Αρχική iHunt.gr Δημιουργια «Ζωνων Ελεγχομενης Θηρας» στον Αμβρακικο

Δημιουργια «Ζωνων Ελεγχομενης Θηρας» στον Αμβρακικο

από iHunt Team
img_0459_calalp

 

Η νέα ρύθμιση που υπογράφτηκε από τον υπουργό ΠΕΚΑ κ. Καλαφάτη για τη δημιουργία «Ζωνών Ελεγχόμενης Θήρας», στο Εθνικό Πάρκο Υγροτόπων Αμβρακικού, ανταποκρίνεται σε μια προσπάθεια ετών, της Κυνηγετικής Συνομοσπονδίας Ελλάδος, που χαίρει εκτιμήσεως της τοπικής κοινωνίας αλλά και μελών του Φορέα Διαχείρισης.

 

Το κυνήγι θα επιτρέπεται διαφορετικές μέρες σε κάθε Zώνη, ώστε να είναι πιο αποτελεσματική η φύλαξη. Η ρύθμιση έρχεται να αποδείξει ότι η θήρα αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι της προστασίας και διαχείρισης υγροτόπων.Αλλωστε, σε ολόκληρη την Ευρώπη αλλά και στις Ηνωμένες Πολιτείες είναι συμβατή και απαραίτητη η συμμετοχή των κυνηγών στη διαχείριση και προστασία των υγροτόπων.

 

Ετσι, η Κυνηγετική Ομοσπονδία Ηπείρου, μετά την απόφαση του υπουργού Περιβάλλοντος, θα συνεργαστεί από κοινού με τον Φορέα Διαχείρισης του Αμβρακικού αλλά και τις δασικές υπηρεσίες Αρτας και Πρέβεζας, για να καταρτίσουν το σχέδιο «Φύλαξης – επόπτευσης στο σύνολο της έκτασης του Εθνικού Πάρκου Υγροτόπων Αμβρακικού».

 

Πηγή : http://www.ethnos.gr/article.asp?catid=22768&subid=2&pubid=63885130

 

 

Print Friendly, PDF & Email

Σχετικά Άρθρα

Τα cookies επιτρέπουν μια σειρά από λειτουργίες που ενισχύουν την εμπειρία σας στο ihunt.gr. Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies, σύμφωνα με τις οδηγίες μας Αποδοχή Περισσότερα