Αρχική iHunt.gr Διάσωση ενός μικρού γκιώνη στο Αγρίνιο

Διάσωση ενός μικρού γκιώνη στο Αγρίνιο

από iHunt Team
gionis-agrinio-4-780x405

demobanner

Tην τύχη με το μέρος του είχε ένας μικρός γκιώνης σε περιοχή του Αγρινίου. Το μικρό νυκτόβιο γλίτωσε την τελευταία στιγμή, όταν νεαρή γυναίκα τον είδε πεσμένη στη βάση ενός δέντρου, λίγο πριν γίνει… βορά μιας γάτας που βρίσκονταν κοντά στο δέντρο.
 
Ο Γκιώνης ζει στο Αγρίνιο και φωλιάζει σε πάρκα ή δέντρα ακόμα και μέσα στην πόλη κεντρικά, τρέφεται με λεπιδόπτερα & νυχτοπεταλούδες που συχνάζουν κοντά στα φώτα της πόλης το βράδυ.
 
Μεταναστεύει στην Αφρική και διανύει μεγάλες αποστάσεις επιστρέφοντας κάθε άνοιξη στα μέρη μας για να φωλιάσει, παρόλο που είναι μια μικρή κουκουβάγια.
 
Το νυκτόβιο θα σταλεί στον σύλλογο Προστασίας των Ζώων ΑΝΙΜΑ.
 
Όταν το μωρό νυκτόβιο εντοπίστηκε από τη νεαρή γυναίκα, ειδοποιήθηκε ο Νίκος Πατερέκας (γνωστός για τη δράση του σε αντίστοιχα ζητήματα στην περιοχή του Αγρινίου),ο οποίος ανέλαβε να επικοινωνήσει με την ΑΝΙΜΑ.
 Print Friendly, PDF & Email

demobanner

Print Friendly, PDF & Email


Τα cookies επιτρέπουν μια σειρά από λειτουργίες που ενισχύουν την εμπειρία σας στο ihunt.gr. Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies, σύμφωνα με τις οδηγίες μας Αποδοχή Περισσότερα