Αρχική iHunt.gr Δερβενοχώρια: Λαθροθήρας είχε τεράστια χασισοφυτεία στο βουνό

Δερβενοχώρια: Λαθροθήρας είχε τεράστια χασισοφυτεία στο βουνό

από iHunt Team
kan01

Print Friendly, PDF & Email
demobanner
Με επιτυχία στέφθηκε μία από τις πιο μεγάλες αστυνομικές επιχειρήσεις της Δίωξης Ναρκωτικών της Ασφάλειας Αττικής, που πραγματοποιήθηκε Δερβενοχώρια για μια τεράστια χασισιφυτεία και την σύλληψη των μελών οργανωμένου κυκλώματος.
 
Από την Αστυνομία, εντοπίστηκαν δύο τεράστιες καλλιέργειες με 12.800 δενδρύλλια, που θα παρήγαγαν 3 τόνους χασίς, αξίας 6.000.000 ευρώ. Πραγματοποιήθηκαν συλλήψεις μελών του κυκλώματος και κατασχέθηκαν σύνεργα και οπλισμός. Σημειώνεται πως πρόκειται για μία από τις μεγαλύτερες χασισοφυτείες που έχουν εντοπιστεί ποτέ στα όρια της Αττικής.
 
Κάποιοι από τους “καλλιεργητές” κατάφεραν να διαφύγουν από τα Δερβενοχώρια και μέσα από τα βουνά και πεζοπορία τουλάχιστον 15 χιλιομέτρων να φτάσουν στην Μαγούλα. Όμως τους ακολούθησαν αστυνομικοί της Δίωξης, τους εντόπισαν και τους συνέλαβαν. Πρόκειται για δύο Αλβανούς και τέσσερις Έλληνες αλβανικής καταγωγής. Αναζητούνται ακόμη 7 άτομα, στην πλειονότητά τους Αλβανοί.
 
Οι χασισοφυτείες είχαν αναπτυχθεί σε μεγάλο βάθος στο βουνό και χρειαζόταν μία με μιάμιση ώρα πεζοπορία για να φτάσει κανείς, γι’ αυτό και όσοι είχαν αναλάβει την φροντίδα της φυτείας και την φύλαξή της, έμεναν εκεί σε σκηνές.
 
kan02 1
 
Ένας 54χρονος Έλληνας μέλος του κυκλώματος που ήταν βοσκός από την περιοχή ήταν ο μόνος που είχε ποινικό παρελθόν. Μάλιστα πριν από 10 χρόνια είχε δολοφονήσει έναν φαρμακοποιό στην Στεφάνη για κτηματικές διαφορές.Επίσης ήταν γνωστός λαθροθήρας και είχε απασχολήσει πολλές φορές την Ομοσπονδιακή Θηροφυλκαή. Μάλιστα είχε γίνει ο φόβος και ο τρόμος των κυνηγών αφού τρομοκρατούσε όσους πλησίαζαν στην περιοχή. 
 
Ο «εγκέφαλος» του κυκλώματος που είναι Αλβανός έχει ταυτοποιηθεί και αναζητείται.
 

SVESTONOF
Τα μέλη του κυκλώματος ήταν βαριά οπλισμένα. Μάλιστα, όπως προέκυψε από την παρακολούθηση των τηλεφωνικών συνομιλιών μεταξύ, είχαν εκφράσει ανοιχτά την πρόθεση να «καθαρίσουν», όπως χαρακτηριστικά ανέφεραν, όποιον έστω και συμπτωματικά περνούσε από το σημείο, για να μην ρισκάρουν να ειδοποιηθούν οι Αρχές.

Αυτή την πρόθεση την εξέφρασαν ορθάνοιχτα, ενώ κατά τα λοιπά χρησιμοποιούσαν κωδικούς στις συνομιλίες τους για να συνεννοηθούν.

