Αρχική » Grid with Sidebar » Διπλό κρούσμα θανατηφόρας επίθεσης λύκων σε κυνηγόσκυλα στη Ναυπακτία

Διπλό κρούσμα θανατηφόρας επίθεσης λύκων σε κυνηγόσκυλα στη Ναυπακτία

by iHunt

Print Friendly, PDF & Email
demobanner
 
ΝΕΟ, ΔΙΠΛΟ κρούσμα θανατηφόρας επίθεσης λύκων σε κυνηγόσκυλα σημειώθηκε την Κυριακή 29/10/17 στην Ορεινή Ναυπακτία, κοντά στο χωριό Άνω Χώρα, στο βουνό Ομαλία σε κυνήγι λαγού.
 
Αυτή την φορά το “λαχείο” κλήρωσε στον συνάδελφο Κώστα Καραγιάννη και στα 2 άτυχα σκυλιά του !!! Την Σπίθα, 4 ετών, ράτσας Μπίγκλ και τον Αζόρ 6 μηνών κούταβο, επίσης Μπιγκλ.
 
Ας δούμε λοιπόν πως περιγράφει το χρονικό της θανατηφόρας επίθεσης στον σκύλο του, ο ίδιος ο Κώστας  : ” Η επίθεση έγινε την Κυριακή 29/10/17 γύρω στις 12:00 στο βουνό Ομαλία στην Άνω Χώρα της Ορεινής Ναυπακτίας. Μαζί με τον πατέρα μου και τον θείο μου βρεθήκαμε στην συγκεκριμένη περιοχή για κυνήγι λαγού και ενώ τα σκυλιά είχαν σηκώσει θήραμα και το κυνηγούσαν ( η σπίθα δηλαδή γιατί ο αζόρ ήταν κουτάβι και τώρα ξεκινούσε μαζί της), με την δίωξη απομακρύνθηκαν και δεν ακούσαμε τίποτα . Μας ανησύχησε το γεγονός ότι κάποια στιγμή η σκύλα έμενε στάσιμη (το βλέπαμε στο gps, γύρω στα 800 μέτρα από εμάς) και έτσι ξεκινήσαμε προς τα εκεί. Όταν φτάσαμε είδαμε την Σπίθα κομματιασμένη, έτσι όπως φαίνεται στην φωτογραφία, ενώ τον μικρό τον Αζόρ που δεν του φόραγα κολάρο εντοπισμού δεν τον βρήκαμε ποτέ !!! “
 
Ο Κώστας συνεχίζει : ” Η Σπίθα και ο Αζόρ δεν είναι τα πρώτα σκυλιά που χάνω από λύκους !!! Πριν 2 μήνες σε εκπαιδευτικό, σε άλλη περιοχή έχασα με τον ίδιο τρόπο άλλα 2 σκυλιά, την Ρόζι, 5 χρονών Μπιγκλ και τον Ασίκη Ελληνικό Ιχνηλάτη, κουτάβι 7 μηνών στα ξεκινήματα του !!! Και τότε όπως και τώρα βρήκα μόνο την μεγάλη σκύλα την Ρόζι χάρη στο Gps, τον μικρούλη τον Ασίκη δεν τον βρήκα ποτέ !!! Πλέον δεν ξέρουμε που να πάμε να κυνηγήσουμε με ασφάλεια για τα σκυλιά μας, γιατί παντού υπάρχουν λύκοι. Για την δική μας την παρέα το κυνήγι φέτος τέλειωσε νωρίς, μιας και δεν έχουμε άλλα σκυλιά, 4 είχαμε και τα 4 μας τα έφαγαν οι λύκοι !!! “
 
 
 
Σε περίπτωση που οποιοσδήποτε κυνηγός γίνει μάρτυρας παρόμοιου περιστατικού (γεγονός που απευχόμαστε) παρακαλούμε να ενημερώσει άμεσα τον Κυνηγετικό Σύλλογο της περιοχής του ή το αρμόδιο Δασαρχείο. Αυτή είναι η μοναδική νόμιμη διαδικασία, ώστε να ολοκληρώνεται το Μητρώο Επιθέσεων Λύκων που είχε δημιουργήσει η Κ.Ο.Μ.Α.Θ !!! Τα στοιχεία που βοηθάνε στην περιγραφή του συμβάντος προς τις αρμόδιες αρχές είναι:
 
1. Ημερομηνία/ώρα
2. Περιοχή που συνέβη το περιστατικό
3. Πόσοι λύκοι ενεπλάκησαν
4. Πόσα σκυλιά ενεπλάκησαν
5. Πόσα σκυλιά θανατώθηκαν ή τραυματίστηκαν σοβαρά
6. Φωτογραφική τεκμηρίωση και βίντεο των παραπάνω
 
Αλέξανδρος Παλαιολόγος για το iHunt.gr

SVESTONOF

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