Αρχική iHunt.gr Δελτίο τύπου του ΚΣ Ζαγορίου για τη λαθροθηρία με τα αγριόγιδα

Δελτίο τύπου του ΚΣ Ζαγορίου για τη λαθροθηρία με τα αγριόγιδα

από iHunt Team
cst1_0322

demobanner

Ο Κυνηγετικός Σύλλογος Ζαγορίου καταδικάζει το απαράδεκτο κρούσμα λαθροθηρίας αγριόγιδων από ομάδα λαθροθήρων, οι οποίοι εντοπίστηκαν και συνελήφθησαν από την Ομοσπονδιακή Θηροφυλακή την Τρίτη 21 Φεβρουαρίου, σε περιοχή του Δήμου Ζαγορίου. 
 
Το περιστατικό αναδεικνύει για πολλοστή φορά την ατομική και συλλογική ευθύνη που υπάρχει για όλους τους κυνηγούς, αλλά και τα συλλογικά τους όργανα, να προστατεύσουν το φυσικό περιβάλλον και να θωρακίσουν την κυνηγετική δραστηριότητα από ενέργειες ατόμων, που δεν έχουν και δε θα πρέπει να έχουν ούτε στο μέλλον, καμία σχέση με την κυνηγετική οικογένεια και την άσκηση της κυνηγετικής δραστηριότητας. 
 
Τέτοιου είδους ενέργειες και συμπεριφορές θα μας βρουν απέναντι, χωρίς να υπολογίσουμε κανένα απολύτως κόστος.
 
Οφείλουμε να συγχαρούμε την Ομοσπονδιακή Θηροφυλακή για το τιτάνιο έργο της, την ΕΛ.ΑΣ γα την άριστη συνεργασία, τα μέλη του Συλλόγου μας, που ανταποκρίθηκαν σε ό,τι τους ζητήθηκε για το συγκεκριμένο περιστατικό, όπως επίσης και τους κατοίκους της περιοχής που συνέδραμαν και αυτοί στον εντοπισμό και τη σύλληψη των λαθροθήρων.
 
Η προστασία των ειδών της άγριας πανίδας, θηρεύσιμων και μη, ειδικά όμως εκείνων, που ανήκουν σε προστατευόμενα είδη αποτελεί ηθική και νομική υποχρέωση όλων μας.
 
Ο Κυνηγετικός Σύλλογος Ζαγορίου απαιτεί την παραδειγματική τιμωρία των λαθροθήρων από την ανεξάρτητη Ελληνική Δικαιοσύνη.
 
Ταυτόχρονα όμως, προτείνει, ανεξάρτητα από την ποινή που θα τους επιβληθεί, να απομονωθούν από την κυνηγετική οικογένεια και να μην έχουν το δικαίωμα στο μέλλον, να αποκτήσουν άδεια θήρας. 
 Print Friendly, PDF & Email

demobanner

Print Friendly, PDF & Email


Σχετικά Άρθρα

Τα cookies επιτρέπουν μια σειρά από λειτουργίες που ενισχύουν την εμπειρία σας στο ihunt.gr. Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies, σύμφωνα με τις οδηγίες μας Αποδοχή Περισσότερα