Έτσι όταν κάποια από τα μέλη του κυκλώματος πήγαιναν να ποτίσουν τις χασισοφυτείες έλεγαν πως «άρμεγαν το κοπάδι».  Τα δενδρύλλια τα αποκαλούσαν «κατσίκια». Όταν έβλεπαν περιπολία οχήματος της Πυροσβεστικής το αποκαλούσαν «τρένο της φωτιάς». Όταν έβλεπαν drone της Αστυνομίας, έλεγαν πως πετούσαν «πουλιά» και όταν περνούσε ελικόπτερο της Αστυνομίας, πως είχε «κουνούπια»…

Από την Αστυνομία, στην μία χασισοφυτεία εκριζώθηκαν 10.100 δενδρύλλια κάνναβης. Επίσης κατασχέθηκαν ένα kalashnikov, πιστόλι κ.ά. Κοντά εντοπίστηκε και φυτώριο με 2.700 δενδρύλλια, καθώς και ο χώρος που προορίζονταν για τη μεταφύτευση τους.

Η επίσημη παρουσίαση από την ΕΛ.ΑΣ.

Για την υπόθεση, ο Διευθυντής της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, Ταξίαρχος Γεώργιος Κανέλλος ανέφερε:

«Σας καλέσαμε σήμερα εδώ, προκειμένου να σας παρουσιάσουμε μία σημαντική υπόθεση που χειρίστηκε η Διεύθυνση Ασφάλειας Αττικής και ειδικότερα η Υποδιεύθυνση Δίωξης Ναρκωτικών, στο πλαίσιο των συνεχόμενων δράσεών της κατά των ναρκωτικών.

Συγκεκριμένα η Υποδιεύθυνση Δίωξης Ναρκωτικών, μετά από συστηματική έρευνα, κατά τη διάρκεια της οποίας χρησιμοποιήθηκαν ειδικές ανακριτικές τεχνικές, διασταυρώθηκαν στοιχεία, δημιουργήθηκε το προφίλ των εμπλεκομένων, προσδιόρισε τοπογραφικά και τελικά εντόπισε, σε δυσπρόσιτη περιοχή στη θέση Βίλιζα Στεφάνης Βοιωτίας, εγκατάσταση φυτείας δενδρυλλίων κάνναβης, σε σημαντική έκταση.

Στο τελικό στάδιο της έρευνας και μετά από πολυήμερη και επί 24ώρου βάσεως επιτήρηση της περιοχής, διαπιστώθηκε η χωροταξική διάταξη και το εύρος της φυτείας, η υποδομή διαμονής των εμπλεκομένων και εντοπίσθηκαν οι υπεύθυνοι καλλιεργητές, φύλακες και επιτηρητές της φυτείας, μέλη όλοι εγκληματικής οργάνωσης που δραστηριοποιείτο στην εγκατάσταση φυτειών κάνναβης.

Κατόπιν των ανωτέρω, οργανώθηκε ευρεία αστυνομική επιχείρηση, που διήρκεσε από τις πρώτες πρωινές ώρες της 10/06/2019 μέχρι τις πρωινές ώρες της 11/06/2019, από την Υποδιεύθυνση Δίωξης Ναρκωτικών από κοινού και σε συνεργασία με Υπηρεσίες της Διεύθυνσης Αστυνομίας Βοιωτίας και με τη συνδρομή της Υπηρεσίας Εναέριων Μέσων της ΕΛ.ΑΣ., της Ο.Π.Κ.Ε., της Ε.Κ.Α.Μ., της Υπηρεσίας Εξουδετέρωσης Εκρηκτικών Μηχανισμών και Συνοδών Αστυνομικών Σκύλων και της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών, κατά τη διάρκεια της οποίας συνελήφθησαν 6 άτομα, μέλη της εγκληματικής οργάνωσης, ενώ αναζητούνται επιπλέον 7 μέλη.

Εκριζώθηκαν 10.100 δενδρύλλια κάνναβης και κατασχέθηκαν πολεμικό τυφέκιο kalashnikov, πιστόλι, 5 κυνηγετικά όπλα, φυσίγγια, χρηματικά ποσά και πλήρης εξοπλισμός για καλλιέργεια, συντήρηση και υδροδότηση της φυτείας.

