασία, απαγορεύεται η θήρα άγριων ζώων στη Γερμανία.

SVESTONOF

Οι μελλοντικοί κυνηγοί πρέπει να μάθουν πάρα πολλά μέσα στις τρεις εβδομάδες πριν από την εξέταση. Σε ένα σύνολο 2.700 ερωτήσεων, που πρέπει να μάθουν για τις γραπτές και προφορικές εξετάσεις, συμπεριλαμβανομένου του πώς να χειριστούν σωστά τα πυροβόλα όπλα, ραβδωτά και λειόκαννα, πώς να αναγνωρίσουν περισσότερα από 300 είδη άγριων ζώων θηρεύσιμα και μη, που μπορούν να βρεθούν τακτικά στην ύπαιθρο της βόρειας Γερμανίας, πώς να συντηρήσουν, δημιουργήσουν και να διαχειριστούν βιότοπους και δάση, έτσι ώστε να δημιουργηθούν καλύτερες συνθήκες διαβίωσης για τα θηράματα και γενικότερα για όλη την άγρια ζωή.

Επίσης υπάρχουν μαθήματα βιολογίας των θηραμάτων, βοτανολογίας, ζωολογίας, πρώτων βοηθειών, εκδορά θηράματος, πυροβολισμός με διαφορετικά όπλα, σκοπευτήριο, δράσεις βελτίωσης ενδιαιτημάτων (βιοτόπων), αναγνώριση θηραμάτων και φυσικά πρακτική σε όλα τα παραπάνω. Επίσης υπάρχουν μαθήματα ιερακοθηρίας για όσους επιθυμούν να εξασκήσουν την αρχαία τέχνη του κυνηγιού με ένα αρπακτικό πουλί.

Τέλος αξίζει να σημειώσουμε ότι η όλη υπόθεση κοστίζει περίπου 3.000 ευρώ και το ποσοστό αποτυχίας είναι ιδιαίτερα υψηλό εξαιτίας της ιδιαίτερα απαιτητικής διαδικασίας !!!

Η κάμερα της Northern μας οδηγεί βήμα βήμα από τις σχολικές αίθουσες, την προπόνηση έως και την ημέρα των εξετάσεων στο μεγαλύτερο και παλαιότερο σχολείο κυνηγιού της Γερμανίας.

του Αλέξανδρου Παλαιολόγου για το iHunt.gr


ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