Αρχική iHunt.gr Δελτίο τύπου της Ομοσπονδίας Δασοφυλάκων για τις στολές

Δελτίο τύπου της Ομοσπονδίας Δασοφυλάκων για τις στολές

από iHunt Team
374390_563070193718715_1317511587_n

Print Friendly, PDF & Email
demobanner

Εκδόθηκε την Πέμπτη η απόφαση του Αναπληρωτή Υπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας Σωκράτη Φάμελλου 159991/4305/26.07.2017 (ΦΕΚ Β 2973) με την οποία καθορίζονται τα στοιχεία του Δελτίου Υπηρεσιακής Ταυτότητας Δασικών Υπαλλήλων, η περιγραφή της στολής τους και των χαρακτηριστικών αυτής. Την αντίθεσή της στη στολή διατύπωσε με δελτίο τύπου η  ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ  ΔΑΣΟΦΥΛΑΚΩΝ Δ.Υ. Πιο συγκεκριμένα αναφέρει το δελτίο τύπου :

SVESTONOF
 Στολές Δασικών Υπαλλήλων???
 Λάθος!!!!! Στολές ΜΟΝΟ για Δασοφύλακες.
Ο φερετζές που κουκουλώνει τα προβλήματα των Δασικών Υπηρεσιών
 
Πρώτα με το Π.Δ. 115/2016 (copy paste του σχεδίου ΠΔ του 2003), τώρα με την 159991/4305/Υ.Α.  του Αν. Υπουργού Περιβάλλοντος ολοκληρώθηκε η «θεσμοθέτηση» υπηρεσιακών «στολών» ΜΟΝΟ για τους υπαλλήλους των κλάδων ΔΕ Γεωτεχνικών – Δασοφυλάκων και ΥΕ Δασοφυλάκων των Δασικών Υπηρεσιών και ΟΧΙ για ΟΛΟΥΣ τους Δασικούς Υπαλλήλους, όπως αναγράφει ο τίτλος του Π.Δ. και της Υ.Α. Οι αθεόφοβοι κατά την διαδικασία σύνταξης τόσο του Π.Δ. όσο και της Υ.Α. παρέλειψαν να λάβουν υπόψη τους ότι ο κλάδος ΥΕ Δασοφυλάκων έχει ουσιαστικά καταργηθεί με τις διατάξεις του άρθρου 61 του Ν. 4280/2014, αλλά και ότι η «στολή» δεν αφορά ΟΛΟΥΣ τους Δασικούς Υπαλλήλους αλλά ΜΟΝΟ τους Δασοφύλακες. Τέτοια πρεμούρα είχαν.
 
Σε λίγες μέρες, με την έναρξη της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης, σύσσωμο το Κυβερνητικό κλιμάκιο θα «μετακομίσει» στην «συμπρωτεύουσα» και φυσικά και ο αξιότιμος Αν. Υπουργός Περιβάλλοντος. Εκεί θα έχει την ευκαιρία να επιδείξει παραγωγή κυβερνητικού έργου. Εξέδωσε απόφαση για στολή Δασοφυλάκων!! Θα την λανσάρει ως σπουδαία κυβερνητική επιλογή και πρωτοβουλία.
 
Σύμπτωση??? Στην Δ.Ε.Θ. βέβαια θα παραλείψει να αναφέρει στα Μ.Μ.Ε. ότι η «στολή» τωνν Δασοφυλάκων και όχι των Δασικών Υπαλλήλων (γιατί περί αυτού πρόκειται) προορίζεται να καλύψει όλες τις ελλείψεις των Δασικών Υπηρεσιών και κυρίως τις κυβερνητικές ευθύνες. Ελλείψεις σε χρηματοδότηση για δασοτεχνικά έργα και πρόληψης πυρκαγιών. Ελλείψεις σε καύσιμα για τα υπηρεσιακά αυτοκίνητα και σε εξοπλισμό. Θα παραλείψει να ενημερώσει ότι οι «ένστολοι» πλέον Δασοφύλακες συνεχίζουν να χρησιμοποιούν τα Ι.Χ. τους για να επιτελέσουν το έργο τους. Μήπως ο κος Αν. Υπουργός μας εκδικείται για τις τελευταίες καταγγελίες της Ομοσπονδίας μας για την έλλειψη καυσίμων στα Δασαρχεία της Αττικής και όχι μόνο???
               
