Αρχική iHunt.gr Διάσωση Σταυραετού με τη συνδρομή της θηροφυλακής της ΚΟΜΑΘ

Διάσωση Σταυραετού με τη συνδρομή της θηροφυλακής της ΚΟΜΑΘ

από iHunt Team
aetos

Print Friendly, PDF & Email
demobanner
Με επιτυχία ολοκληρώθηκε επιχείρηση διάσωσης ενός τραυματισμένου αετού στην περιοχή Μουσθένη του νομού Καβάλας.
 
Συγκεκριμένα κάτοικος της περιοχής, που είναι κυνηγός είδε σε αγροτική περιοχή έναν τραυματισμένο αετό, που δεν μπορούσε να πετάξει. Τον μάζεψε και τον μετέφερε σε εμπορική επιχείρηση που διατηρεί στο χωριό Μουσθένης Καβάλας. Ενημέρωσε αμέσως τον Γενικό Γραμματέα της Κυνηγετικής Ομοσπονδίας Μακεδονίας – Θράκης, ο οποίος με τη σειρά έδωσε οδηγίες για να παρέμβει η Ομοσπονδιακή Θηροφυλακή της ΚΟΜΑΘ.
 
Ο Ομοσπονδιακός Θηροφύλακας κ. Χ. Στέτσικας έσπευσε στο χωριό της Μουσθένης, παρέλαβε τον αετό. Όπως διαπιστώθηκε πρόκειται για αρσενικό Σταυραετό (Hieraaetus pennatus), που είχε τραυματιστεί στη δεξιά του φτερούγα λόγω πρόσκρουσης, πιθανόν σε συρμάτινο φράκτη, και δεν μπορούσε να πετάξει. Για το περιστατικό ενημερώθηκε το Δασαρχείο Καβάλας και με την προτροπή του ειδοποιήθηκε εκπρόσωπος Κέντρου Περίθαλψης (ΕΚΠΑΖΠ) από την Καβάλα και παρέλαβε από τον Ομοσπονδιακό Θηροφύλακα το πουλί για να μεταφερθεί για περίθαλψη.
 
aetos2


Σχετικά Άρθρα

Τα cookies επιτρέπουν μια σειρά από λειτουργίες που ενισχύουν την εμπειρία σας στο ihunt.gr. Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies, σύμφωνα με τις οδηγίες μας Αποδοχή Περισσότερα