Αρχική iHunt.gr Διάσωση ροδοπελεκάνου από την Ομοσπονδιακή Θηροφυλακή

Διάσωση ροδοπελεκάνου από την Ομοσπονδιακή Θηροφυλακή

από iHunt Team

demobannerΠαρέμβαση της Ομοσπονδιακής Θηροφυλακής της Κυνηγετικής Ομοσπονδίας Μακεδονίας-Θράκης για την περισυλλογή και μεταφορά εξασθενημένου Ροδοπελεκάνου στη λίμνη Χειμαδίτιδα.

Συγκεκριμένα στις 17/2/2021κατά τις πρωινές ώρες ενημερώθηκε ο Ομοσπονδιακός Θηροφύλακας της ΚΟΜΑΘ με θέση εργασίας τον Κυνηγετικό Σύλλογο Εορδαίας, από κάτοικο της Τ. Κ Δροσερού του Δήμου Εορδαίας, ότι πλησίον του αναφερόμενου Οικισμού υπάρχει ένας πελεκάνος ο οποίος δεν μπορεί να πετάξει. Άμεσα κινητοποιήθηκε ο Θηροφύλακας, ο οποίος μετέβηκε στην περιοχή και λαμβάνοντας όλα τα προληπτικά μέτρα βιοασφάλειας προχώρησε στην περισυλλογή ενός Ροδοπελεκάνου που πιθανόν λόγω του ψύχους ήταν εμφανώς εξασθενημένος και δεν είχε τη δύναμη να πετάξει.

Ο Ροδοπελεκάνος δεν έφερε κάποιο τραύμα και στη συνέχεια μεταφέρθηκε με το όχημα της Ομοσπονδιακής Θηροφυλακής στην πλησιέστερη λίμνη Χειμαδίτιδα, όπου και απελευθερώθηκε.

Όλες οι ενέργειες έγιναν μετά από συνεννόηση με την Δασική και Κτηνιατρική Αρχή αρμοδιότητας της περιοχής.Print Friendly, PDF & Email

demobanner

Print Friendly, PDF & Email


Σχετικά Άρθρα

Τα cookies επιτρέπουν μια σειρά από λειτουργίες που ενισχύουν την εμπειρία σας στο ihunt.gr. Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies, σύμφωνα με τις οδηγίες μας Αποδοχή Περισσότερα