Αρχική iHunt.gr Γ. Μανιάτης : “Το κυνήγι, αποτελεί έναν από τους πιο αυθεντικούς και ιστορικούς τρόπους διασύνδεσης του ανθρώπου με τη φύση.”

Γ. Μανιάτης : “Το κυνήγι, αποτελεί έναν από τους πιο αυθεντικούς και ιστορικούς τρόπους διασύνδεσης του ανθρώπου με τη φύση.”

από iHunt Team
maniatis

demobanner
Το κυνήγι, αποτελεί έναν από τους πιο αυθεντικούς και ιστορικούς τρόπους διασύνδεσης του ανθρώπου με τη φύση. Όπως διεξάγεται στην Ελλάδα, με την προσαρμογή των Ευρωπαϊκών οδηγιών, με τους απαρέγκλιτους όρους αειφορίας, προστασίας και σύνεσης, εξασφαλίζει τη αλυσίδα της βιοποικιλότητας και την προστασία των ειδών της πανίδας.
 
Στο σύγχρονο κόσμο, οι ενώσεις των κυνηγών αντιμετωπίζονται ως πολύτιμες εθελοντικές εφεδρείες για την υπεράσπιση του δημόσιου αγαθού των δασών, των υδροβιότοπων και της άγριας ζωής. Σε μια εποχή που στη χώρα μας αντιμετωπίζουμε μεγάλα προβλήματα φυσικών κινδύνων (πυρκαγιές, αυθαίρετη δόμηση κτλ), η ανθρώπινη παρουσία μπορεί να έχει σημαντικό προληπτικό χαρακτήρα.
 
Για τις τοπικές κοινωνίες της υπαίθρου, το κυνήγι είναι μέρος της κουλτούρας τους και τρόπος συλλογικής έκφρασης, κατανόησης του φυσικού περιβάλλοντος, αλλά και σημαντικός οικονομικός συντελεστής.
 
Ως Υπουργός Περιβάλλοντος, συνεργάστηκα στενά με τη Συνομοσπονδία των 200.000 κυνηγών. Εκτίμησα τη χρησιμότητα, την εμπειρία, την τεχνογνωσία και την οργάνωσή της. Η ίδρυση και λειτουργία της Θηροφυλακής, αποτελεί την έμπρακτη απόδειξη του συλλογικού αισθήματος υπευθυνότητας, σε μια εποχή όπου οι κλιματικές απειλές και το περιβαλλοντικό ζήτημα γίνονται η μεγάλη πρόκληση για όλο τον πλανήτη.  
 
Καθ. Γιάννης Μανιάτης 
Υπ. Βουλευτής Αργολίδας ΚΙΝΑΛ – ΠΑΣΟΚ
 
 

 

Print Friendly, PDF & Email

Τα cookies επιτρέπουν μια σειρά από λειτουργίες που ενισχύουν την εμπειρία σας στο ihunt.gr. Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies, σύμφωνα με τις οδηγίες μας Αποδοχή Περισσότερα