Αρχική iHunt.gr Δ΄ΚΟΣΕ :Όσα πρέπει να ξέρουν οι κυνηγοί…

Δ΄ΚΟΣΕ :Όσα πρέπει να ξέρουν οι κυνηγοί…

από iHunt Team

Print Friendly, PDF & Email
demobanner

Για τη Δ΄ Κ.Ο.Σ.Ε. και τους 68 συλλόγους που εκπροσωπεί, οι εξελίξεις των τελευταίων μηνών γύρω από τα κυνηγετικά μας πράγματα, ένα μόνο πράγμα επιβεβαιώνουν:

Ότι η πανδημία αξιοποιήθηκε και αξιοποιείται από έναν κύκλο κυβερνητικών στελεχών, που έχουν τη δυνατότητα να επηρεάζουν και τον Πρωθυπουργό, ώστε να εφαρμοστεί μία ιδεοληπτική και αντικυνηγετική ατζέντα.

Μετά την εισήγηση της ειδικής επιτροπής λοιμωξιολόγων, που γνωμάτευσε θετικά για την άρση του περιορισμού μετακίνησης των κυνηγών, κάθε κυβερνητικό επιχείρημα που συνδέει το κυνήγι με τον COVID έχει καταρρεύσει.

Εάν ο ίδιος ο Πρωθυπουργός δεν παρέμβει ΤΩΡΑ για να «θεραπεύσει» την αντικυνηγετική υστερία κυβερνητικών στελεχών, η ρήξη με τον κόσμο των κυνηγών θα είναι οριστικά και αμετάβατα συντελεσμένη, όχι με δική μας ευθύνη φυσικά.

Σε αυτές τις κρίσιμες στιγμές, η δικαιολογημένη οργή και αγανάκτηση της κοινωνίας των κυνηγών οφείλει να είναι στοχευμένη, οργανωμένη και συντονισμένη, αν θέλουμε να είναι παραγωγική.

Σε αυτήν τη δύσκολη περίοδο, άλλος δρόμος πέραν της συσπείρωσης και της ενιαίας και ψύχραιμης δράσης, όχι μόνο δεν υπάρχει, αλλά θα αποδειχθεί και καταστροφικός.

Η Κ.Σ.Ε. ως ανώτατος εκφραστής των κυνηγετικών οργανώσεων έχει, ήδη, επικοινωνήσει με τον Πρωθυπουργό και τους άλλους αρχηγούς των πολιτικών κομμάτων, κάνοντας σαφές προς όλες τις κατευθύνσεις ότι όλες οι πολιτικές δυνάμεις υποχρεούνται να τοποθετηθούν χωρίς υπεκφυγές απέναντι στο πρόβλημα που έχει προκύψει.

Οτιδήποτε άλλο από την πλευρά τους, θα ήταν υποδεέστερο και μειωτικό για το κοινωνικό μέγεθος που αντιπροσωπεύουν οι 180.000 κυνηγοί της χώρας.

Τώρα πια είναι πιο ξεκάθαρο από ποτέ ότι, το πρόβλημα με την αντιμετώπιση των κυνηγών είναι εξόχως “πολιτικό” και όχι ….υγειονομικό ή νομικό, όπως βολικά θα ήθελαν κάποιοι να παρουσιάσουν.

Γι’ αυτόν ακριβώς τον λόγο, είναι μέγιστο λάθος να μετατοπίζεται η εξεύρεση λύσης, αποκλειστικά σε μια ενδεχόμενη προσφυγή των Κυνηγετικών Οργανώσεων στο ΣτΕ.

Η Δ’ ΚΟΣΕ έχει κάνει έως τώρα πολλές τέτοιες προσφυγές, για να μπορεί να έχει άποψη και εμπειρία ως προς την έκβαση μιας τέτοιας δικαστικής μάχης….

Υπό τις παρούσες συνθήκες, το κυνήγι λίγα θα μπορούσε να περιμένει από μια τέτοια προσφυγή, και αυτό διότι:

• Στο επίπεδο προσωρινών μέτρων και αναστολής εκτελέσεως της απαγόρευσης που μπορεί να συζητηθεί εντός δύο μηνών, το νομικό μας τμήμα διαβεβαιώνει ότι οι πιθανότητες επιτυχίας θα ήταν ελάχιστες έως μηδενικές.

Το ίδιο ακριβώς, άλλωστε, έγινε και με τα προσωρινά μέτρα που κατέθεσαν αυτή την περίοδο άλλοι φορείς, όπως η Εκκλησία, το ΚΚΕ κ.α.

Χάνοντας, όμως, τα προσωρινά μέτρα, θα είχαμε υποστεί ένα ανεπανόρθωτο πλήγμα εις βάρος του διεκδικητικού μας πλαισίου.

• Σε ότι αφορά την Αίτηση Ακυρώσεως, αυτή εκδικάζεται από το ΣτΕ μετά από… 1 χρόνο στην καλύτερη των περιπτώσεων. Όμως μετά από αυτό το χρονικό διάστημα, το όποιο αντικείμενο της δίκης παύει να υπάρχει ως πρακτικό αποτέλεσμα, και ελάχιστα θα είχε να προσφέρει στις σημερινές ανάγκες μας.

