Αρχική iHunt.gr Διαμαρτυρία του Κυνηγετικού Συλλόγου Σύρου

Διαμαρτυρία του Κυνηγετικού Συλλόγου Σύρου

από iHunt Team

demobanner

Την αντίθεσή του στην πρόβλεψη του σχετικού σχεδίου νόμου, για την υποχρεωτική στείρωση των κυνηγετικών σκυλιών, δηλώνει ο Κυνηγετικός Σύλλογος Σύρου, σε επιστολή του προς τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης.

Όπως σημειώνει ο Σύλλογος στη σχετική επιστολή:

Με την παρούσα μας επιστολή εκφράζουμε την αγανάκτηση της κυνηγετικής οικογένειας σχετικά με το νομοσχέδιο που είναι σε διαβούλευση και αφορά την στείρωση των κυνηγετικών μας σκυλιών.

Σας επισημαίνουμε ότι η κυβέρνηση έχει αγκαλιάσει πλήρως τις φιλοζωϊκές οργανώσεις και σ εμάς κλείνει το ματάκι.

Επιβάλλει την υποχρεωτική στείρωση των κυνηγετικών μας σκυλιών τα οποία αποτελούν μέρος της οικογένειας μας σ ένα νομοσχέδιο το οποίο θα εφαρμοστεί σε δύο χρόνια , με αποτέλεσμα να γινόμαστε έρμαιο του εκάστοτε υπουργού για την εφαρμογή του η την αναστολή του.

Δεν αρκεί που με απόφαση του ΣΤΕ κάθε χρόνο γίνεται ολόκληρος αγώνας και διαβουλεύσεις με τον εκάστοτε υπουργό η οποία είναι και χρονοβόρα για να εκδοθεί η ρυθμιστική για το κυνήγι, τώρα θα έχουμε και τον αγώνα να πείσεις τον κάθε υπουργό να μην εφαρμόσει το νομοσχέδιο.

Κατανοούμε ότι υπάρχει πρόβλημα με τα αδέσποτα, αλλά ο νόμος να επιβάλλει τις ίδιες ρυθμίσεις και για δεσποζόμενα που ελέγχονται ξεφεύγει από κάθε λογική.

Οι φιλοζωϊκές οργανώσεις δρουν και διαδίδουν πολλά ψέματα για τα αδέσποτα σκυλιά δηλ. ότι υπάρχουν πολλά αδέσποτα κυνηγετικά σκυλιά.

Ο ΔΙΚΕΠΑΣ που είναι επίσημη αρχή του κράτους και διαχειρίζεται τα αδέσποτα σκυλιά αναφέρει επίσημα ότι μόνο το 2% των αδέσποτων σκυλιών είναι κυνηγετικά. Ποιόν θα πιστέψετε τελικά;

Ο προς ψήφιση νόμος είναι τιμωρητικός μόνο για τους κυνηγούς δηλ. τους επιβάλλει να έχουν τα σκυλιά τους ηλεκτρονικό διαβατήριο όταν βγαίνουν από το σπίτι και αυτό μόνο για τα κυνηγόσκυλα ειδάλλως θα τους αφαιρείται η κυνηγετική άδεια.

Σας παραθέτουμε τα άρθρα τα οποία επηρεάζουν την κυνηγετική οικογένεια:

Άρθρο 5 παράγραφος 1α :Ζητούμε να εξαιρεθούν από τη στείρωση τα κυνηγόσκυλα.

Άρθρο 5 παράγραφος 6 : Μόνο οι κυνηγετικοί σκύλοι υποχρεούται να έχουν ηλεκτρονικό διαβατήριο.

Άρθρο 5 παράγραφος 7: Αν ο σκύλος δεν έχει ηλεκτρονικό διαβατήριο αφαιρείται η κυνηγετική άδεια.

Άρθρο 6: Αφαιρείται η ερασιτεχνική εκτροφή αποτέλεσμα της οποίας σε λίγα χρόνια να εξαφανισθούν πολλές ράτσες.

Ελπίζουμε ότι η κυβέρνηση έστω και την τελευταία στιγμή θα κατανοήσει τα λάθη του νομοσχεδίου για τα οποία εμείς ζητάμε την άμεση κατάργηση τους.

Print Friendly, PDF & Email

Σχετικά Άρθρα

Τα cookies επιτρέπουν μια σειρά από λειτουργίες που ενισχύουν την εμπειρία σας στο ihunt.gr. Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies, σύμφωνα με τις οδηγίες μας Αποδοχή Περισσότερα