Αρχική » Grid with Sidebar » Γλύτωσαν οι κυνηγότοποι της Λαυρεωτικής από τη μανία της φωτιάς

Γλύτωσαν οι κυνηγότοποι της Λαυρεωτικής από τη μανία της φωτιάς

by iHunt

Print Friendly, PDF & Email
demobanner

Μετά την έγκαιρη επέμβαση των δυνάμεων πυρόσβεσης η πυρκαγιά σε δασική περιοχή του Λαυρίου τέθηκε γρήγορα υπό έλεγχο και περιορίστηκαν οι ζημιές.

SVESTONOF

Άμεση ήταν η επέμβαση του Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Αττικής με τον αντιπεριφερειάρχη Βασίλη Κόκκαλη να βρίσκεται στο πεδίο από την πρώτη στιγμή.

Η ευρύτερη περιοχή είναι σταθμός των μεταναστευτικών πουλιών και ένας από τους καλύτερους κυνηγότοπους της Αττικής.

Ευτυχώς όμως δεν υπήρχαν ζημιές σε κατοικημένες περιοχές και η φωτιά στη δασική δεν πήρε μεγάλη έκταση.

Ενδείξεις ότι η φωτιά στην περιοχή Πούντα Ζέζα του Λαυρίου προκλήθηκε από δοκιμές πυρομαχικών σε πεδίο βολής της Ελληνικής Βιομηχανίας Οπλων (ΕΒΟ) φέρεται να έχει η Πυροσβεστική.

Ασφαλείς πληροφορίες αναφέρουν ότι  η πυρκαγιά εκδηλώθηκε τη στιγμή κατά την οποία οι υπεύθυνοι της ΕΒΟ πραγματοποιούσαν δοκιμές βλημάτων που χρησιμοποιούν τα στρατιωτικά ελικόπτερα «Απάτσι». Αγνωστο γιατί, κάποιες από τις βολίδες δεν κατέληξαν στο προστατευτικό τοιχίο που υπάρχει στο πεδίο βολής, αλλά στο παρακείμενο δάσος, με αποτέλεσμα να ξεσπάσει πυρκαγιά.

Με εντολή του αρχηγού της Πυροσβεστικής Στέφανου Κολοκούρη, στο σημείο απ’ όπου ξεπήδησαν οι φλόγες μετέβη κλιμάκιο της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού προκειμένου να διε-ξαγάγει επείγουσα έρευνα και να σχηματίσει δικογραφία εις βάρος των υπαιτίων. Το πόρισμα αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί τις αμέσως επόμενες ημέρες.

Κώστας Λουρής για το iHunt.gr


ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