Αρχική iHunt.gr Διπλή θανατηφόρα επίθεση λύκων σε κυνηγόσκυλα στο Βέρμιο

Διπλή θανατηφόρα επίθεση λύκων σε κυνηγόσκυλα στο Βέρμιο

από iHunt Team

ΝΕΟ, ΔΙΠΛΟ κρούσμα θανατηφόρας επίθεσης λύκων σε κυνηγόσκυλα σημειώθηκε το Σάββατο 26/12/20 στην περιοχή του Βερμίου και συγκεκριμένα στα όρια Π. Ε Ημαθίας και Π.Ε Κοζάνης ενδιάμεσα από Άνω Σέλι και Μεσόβουνο Εορδαίας σε κυνήγι λαγού. Αυτή την φορά το “λαχείο” έπεσε στον συνάδερφο Θανάση Συμεωνίδη να θρηνήσει 2 από τους αγαπημένους του τετράποδους συνεργάτες, φίλους και συντρόφους, θύματα στην ανεξέλεγκτη πλέον μανία και εθισμό των λύκων στο σκυλίσιο κρέας !!!

Συγκεκριμένα πρόκειται για την Μάγια,10 χρονών, Πόσαβατς και την Αστραπή, 5 χρονών, Βαλκανικό Ιχνηλάτη τις οποίες έβγαλε η παρέα του Θανάση το Σάββατο 26/12/20 στην περιοχή του Μεσόβουνου Εορδαίας για κυνήγι λαγού μαζί με άλλα 4 σκυλιά.

Τα σκυλιά είχαν σηκώσει λαγό και ο Θανάσης με τον φίλο του τον Κώστα παρακολουθούσαν την εξέλιξη της καταδίωξης. Γύρω στις 11.00 άκουσε ουρλιαχτά πόνου και μετά από πολύ σύντομο χρονικό διάστημα τα 4 από τα 6 συνολικά σκυλιά επέστρεψαν στα πόδια του τρομοκρατημένα ενώ στο Gps έβλεπε τις 2 σκύλες την Μάγια και την Αστραπή ως ακίνητες στα 300 μέτρα μακριά του. Αμέσως κατάλαβε ότι κάτι κακό συμβαίνει και έμπηξε τις φωνές, ενώ παράλληλα άρχισε να τρέχει προς τα σημείο που έδειχνε το στίγμα του Gps. Πήγε σε 15 λεπτά στο πρώτο και σε 30΄ στο δεύτερο γιατί το σέρνανε για 400 μέτρα. Έκανε να το βρει 1 ώρα επειδή το είχανε θάψει λες και το έθαψε άνθρωπος !

Ο Θανάσης σχολιάζει : ” Ο τόπος έχει πολύ λύκο, βράζει στην κυριολεξία όλος ο νομός και χρόνο με τον χρόνο η κατάσταση γίνεται όλο και πιο δύσκολη, όχι μόνο στο να βρούμε μια καθαρή και ασφαλή περιοχή για εκπαιδευτικά (αφού ακόμα και οι υποτιθέμενες ζώνες εκγύμνασης είναι γεμάτες από λύκους) αλλά ακόμα και όταν αρχίζει η κυνηγετική περίοδος, τρέμουμε για τις ζωές των τετράποδων συντρόφων τους, αφού πλέον δεν ξέρουμε αν υπάρχει ακίνδυνη περιοχή !!! Ο Θανάσης συνεχίζει : ” Πριν το lockdown είχαμε πάει σε άλλη περιοχή, στα Ερμάκια, όπου συναντήσαμε αγέλη 7 λύκων, εννοείται ότι φύγαμε αμέσως. Πλέον δεν ξέρουμε που να πάμε να κυνηγήσουμε ή έστω να λύσουμε τα σκυλιά μας να τρέξουν με ασφάλεια γιατί παντού υπάρχουν λύκοι !!! Μετά από κάθε επίθεση αλλάζουμε περιοχή, αλλά να που και πάλι στο ίδιο έργο θεατές !!! Παντού υπάρχουν λύκοι που τρώνε σκυλιά.”

Σε περίπτωση που οποιοσδήποτε κυνηγός γίνει μάρτυρας παρόμοιου περιστατικού (γεγονός που απευχόμαστε) παρακαλούμε να ενημερώσει άμεσα τον Κυνηγετικό Σύλλογο της περιοχής του ή το αρμόδιο Δασαρχείο. Αυτή είναι η μοναδική νόμιμη διαδικασία, ώστε να ολοκληρώνεται το Μητρώο Επιθέσεων Λύκων που είχε δημιουργήσει η Κ.Ο.Μ.Α.Θ και υποστηρίζει με ομόφωνη απόφασή της, η Γενική Συνέλευση της Κυνηγετικής Συνομοσπονδίας Ελλάδας, με ψήφισμα που απέστειλε στον αρμόδιο για το κυνήγι υφυπουργό Περιβάλλοντος κ. Ταγαρά, σχετικά με την ραγδαία αύξηση του πληθυσμού των λύκων, τις αμέτρητες θανατηφόρες επιθέσεις σε κυνηγόσκυλα, αλλά και την ατολμία ή τους δισταγμούς της Πολιτείας να αντιμετωπίσει και να διαχειριστεί την κατάσταση. !!! Τα στοιχεία που βοηθάνε στην περιγραφή του συμβάντος προς τις αρμόδιες αρχές είναι:

1. Ημερομηνία/ώρα
2. Περιοχή που συνέβη το περιστατικό
3. Πόσοι λύκοι ενεπλάκησαν
4. Πόσα σκυλιά ενεπλάκησαν
5. Πόσα σκυλιά θανατώθηκαν ή τραυματίστηκαν σοβαρά
6. Φωτογραφική τεκμηρίωση και βίντεο των παραπάνω

του Αλέξανδρου Παλαιολόγου για το iHunt.gr

Print Friendly, PDF & Email

Σχετικά Άρθρα

2 σχόλια

Σωτηρης 8 Ιανουαρίου, 2021 - 23:26

Εύχομαι στον κ Συμεωνίδη υγεία και καλή δύναμη. Όποιος έχει χάσει σκυλί, ξέρει πως νοιώθει.

Σπιθας 9 Ιανουαρίου, 2021 - 15:38

Άραγε…. “φαρμακο-γιατρειά” δεν υπάρχει?….

Τα σχόλια είναι κλειστά

Τα cookies επιτρέπουν μια σειρά από λειτουργίες που ενισχύουν την εμπειρία σας στο ihunt.gr. Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies, σύμφωνα με τις οδηγίες μας Αποδοχή Περισσότερα