Παρόλα αυτά οι Κυνηγετικές Οργανώσεις έχουν μάθει στις δύσκολες περιστάσεις να κάνουν χρήση όλων των θεμιτών μέσων για την επίτευξη του σκοπού, που δεν είναι άλλος από την κατοχύρωση της κυνηγετικής δραστηριότητας. Για όλους τους παραπάνω λόγους δεν αποκλείουν τη δυνατότητα προσφυγής στο ΣΤΕ κατά τον χρόνο που θα κριθεί ευνοϊκός για τα δίκαια συμφέροντα μας.

Εκ του γραφείου τύπου
της Δ΄ Κ.Ο.Σ.Ε.


Σχετικά Άρθρα

10 σχόλια

Ζαφειριος .βαμβακουσης 19 Ιανουαρίου, 2021 - 18:36

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ ΚΥΝΗΓΙ….ΑΛΛΑ ΞΕΧΑΣΑ Η ΕΛΛΑΔΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ…. Ο.Κ. ΜΑΖΙ ΣΑΣ…ΑΛΛΑ ΑΝ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΒΡΟΥΜΕ ΤΟ ΔΙΚΙΟ ΜΑΣ..ΣΤΟ Σ.Τ.Ε… ΣΤΟΝ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ. ΒΡΟΥΜΕ ΤΟ ΔΙΚΙΟ ΜΑΣ ΤΟΝ ΚΑΝΟΥΝ ΟΤΙ ΘΕΛΟΥΝ ΑΥΤΟΙ. ΟΙ 5 – 6……!! ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ ΔΕΝ ΘΑ ΒΡΟΥΜΕ ΤΟ ΔΙΚΙΟ ΜΑΣ ΓΙΑΤΙ ΜΑΣ ΛΕΤΕ ΘΑ ΤΟ ΧΑΣΟΥΜΕ…..ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΝΑ ΤΟΥΣ ΧΑ’Ι’ΔΕΥΟΥΜΕ ΝΑ ΤΟΥΣ ΨΗΦΙΖΟΥΜΕ ΟΠΩΣ ΟΛΟΙ ΕΣΕΙΣ ??? ΔΗΛΑΔΗ ΤΟ ΚΥΝΗΓΙ ΤΕΛΟΣ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΓΝΩΜΗ ΣΑΣ…??? ΑΚΟΥΩ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΙ ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΟΙ ΚΥΝΗΓΟΙ ΝΑ ΠΑΡΟΥΜΕ ΓΑΤΑΚΙΑ+ ΣΚΥΛΑΚΙΑ ΝΑ ΤΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΒΟΛΤΑ ΣΤΟ ΓΚΑΖΟΝ ??? Η. ΝΑ. ΠΑΡΟΥΜΕ ΒΕΛΟΝΕΣ ΝΑ ΠΛΕΚΟΥΜΕ ??? ΑΚΟΥΩ ΤΙ ΘΕΛΕΤΕ ????

Ηλιας.β 19 Ιανουαρίου, 2021 - 19:06

Ουτε ξερουν τι γραφουν οι ανθρωποι αντε για …..τον δρομο σας τον εδηξε η κερκυρα …αλλιος σπητι σας ….η ολλα η τιποτα τωρα….αν εχεται τα κοτσια

Γιώργος 19 Ιανουαρίου, 2021 - 20:18

Καλώς τα παιδιά , καλώς τα 3-0…. ΜΙα σύνοψη ….. Δεν θα προχωρήσουμε δικαστικά γιατί μπορεί να χάσουμε ; Τι θα χάσουμε ; Τα χαμένα ; Αναφέρεστε πως έχετε εμπειρία σε προσφυγές κτλ…. kaκαι θα δικαστεί σε ένα έτος η αίτηση μας κτλ . ΓΙΑΥΤΟ ΖΗΤΑΜΕ ΤΟ ΙΔΙΟ ΠΡΑΓΜΑ ΑΠΟ ΤΟΝ 11ο/2019. Να πάτε δικαστικά κατά των αποφάσεων αυτών. Επίσης αναμένουμε (και μπορώ να πω ότι εκπροσωπώ άτυπα πολύ κόσμο) λοιπόν δημόσια να αναρτήσετε εδώ, τις πράξεις κατάθεσης των ”προσφυγών σας”, τι ζητούσατε (τα δικόγραφα) και ποιές αποφάσεις έχουν εκδοθεί. (Στο site σας της Δ ΚΟΣΕ που ανήκω ,δεν υπάρχει ΤΙΠΟΤΑ !!!), Επίσης καλό θα ήταν να μας ενημερώσετε ποιοί είναι οι δικηγόροι του νομικού σας τμήματος (Επίσης στο site ΤΙΠΟΤΑ !!!). Είμαι πεπεισμένος πως εάν τα στείλετε όλα τα άνωθι στο site που μας φιλοξενεί, θα σας δώσει χώρο και χρόνο να τα αναρτήσουν με μεγάλη χαρά! Και εγώ να ζητήσω συγνώμη…. Ολα τα άνωθι της δήθεν ανακοίνωσης τα βλέπω εκ του πονηρού, ανθρώπων που δεν θέλουν να χαλάσουν το χατήρι κολλητών και θα τα βρούμε κτλ κτλ….. Και να το κάνω και λίγο πιο προσωπικό …. Εαν θα χάσουμε ότι και να κάνουμε, υπάρχει κάποιος λόγος που είστε εκεί κε Σταθόπουλε τόσα χρόνια ;

