Αρχική iHunt.gr Δυο μικρά αρκουδάκια εντοπίστηκαν στον οικισμό Ομαλής της Δ.Ε. Τσοτυλίου του Δήμου Βοΐου

Δυο μικρά αρκουδάκια εντοπίστηκαν στον οικισμό Ομαλής της Δ.Ε. Τσοτυλίου του Δήμου Βοΐου

από iHunt Team

demobanner

Δυο μικρά αρκουδάκια εντοπίστηκαν το βράδυ της Δευτέρας 15/06/2020 να περιπλανώνται κοντά στον οικισμό στην Τ.Κ. Ομαλής της Δ.Ε. Τσοτυλίου του Δήμου Βοΐου από κατοίκους της περιοχής, οι οποίοι και ειδοποίησαν το θηροφύλακα της ΚΟΜΑΘ που βρίσκονταν στην περιοχή.

Το ίδιο βράδυ ο θηροφύλακας της ΚΟΜΑΘ ενημέρωσε το Δασαρχείο Τσοτυλίου της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Ηπείρου-Δυτικής Μακεδονίας, για το περιστατικό.

Άμεσα το Δασαρχείο Τσοτυλίου ενεργοποίησε την Ομάδα Άμεσης Επέμβασης (ΟΑΕ), μέλη της οποίας μετέβησαν από το πρωί της 16/06/2020 στην περιοχή, προκειμένου να αξιολογήσουν το περιστατικό και τον τρόπο αντιμετώπισής του.

Το απόγευμα της ίδιας μέρας τα δυο αρκουδάκια ηλικίας 5-6 μηνών περίπου, εθεάθησαν από τα μέλη της ΟΑΕ να περιπλανώνται σε περιοχή της Τ.Κ. Ομαλής Δήμου Βοΐου, χωρίς τη συνοδεία ενήλικης αρκούδας.

Από το Δασαρχείο Τσοτυλίου της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Ηπείρου-Δυτικής Μακεδονίας σε συνεργασία με την Περιβαλλοντική Οργάνωση «Αρκτούρος» που μετέχει στη διαχείριση του γεγονότος, αποφασίστηκε η περαιτέρω επιτήρηση της περιοχής για τις επόμενες δυο (2) ημέρες για να διαπιστωθεί με σιγουριά η εμφάνιση ή όχι της μητέρας τους, έτσι ώστε να σχηματιστεί μια λεπτομερής και ολοκληρωμένη εκτίμηση για τη μέθοδο χειρισμού της συγκεκριμένης υπόθεσης.

Ανάλογα με την εξέλιξη του φαινομένου, θα ληφθούν κατά περίπτωση οι σχετικές αποφάσεις που αρμόζουν στις δεδομένες συνθήκες, σύμφωνα πάντα με την ισχύουσα δασική νομοθεσία.

Print Friendly, PDF & Email

Τα cookies επιτρέπουν μια σειρά από λειτουργίες που ενισχύουν την εμπειρία σας στο ihunt.gr. Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies, σύμφωνα με τις οδηγίες μας Αποδοχή Περισσότερα