Και ο παραλογισμός δεν σταματάει εδώ. Εύκολα μπορούμε να φανταστούμε μια «μαγική» εικόνα. Σε ένα υπηρεσιακό αυτοκίνητο (εφόσον έχει καύσιμα) επιβαίνουν 4 Δασικοί Υπάλληλοι (Οδηγός, Δασολόγος, Δασοπόνος, Δασοφύλακας). Από τους 4 επιβαίνοντες ΜΟΝΟ ο Δασοφύλακας φέρει «στολή»!!!! Προχωρούν σε έλεγχο και ο ελεγχόμενος – πολίτης αντικρίζει ένα πρωτόγνωρο και αστείο θέαμα. Τέσσερις υπαλλήλους εκ των οποίων οι 3 φέρουν πολιτική περιβολή επιδεικνύοντας ΜΟΝΟ υπηρεσιακή ταυτότητα και ένας φέρει «στολή»!!! Αυτή η αλλόκοτη εικόνα, που αντικρίζει ο πολίτης, μπορεί να του δημιουργήσει αίσθημα σοβαρής Υπηρεσίας, αίσθημα υπευθυνότητας και ασφάλειας???
 
Μπορούμε να φανταστούμε σε μια κατάσβεση πυρκαγιάς οι πυροσβέστες να είναι ένστολοι και ο Διοικητής με τους αξιωματικούς να είναι με τα πολιτικά??!! Η απάντηση είναι προφανής. Για υλικοτεχνική υποδομή των Δασικών Υπηρεσιών, για συνεχή εκπαίδευση των Δασικών Υπαλλήλων, για ειδικά μισθολόγια ένστολων, για θεσμοθέτηση Ενιαίου Φορέα Δασοπροστασίας, για τα ομόφωνα πορίσματα των αρμόδιων επιτροπών της Βουλής, ούτε κουβέντα.
     
Πρέπει να καταστήσουμε σαφές και ξεκάθαρο ότι ο κλάδος των Δασοφυλάκων είναι αναπόσπαστο κομμάτι της Δασικής Υπηρεσίας. Μαζί και με άλλους τους κλάδους των Δασικών Υπαλλήλων (Οδηγοί, Δασολόγοι και Δασοπόνοι) αποτελούμε ένα σύνολο υπαλλήλων και συγκροτούμε μια πολιτική και όχι στρατιωτικού τύπου, υπηρεσία. Εσφαλμένως δίδεται η εντύπωση ότι υφίσταται Δασοφυλακή ως ξεχωριστό σώμα. Είμαστε και παραμένουμε κομμάτι αναπόσπαστο και η ραχοκοκαλιά μιας αδιαίρετης Δασικής Υπηρεσίας, με πολιτική υφή και δομή. Συνεπώς η αναφορά σε «ένστολη δασοφυλακή» είναι ανιστόρητη, ανακριβής, και τουλάχιστον προβοκατόρικη.
 
Και για να το ξεκαθαρίσουνε για πολλοστή φορά: Ήμασταν πάντα, και θα συνεχίσουμε να είμαστε ΥΠΕΡ της θεσμοθέτησης διακριτικής υπηρεσιακής εμφάνισης κατά την εκτέλεση των υπηρεσιακών έλεγχων, αλλά για ΟΛΟΥΣ τους Δασικούς Υπαλλήλους ΑΝΕΞΑΙΡΕΤΩΣ. Όχι με γελοιότητες και αποφάσεις του ποδαριού . Όχι στη χρήση της στολής από κάποιους Δασικούς, ενώ για τους άλλους όχι.
 
Όσο για την θεσμοθέτηση «ενιαίας Υπηρεσιακής Ταυτότητας» το μόνο που μπορούμε να σχολιάσουμε είναι να ανατρέξουμε στο ρητό «περί όνου σκιάς». Ήδη υπάρχει υπηρεσιακή ταυτότητα στις Δασικές υπηρεσίες. Αν τώρα θεωρούν ότι απαιτείται «θεσμοθέτηση» ενιαίας υπηρεσιακής ταυτότητας επειδή σε άλλες υπηρεσίες η υπάρχουσα ταυτότητα έχει πράσινο χρώμα και σε άλλες άσπρο, τότε καλώς καμωμένα όλα.
 
Να την χαίρονται τη «στολή» τους.
 
Ας αναλογιστούν όμως τις ευθύνες που έχουν για την άτυπη δημιουργία ενός παρωχημένου και κακέκτυπου «σώματος» που παραπέμπει στα παλιά Τ.Ε.Α.  Αλλά είπαμε.. Πρώτη φορά αριστερά, είναι αλλιώς…. Ή καλύτερα «τι είχες Γιάννη, τι είχα πάντα…»
 
                                   Για την Διοίκηση της Π.Ο.Δ.Δ.Υ.
       Ο Πρόεδρος                       Ο Γραμματέας Τύπου                  Ο Γεν. Γραμματέας
 
 
   Γεώργιος Παπαδιάς                   Κων/νος Κατσούδας                  Αλέξανδρος Φλώτσιος
   τηλ. 6977285460                         τηλ. 6944645537                   τηλ. 6974347891
 


Σχετικά Άρθρα

Τα cookies επιτρέπουν μια σειρά από λειτουργίες που ενισχύουν την εμπειρία σας στο ihunt.gr. Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies, σύμφωνα με τις οδηγίες μας Αποδοχή Περισσότερα