Τα παράνομα έσοδα του εγκληματικού δικτύου, από τη συγκομιδή αποσπασμάτων κάνναβης από τα δενδρύλλια της ανωτέρω φυτείας, υπολογίζονται τουλάχιστον στα 6.000.000 ευρώ.

Πέραν των ανωτέρω, από τη συνεχιζόμενη επιχειρησιακή δράση, εντοπίσθηκε σε όμορο σημείο, φυτώριο με 2.700 δενδρύλλια κάνναβης, καθώς και ο χώρος που προορίζονταν για την άμεση εμφύτευση και καλλιέργεια αυτών.

Λεπτομέρειες για την παραπάνω υπόθεση θα δοθούν από τον Εκπρόσωπο Τύπου της Ελληνικής Αστυνομίας.

Επ’ ευκαιρία επιτρέψτε μου να αναφερθώ και στις πρόσφατες επιτυχίες που σημείωσαν Υπηρεσίες της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής στον τομέα αυτό, για τις οποίες εκδόθηκαν σχετικά Δελτία Τύπου και συγκεκριμένα στον εντοπισμό πλήρους εξοπλισμένου εργαστηρίου υδροπονικής καλλιέργειας 740 δενδρυλλίων κάνναβης, στη σύλληψη δύο καλλιεργητών και στην κατάσχεση δεκάδων κιλών κάνναβης στη Δυτική Αττική, καθώς και στις συλλήψεις στο Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών, 66χρονου ημεδαπού που επιχείρησε να εισάγει στη χώρα μας πάνω από 5 κιλά ηρωίνη και 32χρονης αλλοδαπής που ομοίως προσπάθησε να εισάγει στη χώρα μας, ποσότητα κοκαΐνης βάρους 1.180 γραμμαρίων, δραστηριότητα που εντάσσεται στη διαρκή και συστηματική προσπάθεια αποδόμησης εγκληματικών δικτύων διακίνησης ναρκωτικών».

Για την ίδια υπόθεση ο Εκπρόσωπος Τύπου Ελληνικής Αστυνομίας, Αστυνομικός Υποδιευθυντής Θεόδωρος Χρονόπουλος ανέφερε:

«Όπως σας προανέφερε ο κ. Διοικητής πρόκειται για μια υπόθεση που εξιχνιάστηκε από την Υποδιεύθυνση Δίωξης Ναρκωτικών της Διεύθυνσης Ασφαλείας Αττικής και αφορά στην εξάρθρωση εγκληματικής ομάδας τα μέλη της οποίας δραστηριοποιούνταν στην συστηματική και ιδιαίτερα μεγάλης έκτασης καλλιέργεια κάνναβης στην περιοχή της Στεφάνης Βοιωτίας, με περαιτέρω σκοπό την εμπορία και διάθεσή της προς πώληση για τον προσπορισμό παράνομου κέρδους.

Από την κατάλληλη αξιοποίηση πληροφοριών, σε σχέση με τη δράση του εγκληματικού κυκλώματος, διακριβώθηκε ότι τα μέλη του δραστηριοποιούνταν στην συστηματική και επαγγελματική καλλιέργεια δενδρυλλίων κάνναβης, έχοντας εγκαταστήσει ιδιαίτερα μεγάλη φυτεία δενδρυλλίων κάνναβης σε δυσπρόσιτο, δύσβατο, ημικρημνώδη χώρο στην θέση Βίλιζα στην περιοχή Στεφάνη Βοιωτίας.

