Αρχική iHunt.gr Διάσωση αγριόχοιρων από την ΚΟΜΑΘ στις πλημμυρισμένες περιοχές του Έβρου

Διάσωση αγριόχοιρων από την ΚΟΜΑΘ στις πλημμυρισμένες περιοχές του Έβρου

από iHunt Team
screenshot_2015-02-08-11-00-39

Print Friendly, PDF & Email
demobanner
Άμεσα κινητοποιήθηκαν οι κυνηγετικές οργανώσεις στον Έβρο, όπου πέραν των τεράστιων καταστροφών σε αγροτικές περιοχές αρνητικές ήταν οι επιπτώσεις και στην άγρια πανίδα, καθώς εκατοντάδες αγριογούρουνα εγκλωβίστηκαν σε πλημμυρισμένες περιοχές.
 
Οι Κυνηγετικοί Σύλλογοι Αλεξανδρούπολης και Φερών, μαζί με τους Ομοσπονδιακούς Θηροφύλακες και τον επιστημονικό συνεργάτη της Κυνηγετικής Ομοσπονδίας Μακεδονίας – Θράκης εργάστηκαν για τον απεγκλωβισμό, τη διάσωση και τη μετακίνηση-μεταφορά των ζώων στις μη πλημμυρισμένες περιοχές. Σπουδαία ήταν η συμπαράσταση της Αυτοδιοίκησης και ειδικά της Αντιδημαρχίας Φερών Έβρου, η οποία διέθεσε επιπλέον μηχανήματα.
 
Αρκετά αγριογούρουνα παρασυρμένα από τα νερά του ποταμού κατέληξαν σε αρδευτικά κανάλια, απ’ όπου και ήταν δύσκολο να βγουν. Εκεί θηροφύλακες και κυνηγοί με σχοινιά κατάφεραν να τα ανεβάσουν και να τα μεταφέρουν σε άλλες περιοχές.
 
2015 02 08 17 50 25
 
Αντίστοιχα προβλήματα είχαν δημιουργηθεί και κατά τις πλημμύρες προηγούμενων χρόνων, όπου πάλι οι κυνηγετικές οργανώσεις κινητοποιήθηκαν άμεσα.
 
Για το λόγο αυτό προτείνεται η δημιουργία μικρών ειδικών κατασκευών ώστε σε περιπτώσεις πλημμυρών τα αγριογούρουνα να μπορούν να περάσουν πάνω από τα αρδευτικά κανάλια ή να μπορούν να ανέβουν αν πέσουν μέσα σε αυτά. Ήδη η Κυνηγετική Ομοσπονδία Μακεδονίας – Θράκης επεξεργάζεται σχετική πρόταση προς τις αρμόδιες υπηρεσίες.

SVESTONOF


Σχετικά Άρθρα

Τα cookies επιτρέπουν μια σειρά από λειτουργίες που ενισχύουν την εμπειρία σας στο ihunt.gr. Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies, σύμφωνα με τις οδηγίες μας Αποδοχή Περισσότερα