Αρχική iHunt.gr Δουλευοντας πανω στην «ομιλια» του σκυλου

Δουλευοντας πανω στην «ομιλια» του σκυλου

από iHunt Team
Heubach_hunting_dog

demobanner

Πολύ συχνά κατά τη διάρκεια του κυνηγιού με σκύλου ακούγεται η έκφραση “Μόνο δεν μιλάει αυτό το σκυλί”. Εάν θα διαβάσετε το παρακάτω άρθρο που θα διαπιστώσετε ότι σύντομα μπορεί να γίνει και αυτό. Σκεφτείτε τη χρησιμότητα που θα είχε κάτι τέτοιο στο κυνήγι.Σύμφωνα με το newsbeast.gr, πάνω σε ένα τεχνολογικό επίτευγμα, το οποίο θα βοηθήσει την επικοινωνία του ανθρώπου με τον σκύλο δουλεύει το Τεχνολογικό Ινστιτούτο της Τζόρτζια στις Η.Π.Α.

Τρεις ερευνητές παίρνουν μέρος σε αυτή την εργασία, ένας εκ των οποίων βοήθησε στη δημιουργία του Google Glass, η οποία έχει το όνομα FIDO (αρχικά λέξεων που σημαίνουν Διευκόλυνση Αλληλεπιδράσεων με σκυλιά επαγγελματίες). Ο στόχος του FIDO είναι να επιτρέπει στα σκυλιά να μας δίνουν πληροφορίες για βόμβες, διάγνωση ασθενειών και πλοήγηση τυφλών.

 

Είναι γνωστό πως τα σκυλιά μπορούν να βοηθήσουν στην ασφάλεια μας, αλλά δε μπορούν να μας ειδοποιήσουν για τον κίνδυνο που έρχεται. Αυτός είναι ο τομέας που το FIDO φιλοδοξεί να καλύψει.  

Αρχικά, τοποθετείται μια συσκευή ανίχνευσης και μετάδοσης στο κολάρο του σκυλιού. Αν, για παράδειγμα, το σκυλί είναι εκπαιδευμένο να ανιχνεύει ασθένειες όπως ο καρκίνος, βάζοντας τη μουσούδα του κοντά στο σημείο που βρίσκεται ο καρκίνος, ο αισθητήρας ενεργοποιείται. Με την κατάλληλη εκπαίδευση, θα μπορούσαν να ενεργοποιούν τον αισθητήρα για κάθε διαφορετική μορφή καρκίνου, χρησιμοποιώντας την όσφρηση. Στο τελικό στάδιο, οι πληροφορίες μεταβιβάζονται μέσω της συσκευής σε έναν υπολογιστή ή κατευθείαν στο αυτί του ιδιοκτήτη του σκυλιού.

 

Η ολοκλήρωση της συσκευής, που βρίσκεται στο στάδιο της ανάπτυξης, θα βοηθούσε σε πολλούς τομείς, όπως τον στρατό και τα σώματα ασφαλείας στην ανίχνευση εκρηκτικών μηχανισμών, τους γιατρούς στη διάγνωση ασθενειών, σε επιχειρήσεις διάσωσης (όπου ο σκύλος θα μπορούσε να στέλνει μηνύματα για αυτά που βρίσκει ενώ οι διασώστες είναι σε ασφαλές μέρος) και τέλος, τους ίδιους τους κατόχους σκυλιών που θα ήθελαν να τα πειθαρχήσουν πιο εύκολα.

 Print Friendly, PDF & Email

demobanner

Print Friendly, PDF & Email


Σχετικά Άρθρα

Τα cookies επιτρέπουν μια σειρά από λειτουργίες που ενισχύουν την εμπειρία σας στο ihunt.gr. Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies, σύμφωνα με τις οδηγίες μας Αποδοχή Περισσότερα