Αρχική iHunt.gr «Γιατί προσφύγαμε στο Συμβούλιο της Επικρατείας για το κυνήγι»

«Γιατί προσφύγαμε στο Συμβούλιο της Επικρατείας για το κυνήγι»

από iHunt Team

demobannerΗ Πανελλαδική Φιλοζωική και Περιβαλλοντική Ομοσπονδία (ΠΦΠΟ), η κα. Νατάσα Μπομπολάκη με ανάρτησή της στο facebook ,  εξηγεί γιατί έκανε προσφυγή στο Συμβούλιο Επικρατείας και ζητά την απαγόρευση του κυνηγιού.  Να θυμίσουμε ότι η κα Μπομπολάκη είναι η κυρία που έλεγε ότι οι κυνηγοί σκοτώνουν τα βελανίδια κι έτσι oi αγριόχοιροι μετακινούνται στις πόλεις. Οπότε είναι εύκολο να βγάλει κανείς τα συμπεράσματά του για τη σχέση που έχει η κυρία αυτή με την πανίδα της χώρας μας.

Πιο συγκεκριμένα αμαφέρει:

Η Πανελλαδική Φιλοζωική και Περιβαλλοντική Ομοσπονδία (ΠΦΠΟ) αποφάσισε και ως φορέας χωριστά αλλά και ως μέλος του Πανελλήνιου Δικτύου Προστασίας Άγριας Ζωής SaveWild να προσφύγει στο Ανώτατο Διοικητικό Δικαστήριο της χώρας, στο Συμβούλιο της Επικρατείας (ΣτΕ), κατά της απόφασης του Υπουργείου Περιβάλλοντος για την ρύθμιση του κυνηγιού της περιόδου 2021 -2022.

Η προσφυγή μας εκδικάζεται στο τέλος Ιανουαρίου ενώ νωρίτερα θα εκδικαστεί και η αίτηση αναστολής της ρυθμιστικής απόφασης.

Η απόφαση του ΥΠΕΝ βγήκε πάνω στα αποκαΐδια αλλά και στις ακόμη φλεγόμενες περιοχές της χώρας που κατέστρεψαν εκατομμύρια στρέμματα βιοποικιλότητας και έκαψαν χιλιάδες ζώα της άγριας ζωής.

Η σπουδή του υπουργείου, του δασαρχείου και των κυνηγών να ξεκινήσουν το κυνήγι στην πολύπαθη και καμένη χώρα, ενώ ακόμα πλανιόταν η μυρωδιά του καπνού, προσέκρουσε σε εκατοντάδες χιλιάδες φωνές αντίρρησης.

Αυτές τις χιλιάδες φωνές αποφασίσαμε να ακούσουμε και προσφύγαμε στο ΣτΕ κατά μιας απόφασης που “μπάζει” από παντού.

Οι ρυθμιστικές αυτές αποφάσεις, ίδιες κι απαράλλαχτες κάθε χρόνο με μοναδικό σχεδόν στοιχείο διαφορετικό η χρονιά στην οποία αναφέρονται, στηρίζονται σε απαρχαιωμένες “μελέτες” που έχουν καταθέσει οι οργανώσεις των κυνηγών, που καμία σχέση πλέον έχουν με την πραγματικότητα.

Σε μια εποχή που η κλιματική κρίση κάνει όλο και περισσότερο αισθητή την παρουσία της και η απώλεια της βιοποικιλότητας είναι μια από τις σοβαρότερες απειλές για όλο τον πλανήτη και για τη χώρα μας, το μεν Υπουργείο παραμένει στη πράξη παγερά αδιάφορο παρά τις μεγαλοστομίες, η δε Κυνηγετική Συνομοσπονδία δείχνει για μια ακόμη φορά το απεχθές προσωπείο της καταστρέφοντας ο,τι έχει απομείνει.

Πανελλαδική Φιλοζωική Περιβαλλοντική Ομοσπονδία

Διαβάστε ακόμη : Σε συναγερμό η ΚΣΕ για νέα προσφυγή κατά του κυνηγίου. , Μπομπολάκη : Οι κυνηγοί σκοτώνουν τα βελανίδια κι έτσι oi αγριόχοιροι μετακινούνται στις πόλεις….VIDEOPrint Friendly, PDF & Email

demobanner

Print Friendly, PDF & Email


Σχετικά Άρθρα

Τα cookies επιτρέπουν μια σειρά από λειτουργίες που ενισχύουν την εμπειρία σας στο ihunt.gr. Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies, σύμφωνα με τις οδηγίες μας Αποδοχή Περισσότερα