Πρώτες πρωινές ώρες της Δευτέρας, 10 Ιουνίου 2019, οργανώθηκε και πραγματοποιήθηκε ευρεία συντονισμένη αστυνομική επιχείρηση, στην οποία συμμετείχαν αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Ναρκωτικών της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, σε συνεργασία με Υπηρεσίες της Διεύθυνσης Αστυνομίας Βοιωτίας (Τ.Α. Θηβών – Ο.Π.Κ.Ε.) και με τη συνδρομή της Ο.Π.Κ.Ε. της Διεύθυνσης Ασφαλείας Αττικής, της Ε.Κ.Α.Μ., της Υπηρεσίας Εναερίων Μέσων της Ελληνικής Αστυνομίας, της Υπηρεσίας Εξουδετέρωσης Εκρηκτικών Μηχανισμών και Συνοδών Αστυνομικών Σκύλων της Δ.Ε.Α.Δ. και της Δ.Ε.Ε.

Η επιχείρηση διήρκησε έως τις πρωινές ώρες της επομένης, Τρίτης 11 Ιουνίου 2019 και είχε ως αποτέλεσμα τη σύλληψη έξι μελών της οργάνωσης και την εκρίζωση – κατάσχεση 10.100 δενδρυλλίων κάνναβης, τα οποία βρίσκονταν υπό ανάπτυξη σε ποώδη μορφή.

Από την ενδελεχή έρευνα που πραγματοποιήθηκε στην ευρύτερη ορεινή περιοχή, με τη συνδρομή όλων των ανωτέρω αστυνομικών δυνάμεων, εντοπίστηκαν επιπλέον 2.700 δενδρύλλια κάνναβης σε φυτώριο, καθώς και ο χώρος που προορίζονταν για την άμεση εμφύτευση και καλλιέργεια αυτών.

Για την περίπτωση αυτή, εξετάζεται το ενδεχόμενο συσχετίσεως των δύο φυτειών, λόγω της ανευρέσεώς τους στον ίδιο ημιορεινό όγκο.

Συνολικά βρέθηκαν και κατασχέθηκαν μεταξύ άλλων, 10.100 δενδρύλλια κάνναβης, πολεμικό τυφέκιο τύπου Kalashnikov με γεμιστήρα και 26 φυσίγγια, πιστόλι με γεμιστήρα και 5 φυσίγγια, 5 κυνηγετικά όπλα, 44 φυσίγγια, το χρηματικό ποσό των 5.310 ευρώ, 10 συσκευές κινητής τηλεφωνίας, ηλεκτρονική ζυγαριά ακρίβειας, 3 ζευγάρια κιάλια και ένα μονόκιαλο, πλήρης εξοπλισμός καλλιέργειας, συντήρησης και υδροδοτήσεως της φυτείας και είδη διαμονής και προσωπικής υγιεινής των συντηρητών – καλλιεργητών της φυτείας.

Από τα κύρια χαρακτηριστικά της δραστηριότητας της εν λόγω ομάδας, δηλαδή την μεθοδολογία δράσεως (modus operandi) των εμπλεκομένων μελών, την κατασχεθείσα ποσότητα δενδρυλλίων κάνναβης, την επιλογή του χώρου της καλλιέργειας, των μέτρων προφύλαξης των μελών της εγκληματικής οργάνωσης (δημιουργία σημείων επιτήρησης της φυτείας περιμετρικά της ευρύτερης περιοχής), και το βαρύ οπλισμό που κατείχαν, προκύπτει η ύπαρξη επαγγελματικής υποδομής για τη διακίνηση σημαντικών ποσοτήτων ακατέργαστης κάνναβης

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν χθες στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Θήβας, με την κακουργηματικού χαρακτήρα δικογραφία, εις βάρος τους, να περιλαμβάνει τα αδικήματα της συγκρότησης και ένταξης σε εγκληματική οργάνωση, της παράβασης του νόμου περί Εξαρτησιογόνων Ουσιών, περί όπλων, παράνομης διαμονής στην χώρα και το αδίκημα της κλοπής».

 


Σχετικά Άρθρα

Τα cookies επιτρέπουν μια σειρά από λειτουργίες που ενισχύουν την εμπειρία σας στο ihunt.gr. Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies, σύμφωνα με τις οδηγίες μας Αποδοχή Περισσότερα