Αρχική iHunt.gr Γινονται νοθειες στις εκθεσεις μορφολογιας;

Γινονται νοθειες στις εκθεσεις μορφολογιας;

από iHunt Team
ellinikos

demobanner

 Αν προσέξετε σε όλες τις ανακοινώσεις που εκδίδουν οι κυνοφιλικοί όμιλοι αναφέρουν στο τέλος “…Απαραίτητο το βιβλιάριο υγείας και ο αριθμός ηλεκτρονικής σήμανσης.”. Σε όσες εκθέσεις όμως έχω παραβρεθεί δεν είδα να γίνεται κάποιος έλεγχος στο βιβλιάριο υγείας και πιο πολύ δεν είδα κάποιος να ελέγχει με τη βοήθεια κάποιου scanner τον αριθμό ηλεκτρονικής σήμανσης του σκύλου. 

 

Ο ηλεκτρονικός αριθμός σήμανσης (το τσιπάκι ) του σκύλου είναι αυτό που τον ξεχωρίζει από κάποιον άλλο. Γιατί – αν σκεφτώ λίγο πονηρά – αν έχω κάποιο σκύλο που είναι πολύ καλός μορφολογικά τι με εμποδίζει να του αλλάξω λουράκι και να τον κατεβάσω σε  περισσότερες από μια κατηγορίες, με ή χωρίς τις ευλογίες των διοργανωτών; Κανείς!

 Τέτοιες έγγραφες καταγγελίες έφτασαν στο ΔΣ του Όμιλου Φίλων Ελληνικού Ιχνηλάτη και το ΔΣ αποφάσισε να δράσει. 

 

Στην τελευταία έκθεση που διοργάνωσε στην Άρνισσα, επιστράτευσε ένα κτηνίατρο ο οποίος έλεγχε τα βιβλιάρια υγείας των σκύλων και με ένα scanner έλεγχε τον αριθμό σήμανσης. Όταν έμαθαν ότι  θα γίνει έλεγχος στα τα βιβλιάρια και τα τσιπάκια των σκύλων ως δια μαγείας οι συμμετοχές μειώθηκαν και από 33 έμειναν περίπου 20. Εδώ πρέπει να σημειώσουμε ότι κάποιοι αν και παρευρέθηκαν στην έκθεση δεν κατέβασαν κάποια από τα σκυλιά. Για παράδειγμα στην κατηγορία κουταβιών είχαν δηλώσει συμμετοχή 7 κουτάβια και τελικά κατέβηκε μόνο ένα. (Κάποια κουτάβια έκαναν βόλτες στο χώρο της έκθεσης αλλά τελικά δεν συμμετείχαν).

 

Κάποιος διαγωνιζόμενος έφερε βιβλιάριο υγείας χωρίς τις απαραίτητες σφραγίδες από τον κτηνίατρο, καθώς και χωρίς τα αυτοκόλητα από τα εμβόλια. Φυσικά και αποκλείστηκε από την έκθεση. 

Κάποιος άλλος διαγωνιζόμενος έφερε σκύλο με άλλο τσιπάκι από αυτό που είχε δηλώσει και είχε την απαίτηση να συμμετέχει στον διαγωνισμό. Είναι σαν να σου κάνει έλεγχο η τροχαία και να μην δείχνεις το δικό σου δίπλωμα αλλά το δίπλωμα του πατέρα σου. Φυσικά και αποκλείστηκε από την έκθεση.

 

Ο πρόεδρος και το ΔΣ του Ομίλου Ελληνικού Ιχνηλάτη έδειξαν τον δρόμο για το πως μπορούν να διοργανωθούν και στην Ελλάδα αγώνες και εκθέσεις μορφολογίας που θα είναι καθαροί και δεν θα υπάρχουν σκοπιμότητες. Μπράβο στον κ. Βαβουράκη και στο ΔΣ του Ομίλου και την επόμενη φορά να προχωρήσουν λίγο παραπέρα. Στον έλεγχο δηλαδή της ηλεκτρονικής σήμανσης από την πανελλήνια βάση δεδομένων.

 

Υ.Σ. Οι διαγωνιζόμενοι είχαν επιβεβαιώσει δυο φορές τον αριθμό των ηλεκτρονικών σημάνσεων οπότε δεν υπάρχει η δικαιολογία τους λάθους αλλά πιθανόν σκοπιμότητες. Η φωτογραφία είναι από την 11 έκθεση του Ομίλου Φίλων Ελληνικού Ιχνηλάτη στην Άρνισσα και για να μην δημιουργηθούν λάθος εντυπώσεις, οι εκθέτες που εμφανίζονται στη φωτογραφία ΗΤΑΝ ΤΥΠΙΚΟΤΑΤΟΙ και με τα βιβλιάρια υγείας και με τις ηλεκτρονικές σημάνσεις των σκύλων τους.

