Αρχική iHunt.gr Δελτα Εβρου:Αριθμοι ρεκορ παρυδατιων…

Δελτα Εβρου:Αριθμοι ρεκορ παρυδατιων…

από iHunt Team
parydatia

demobanner

 Με το καλοκαίρι να έχει μπει για τα καλά και τη θερμοκρασία τις τελευταίες μέρες να βρίσκεται περίπου στους 30 βαθμούς, το Δέλτα παραμένει ο χώρος που παρέχει καταφύγιο και τροφή σε αρκετά είδη πουλιών.

 

Η τελευταία καταγραφή της ορνιθοπανίδας έγινε από το προσωπικό του Φορέα Διαχείρισης, στις 3 Ιουλίου. Οι περιοχές που είναι ακόμα πλημμυρισμένες με γλυκό νερό, φιλοξενούν τα περισσότερα πουλιά και έτσι τα

 «Τηγάνια» στο Ανατολικό Δέλτα, η περιοχή της Άνθειας και η περιοχή νότια της λιμνοθάλασσας Δράνας είναι τα σημαντικότερα σημεία συγκέντρωσης.

 

Από τις σημαντικότερες παρατηρήσεις ήταν οι 1.060 Βαλτότρυγγες (ο μέγιστος αριθμός που έχει καταγραφεί στο Δέλτα), οι 337 Πρασινοσκέληδες (επίσης ο μέγιστος αριθμός που έχει καταγραφεί στο Δέλτα) και οι 845

 

Καλαμοκανάδες (από τους μεγαλύτερους αριθμούς που έχει καταγραφεί τα τελευταία χρόνια), ενώ καταγράφηκε και πλήθος άλλων μικρών παρυδάτιων. 

Σημαντική ήταν ακόμα, η παρουσία των Χαλκόκοτων με 1.280 άτομα να καταγράφονται – τα περισσότερα στην περιοχή της Άνθειας.

 

Παρατηρηθήκαν επίσης 1.000 Λιμόζες και 1.350 Μαυρότρυγγες.

 

Οι Πελαργοί βρίσκονται επίσης στην περιοχή με περίπου 60 λευκούς και 10 μαύρους.

 Οι Καστανοκέφαλοι Γλάροι παρόντες και αυτοί με 900 περίπου άτομα.

 

Τέλος, αρκετά άλλα είδη σε μικρότερους ή μεγαλύτερους αριθμούς, που μαζί με τα προηγούμενα, κάνουν το Δέλτα ένα πραγματικά συναρπαστικό τόπο!

 

Παναγιώτης ΙωαννίδηςΦορέας Διαχείρισης Εθνικού Πάρκου Δέλτα Έβρου

Print Friendly, PDF & Email

demobanner

Print Friendly, PDF & Email


Σχετικά Άρθρα

Τα cookies επιτρέπουν μια σειρά από λειτουργίες που ενισχύουν την εμπειρία σας στο ihunt.gr. Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies, σύμφωνα με τις οδηγίες μας Αποδοχή Περισσότερα