Αρχική iHunt.gr Διασώθηκε από κυνηγούς επανιέλ μπρετόν που έπεσε σε πηγάδι

Διασώθηκε από κυνηγούς επανιέλ μπρετόν που έπεσε σε πηγάδι

από iHunt Team
epaniel

demobanner
Είναι από τις στιγμές που σίγουρα μένουν ανεξίτηλες στη μνήμη κάθε κυνηγού. Να πας κυνήγι και να δεις τον σκύλο σου μέσα σε ένα πηγάδι να χαροπαλεύει. Ένα τέτοιο περιστατικό διαδρταματίστηκε την Κυριακή 7 Φεβρουαρίου στους Κήπους της Έυβοιας. Επικοινωνήσαμε με τον Νίκο Καπέλα που ήταν παρών και μας περιέγραψε το τι έγινε :
 
“Κυριακή πρωϊ ξεκινήσαμε για την προγραμματισμένη έξοδο με προορισμό τους κήπους Ευβοίας, μαζί με τον γιο μου Άγγελο  Καπέλα,  τον Αντώνη  Καραλή και τον Ιωάννη Λάλοςαπό Ερέτρια χωρίς να έχουμε  φανταστεί αυτό που θα συναντούσαμε.
 
Ο Νίκος Καπέλας με τον γιό του Άγγελο
 
Η περιπέτεια ξεκινά  γύρω στις  07.30-07.45 όταν ακούστηκαν κραυγές απελπισίας για βοήθεια όπως «Βοήθεια, παιδιά, βοήθεια» . Κάποιος συνάδερφος  που ήταν στο χώρο του είχε συμβεί κάτι τρομερό που δυστυχώς θα μπορούσε να συμβεί στον καθένα από εμάς. Χωρίς  να το σκεφτούμε και να χρονοτριβήσουμε, πήγαμε στο σημείο που ακούγονταν οι φωνές  εγώ, ο Αντώνης και ο Γιάννης. Αντικρίσαμε ένα συνάδερφο σε απόγνωση (Άγγελος Μοναχός) και τον αδερφό του (Γιώργο) να στέκονται μπροστά σε ένα πηγάδι και στον πάτο ένα epaniel Breton (Πέρσα) να  κολυμπάει προσπαθώντας να σωθεί. Εκεί βρίσκονταν επίσης οι κκ Άρης Αντωνίου και Κωστής  Πασσάς, συνάδερφοι και φίλοι του ιδιοκτήτη του σκυλιού. Στην αρχή, προσπαθήσουμε να ανεβάσουμε το σκυλί, κατεβάζοντας ένα τελάρο στο οποίο το μισό σώμα του ζώου χωρούσε και το άλλο αιωρούνταν στο κενό.  Η θέληση του ζώου για επιβίωση μεγάλη γι αυτό και προσπαθούσε με οποιοδήποτε τρόπο (πχ γαβγίσματα και κλάματα). Όλη αυτή η προσπάθεια κράτησε περίπου μία με μιάμιση ώρα. Οι δυνάμεις του ζώου άρχισαν να το εγκαταλείπουν. Η υποθερμία άρχισε να  μειώνει την προσπάθεια για επιβίωση. 
 
Το βάθος του πηγαδιού περίπου 6 μέτρα. Βλέποντας την Πέρσα να χάνει τις δυνάμεις της  σιγά σιγά, ο ιδιοκτήτης επέμενε να τον κατεβάσουμε στο πηγάδι να σώσει το ζώο. Ο αδερφός  του μάταια προσπαθεί να τον μεταπείσει. Στο μεταξύ, ο Κωστής  εμφανίζεται με μία σκάλα  την οποία τοποθετήσαμε στο πηγάδι,  δέσαμε τον Άρη για να κατέβει. Ο χρόνος  μας πιέζει ασφυκτικά, κινήσεις  γρήγορες  χωρίς περαιτέρω σκέψεις για ενδεχόμενο ατύχημα. Η ζωή της Πέρσας  είχε γίνει η βασική μας προτεραιότητα. 
 
Τελικά, ο Άρης ανέβασε το ζώο σώο και αβλαβές. Η περιπέτεια της Πέρσας  είχε αίσιο τέλος. Έτρεξα στο αμάξι να φέρω όλα τα απαραίτητα για τις πρώτες βοήθειες  ( στεγνές  πετσέτες, σακκουλάκια  με μέλι και την διασωστική κουβέρτα). 
 
Έτσι η Πέρσα και ο ιδιοκτήτης  της  τώρα απολαμβάνουν  δίπλα στο τζάκι την θαλπωρή, ο ένας την παρέα του άλλου, προσπαθώντας να ξεχάσουν την περιπέτεια  που έζησαν. Η ήμερα θα μείνει βαθιά χαραγμένη στην μνήμη τους και στην δική μας. Η σημερινή εμπειρία μας έμαθε ότι μεταξύ του ζώου και του ιδιοκτήτη αναπτύσσεται μία ανιδιοτελής φιλία η οποία γίνεται ολοένα και πιο δυνατή.
 
Τέλος, θα ήθελα  να ευχαριστήσω  όλους όσους βοήθησαν στην διάσωση της Πέρσας και ιδίως την Πέρσα που μας βοήθησε με όποιο τρόπο μπορούσε και μας έκανε πιο ΣΟΦΟΥΣ!”
 
Η συντακτική ομάδα του iHunt
 
 
  
 
 

Print Friendly, PDF & Email

Σχετικά Άρθρα

Τα cookies επιτρέπουν μια σειρά από λειτουργίες που ενισχύουν την εμπειρία σας στο ihunt.gr. Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies, σύμφωνα με τις οδηγίες μας Αποδοχή Περισσότερα