Αρχική iHunt.gr Δυο νεκροί αγριόχοιροι από πανώλη μια ανάσα από τα σύνορά μας

Δυο νεκροί αγριόχοιροι από πανώλη μια ανάσα από τα σύνορά μας

από iHunt Team
d32a1f1daf19bc0ea3ac2d810de18d22_xl

Print Friendly, PDF & Email
demobanner

Δυο νεκροί αγριόχοιροι με αιτία θανάτου την πανώλη των χοίρων βρέθηκαν σε χωριό της Βουλγαρίας λίγα μόλις χιλιόμετρα από τα σύνορα με τη χώρα μας. Αμέσως σήμανε συναγερμός και κινητοποιήθηκαν όλες οι αρμόδιες αρχές. Οι αγριόχοιροι βρέθηκαν σε απόσταση αναπνοής από τα σύνορα μας από το νομό Δράμας.

Λόγω της μικρής πλέον απόστασης εστιών ΑΠΧ από τα ελληνικά σύνορα, όλες οι Κτηνιατρικές Αρχές των Περιφερειακών Ενοτήτων ολόκληρης της χώρας και ιδιαιτέρως αυτές που βρίσκονται στα σύνορα με Βουλγαρία και Τουρκία βρίσκονται σε αυξημένη επαγρύπνηση και τήρηση των μέτρων που αναφέρονται στην υπ. αριθμ. 1795/182966/19-07-2019 εγκύκλιο του ΥΠΑΑΤ.
 
Ειδικότερα για τις ΠΕ της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, επισημαίνεται η αναγκαιότητα εντατικής επαγρύπνησης με αυξημένη επιτήρηση της νόσου (ορισμός ζωνών αυξημένης επιτήρησης σε απόσταση 50km από τα ελληνικά σύνορα) συμπεριλαμβανομένων της καταγραφής & κλινικής εξέτασης των χοίρων όλων των εκμεταλλεύσεων, τον έλεγχο περί υποχρεωτικής διαμονής των χοίρων εντός περιφραγμένων εκμεταλλεύσεων και τήρησης μέτρων βιοασφάλειας, τον κλινικό έλεγχο των ζώων πριν από οιαδήποτε μετακίνηση, την ενημέρωση κυνηγών και χοιροτρόφων, την τήρηση αυστηρών μέτρων βιοασφάλειας στα σφαγεία και κατά τη μεταφορά των ζώων κ.α.


Σχετικά Άρθρα

Τα cookies επιτρέπουν μια σειρά από λειτουργίες που ενισχύουν την εμπειρία σας στο ihunt.gr. Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies, σύμφωνα με τις οδηγίες μας Αποδοχή Περισσότερα