 O iHunter

 

 

 

 Print Friendly, PDF & Email

demobanner

Print Friendly, PDF & Email


Σχετικά Άρθρα

2 σχόλια

Κωστής Λουλάκης 3 Σεπτεμβρίου, 2013 - 20:19

Οι κανονισμοί είναι

Οι κανονισμοί είναι κανονισμοί και πρέπει να τηρούνται. Σε όσους δε αρέσουν να μην συμμετέχουν σε εκθέσεις του ΚΟΕ και των ομίλων του. 
Ο οπτικός έλεγχος του σκύλου από τον κτηνίατρο πριν μπει στο χώρο της έκθεσης είναι ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΟΣ. Σκυλιά με ψύλλους, τσιμπούρια και εμφανείς δερματικές αλλοιώσεις δεν τους επιτρέπεται η είσοδος στην έκθεση. Σκυλιά χωρίς τσιπάκι και εμβόλια με σφραγίδα και υπογραφή κτηνιάτρου, το ίδιο. Επίσης θηλυκιές σε οίστρο δεν μπαίνουν στην έκθεση.
Αυτοί είναι σε γενικές γραμμές οι κανονισμοί. Που μέχρι τώρα δεν τους τηρούσε ο ΟΦΕΙ και τώρα επιτέλους τους τήρησε.
Έκανε με αυτό μια καλή αρχή και του εύχομαι μια καλύτερη συνέχεια.

Αν στην επόμενη έκθεση μορφολογίας ή στους επόμενους αγώνες εργασίας δεν τηρηθούν οι κανονισμοί αυτοί, τότε όλοι μαζί να κάνουμε μαζικές ατομικές και ομαδικές καταγγελίες στον ΚΟΕ. Και θα δείτε τι έχει να γίνει αν κάνουν το λάθος και δεν τους τηρήσουν. Αλλά για τη συγκεκριμένη έκθεση μπράβο τους.

Δε θα ξεχάσω ποτέ μια έκθεση στα Χανιά πριν από 3 χρόνια περίπου, με όλες τις υπάρχουσες φυλές. Χαμός. Πάνω από 500 σκυλιά στην έκθεση. Και όταν πήγα να δω τις αναγνωρίσεις ΕΙ όταν ανακοινώθηκε ότι ξεκινάνε από τα μεγάφωνα, έφυγα τρέχοντας κι εγώ και οι άλλοι γιατί γεμίσαμε ψύλλους, από 2 σκυλιά ενός λεβεντομαλάκα Κρητικού που τα είχε φέρει για αναγνώριση γεμάτα ψύλλους, βρώμικα, με θαμπό τρίχωμα κτλ και δεν είχε βρεθεί κανείς ανευθυνουπεύθυνος να τον αποβάλει/διώξει από την έκθεση, παρά τις διαμαρτυρίες πολλών από μας. Έκοψε τα σκυλιά του ο κριτής ο οποίος δεν τα ακούμπησε καν, προφανώς γιατί σιχάθηκε να τα ακουμπήσει, και έτσι γλυτώσαμε από τον τύπο που αναγκάστηκε και έφυγε…
Επίσης δε θα ξεχάσω στην ίδια έκθεση μια σκυλίτσα σε οίστρο, να τρέχει το αίμα από πίσω της, να έχουν αναστατωθεί όλα τα αρσενικά της έκθεσης(μερικά να έχουν εξαγριωθεί), και ο ιδιοκτήτης να τριγυρνά ατάραχος σέρνοντας το σκυλί του εδώ κι εκεί και να μην τον αποβάλει κάποιος από την έκθεση.

 

admin 4 Σεπτεμβρίου, 2013 - 10:04

Νομίζω ότι ο κ. Λουλάκης

Νομίζω ότι ο κ. Λουλάκης έθεσε τα πράγματα στη σωστή τους βάση και βέβαια όλα αυτά που περιγράφει γίνονται και σε εκθέσεις άλλων ομίλων και φυσικά και σε αγώνες κυνηγετικων ικανοτητων. Απλά πρέπει να υπάρχει συνέχεια…….

Τα σχόλια είναι κλειστά

Τα cookies επιτρέπουν μια σειρά από λειτουργίες που ενισχύουν την εμπειρία σας στο ihunt.gr. Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies, σύμφωνα με τις οδηγίες μας Αποδοχή Περισσότερα