Γρηγοριος Ντριτσος 19 Ιανουαρίου, 2021 - 20:42

Με αυτά που έγιναν μέχρι τώρα 19 01 2021,δεν υπάρχει άλλη λύση.
Να κατέβω με στις επόμενες εκλογές πιο οργανωμένη και αυτές η 180000 των κυνηγών με σύζυγους παιδιά και κάποιους φίλους θα ξεπεράσουμε κατά πολύ το προηγούμενο ποσοστό και θα έχουμε μεγαλύτερη δύναμη.. Γρ

Elli 19 Ιανουαρίου, 2021 - 20:49

Συγχαρητήρια Δ ΚΟΣΕ τώρα μιλάς για την δικαιοσύνη οι κυνηγοί που εκπροσωπητε σας το ζητάει από την πρώτη μέρα διακοπής τώρα καληνύχτα

ΒΑΓΓΕΛΗΣ 19 Ιανουαρίου, 2021 - 21:30

Δ ΚΟΣΕ αρες μαρες κουκουναρες. Να μην παμε δικαστικα μας λετε. Τι προτεινετε ? ΥΠΟΚΟΗ στη ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ και στη ΚΣΕ ? ΚΙ ΕΣΕΙΣ ΣΤΟ ΚΟΛΠΟ ΕΙΣΤΕ. ΑΝΤΕ . . . . .. . . . . . . . .

ΠΑΝΑΓΗΣ 19 Ιανουαρίου, 2021 - 21:37

Γράψτε τους όλους τώρα (μη πω που) γιατί δεν έχουν μπέσα και φτιάξτε κόμμα οικολογικό κυνηγών ψαράδων για τη φύση. Μόνο έτσι θα τη καταλάβουν γιατί θα τους κόψουμε κάμποσες μονάδες από την αυτοδυναμία που ονειρεύονται με τις διπλές εκλογές που θα γίνουν όταν γίνουν. Αν αγωνιστούμε όλοι και πιάσουμε ένα τρία με πέντε τοις εκατό θα βγάλουμε και βουλευτές. Μόνο έτσι θα καταλάβουν τι εστί βερίκοκο, Τώρα το αυτί τους δεν ιδρώνει και μας έχουν γραμμένους αυτοί. Μας θεωρούν ανύπαρκτους και μυρμήγκια που τα πατάνε. Σταματήστε να τους παρακαλάτε. Ας μας παρακαλούν αυτοί. Αυτή είναι η πραγματικότητα.

Euaggelos 19 Ιανουαρίου, 2021 - 21:41

Όταν ο Άγγελετος έκανε προσφυγη για την ρυθμιστικη ακυρωνοταν μέσα σε μια βδομάδα και σταματαγε το κυνήγι άμεσα . Τώρα μας λέτε ότι θέλει ένα χρόνο.Δεν μας λέτε όμως τι να κάνουμε .Τα παρακαλια τα δικά σας τα είδαμε.Εγώ δεν μπορώ άλλο στα γόνατα κουράστηκα εσεις προφανως όχι.Είστε πλεον υπόλογοι για ότι συμβαίνει.Οι χώρες που πανε σε δυναμικές κινητοποιήσεις ( Γαλλία. Κύπρος. Μάλτα) προφανως κάνουν λάθος. Είστε κατευθυνομενοι και απαράδεκτοι. Σπάστε τα αυγά επιτέλους έτσι κι αλλιώς χαμένοι ήμαστε με αυτούς που μπλέξαμε.

stelios72 19 Ιανουαρίου, 2021 - 22:10

ΛΟΓΙΑ ΛΟΓΙΑ ΛΟΓΙΑ… ΛΟΓΙΑ ΨΕΥΤΙΚΑ …. ΠΑΜΕ ΑΚΛΑΦΤΟΙ ΜΟΝΟ ΓΡΑΜΜΑΤΑ ΜΟΝΟ ΕΠΙΣΤΟΛΕΣ ΠΟΥ ΧΑΝΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ ΠΟΥ ΤΙΣ ΔΙΑΒΑΖΟΥΜΕ ΜΟΝΟ ΕΜΕΙΣ

Επαρχιωτης 19 Ιανουαρίου, 2021 - 22:15

Δεν υπάρχει φιλότιμο πλέον, Ντροπή

Τα σχόλια είναι κλειστά

Τα cookies επιτρέπουν μια σειρά από λειτουργίες που ενισχύουν την εμπειρία σας στο ihunt.gr. Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies, σύμφωνα με τις οδηγίες μας Αποδοχή Περισσότερα