Αρχική iHunt.gr Δράσεις για τον Κολχικό Φασιανό

Δράσεις για τον Κολχικό Φασιανό

από iHunt Team
22552525_924399257726538_3100968153150165040_n

demobanner

 

Ο Κυνηγετικός Σύλλογος Κομοτηνής (ΚΣΚ) συνεχίζοντας τα προγράμματα βελτίωσης ενδιαιτημάτων και σε συνεργασία με την Τεχνική Υπηρεσία του Δημοκρίτειου Πανεπιστήμιου Θράκης (ΔΠΘ) και το Δήμο Ιάσμου προχώρησε στη διάνοιξη μονοπατιών (μήκους περίπου 7χλμ.) και διάκενων συνολικής επιφάνειας 35 στρεμμάτων στο χώρο της Πανεπιστημιούπολης με στόχο τη βελτίωση του βιότοπου για τον Κολχικό Φασιανό και την πεδινή πέρδικα.

Διαβάστε ακόμη : Ειδικός Άγγλος επιστήμονας για τον κολχικό φασιανό. Συνεργασία με την ΣΤ’ ΚΟΜΑΘ , Ευρωπαϊκό ενδιαφέρον για τον άγριο κολχικό φασιανό του Δέλτα του Νέστου….VIDEO

Αξίζει να σημειωθεί ότι τα τελευταία χρόνια μετά την απελευθέρωση πιστοποιημένων γενετικά ντόπιων ατόμων Κολχικού Φασιανού σε συνδυασμό με την εφαρμογή των κατάλληλων διαχειριστικών μέτρων από τον ΚΣΚ (σπορές, φυτεύσεις, διανοίξεις κλπ) η Πανεπιστημιούπολη Κομοτηνής έχει εξελιχθεί σε έναν από τους πιο σημαντικούς σε πληθυσμό πυρήνες φυσικής διαβίωσης Φασιανού.

Τα νέα μονοπάτια θα αποτελέσουν πόρο αναψυχής και άθλησης για τους φοιτητές και τους πολίτες της περιοχής. Ο πρόεδρος κ. Καραφύλλης Παναγιώτης και το Διοικητικό Συμβούλιο του ΚΣΚ αισθάνονται την υποχρέωση να ευχαριστήσουν δημόσια τις Υπηρεσίες του ΔΠΘ για την άψογη συνεργασία, το Δήμο Ιάσμου για την παραχώρηση του ισοπεδωτή γαιών και τον χειριστή τουμηχανήματος κ. Παπαχρήστου Μάρκο, καθώς επίσης την Κυνηγετική Ομοσπονδία Μακεδονίας Θράκης για την τεχνοκρατική υποστήριξη και τη χρηματοδότηση μέρους των δράσεων.

Print Friendly, PDF & Email

Σχετικά Άρθρα

Τα cookies επιτρέπουν μια σειρά από λειτουργίες που ενισχύουν την εμπειρία σας στο ihunt.gr. Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies, σύμφωνα με τις οδηγίες μας Αποδοχή Περισσότερα