Αρχική iHunt.gr Δυτική Αχαΐα:Επιδρομή αγριόχοιρων σε αυλές των χωριών

Δυτική Αχαΐα:Επιδρομή αγριόχοιρων σε αυλές των χωριών

από iHunt Team

Print Friendly, PDF & Email
demobanner
Απορία για τον αριθμό τους και αναστάτωση για τις ζημιές που προκαλούν, έχουν τροφοδοτήσει σε κατοίκους χωριών της Μόβρης, τα αγριογούρουνα, τα οποία καθημερινά κάνουν αισθητή την παρουσία τους, σε καλλιέργειες αλλά και πολύ κοντά σε οικισμούς.
 
Αν και το φαινόμενο έχει γίνει σταδιακά αισθητό την τελευταία πενταετία, τώρα το στοιχείο του φόβου έρχεται να καταγραφεί από παθόντες, σε Πέτα-Μιχόι-Σανταμέρι-Πόρτες κ.ά., που βλέπουν τα αγριογούρουνα να φθάνουν ακόμα και στα 100 μέτρα από τα σπίτια τους, καταστρέφοντας περιβόλια και το κυριότερο να μην τα εμποδίζουν ούτε καν οι φράχτες!
 
«Τα ακούμε να σκάβουν, για τροφή, όλη τη νύχτα και τα αποτελέσματα είναι ορατά το πρωί, στα κτήματα ή στις αυλές μας» λένε στην «Π» κάτοικοι της ορεινής Δυτικής Αχαΐας.
 
Δε είναι λίγοι αυτοί που θεωρούν υπαίτιους για την αισθητή αύξησή των αγριογούρουνων, κάποιες οικολογικές οργανώσεις, ενώ άλλοι το’ χουν βρει ως επάγγελμα πλέον, να τα κυνηγούν, έχοντας εγκαταλείψει ακόμα και παλιότερες αγροτικές τους εργασίες.
 
Το κιλό πωλείτο στη «μαύρη αγορά» στα 12 ευρώ το κιλό και τώρα έχει πέσει στα 8 ευρώ/κιλό, αρκετό όμως για το μεροκάματο νεαρών κυνηγών του Κάμπου που δεν κρύβουν, αντιθέτως όμως επιδεικνύουν το θήραμά τους, μπροστά στον φωτογραφικό φακό.
 
Αυτό που λέγεται, από κάποιους οι οποίοι γνωρίζουν πολύ καλά το πως κινούνται τα αγριογούρουνα- και το οποίο προβληματίζει -είναι ότι μέσα στην επόμενη τριετία, αυτά θα’ ναι τόσα πολλά , όπως κανείς τα συναντούσε στο όρος Ερύμανθος και σε γύρω δασικές εκτάσεις της ορεινής Αρκαδίας, κυρίως της Τρίπολης, απ’ όπου πιστεύεται πως περνούν στην Αχαΐα. Δ.Τ.
 
Πηγή : http://www.pelop.gr

SVESTONOF


Σχετικά Άρθρα

Τα cookies επιτρέπουν μια σειρά από λειτουργίες που ενισχύουν την εμπειρία σας στο ihunt.gr. Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies, σύμφωνα με τις οδηγίες μας Αποδοχή Περισσότερα