Αρχική iHunt.gr Δύο άτομα με παρελθόν στο παράνομο κυνήγι συνελήφθησαν από το Δασαρχείο Πύργου

Δύο άτομα με παρελθόν στο παράνομο κυνήγι συνελήφθησαν από το Δασαρχείο Πύργου

από iHunt Team

demobanner

Δύο άτομα με παρελθόν στο παράνομο κυνήγι εντοπίστηκαν προχθές επ’ αυτοφώρο στο κυνήγι αγριόχοιρου, σε περιοχή της Ορεινής Ηλείας μετά από κινητοποίηση του Δασαρχείου Ηλείας. Οι θηροφύλακες τον Κυνηγετικό Σύλλογο Πύργου και το προσωπικό του Δασαρχείου εντόπισαν τους δύο άντρες που είχαν σκοτώσει δύο αγριογούρουνα, το ένα μάλιστα σε προχωρημένη κύηση.

Σε δηλώσεις του ο Δασάρχης Πύργου Παναγιώτης Λάττας τόνισε ότι “… εντοπίσαμε επ’ αυτοφώρο δύο συμπολίτες μας, οι οποίοι είναι γνωστοί ότι ασχολούνται με το επάγγελμα του λαθροθήρα κατ´ επανάληψη, ενώ έχουν καταδικαστεί κι άλλες φορές. Είχαν σκοτώσει δύο αγριογούρουνα, μάλιστα το ένα ήταν σε προχωρημένη κύηση. Είναι πολύ κρίμα, δεν υπάρχει καθόλου ανθρωπιά. Το βλέπεις να βγάζει από τους μαστούς γάλα. Οι λαθροθήρες τράπηκαν σε φυγή και ήδη βγάλαμε ένταλμα σύλληψης και αναζητούνται από την Αστυνομία στην περιοχή της ορεινής Ηλείας. Αναζητούνται στο πλαίσιο του αυτοφώρου και θα σχηματιστεί δικογραφία. Οι δυο αγριόχοιροι κατασχέθηκαν και θα δοθούν σε ιδρύματα της Μητρόπολης Ηλείας, προκειμένου να καλύψουμε κάποιες ανάγκες” είπε ο κ. Λάττας.

Ο Δασάρχης Πύργου στάθηκε στα αυξημένα φαινόμενα παραβατικότητας που παρατηρούνται το τελευταίο διάστημα στην περιοχή. “Παρατηρούμε αυξημένα φαινόμενα παραβατικότητας στο κυνήγι του αγριόχοιρου, το τρυγονιού, σε παράνομη υλοτομία. Ο κόσμος πρέπει να καταλάβει ότι μπορεί να ζούμε μία περίοδο ιδιαίτερη, λόγω του κορονοϊού, αλλά τα μέτρα προστασίας του φυσικού περιβάλλοντος και της άγριας πανίδας συνεχίζουν να είναι αυξημένα και μάλιστα τον τελευταίο καιρό είναι ακόμα πιο αυξημένα, με αποτέλεσμα να είμαστε 24 ώρες το 24ωρο στην ύπαιθρο. Θα ήθελα να καταστήσω σαφές ότι είναι κρίμα να προβαίνουν σε τέτοιες ενέργειες, γιατί αργά η γρήγορα συλλαμβάνονται και οι ποινές είναι πάρα πολύ μεγάλες τόσο για τους ίδιους όσο και για τις οικογένειες τους”. Ο κ. Λάττας σχολίασε πως “.. τα αδικήματα αυτά δυστυχώς είναι πλημμεληματικού χαρακτήρα και επισύρουν μικρές ποινές φυλάκισης οι οποίες μετατρέπονται σε χρηματικό πρόστιμο. Βέβαια έχουμε και μία περίπτωση φυλάκισης όπου έχει γίνει έφεση και προχωράει…”.

Πηγή : https://www.ilialive.gr/

Print Friendly, PDF & Email

Σχετικά Άρθρα

5 σχόλια

ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΜΠΑΡΛΑΣ 28 Απριλίου, 2020 - 14:53

Ενα μεγαλο μπραβο στα παιδια της θηροφυλακης!!και σε ολους που εκτελουν στο ακεραιο το καθηκον τουςΛαθροθηρες..Η ντροπη.. των κυνηγων με τη βοηθεια του νομου..Αν υπηρχε η σφραγιση των οπλων απο το Δασαρχειο στα νομιμα οπλα οπως ηταν παλια και η απελευθερωση τους στην εναρξη τα πραγματα θα ηταν σαφως καλυτερα.Μετα οποιος εκανε παρανομια με κλεμμενο οπλο η εσπαγε την σφραγιση, ο νομος να γινει πιο αυστηρος με φυλακιση χωρις αναστολη,προστιμο,κατασχεση,δημοσιευση στοιχειων,μηπως και μπορεσουμε να αφανισουμε αυτα τα ελεεινα ερπετα.. απο την κυνηγετικη κοινοτητα.

Ιωάννης Μακρυγιάννης 29 Απριλίου, 2020 - 14:27

Κύριε Μπάρλα το σφράγισμα των όπλων ήταν μια εφεύρεση της Χούντας για άλλους προφανείς λόγους με πρόφαση την προστασία της πανίδας που δήθεν υπερασπίζονταν ενώ στο φεστιβάλ κυνηγίου στον Έβρο έβαζαν τα ελικόπτερα να διώξουν τα αγριογούρουνο προς τους συνταγματαρχες με πρωτοπόρο τον δικτάτορα για να τα σκοτώσουν !!! Στη πόλη μου δε ο διορισμένος πρόεδρος του κυνηγετικού συλλόγου μαζί με τον διορισμένο θηροφύλακα τον διοικητή του τμήματος και κατά διαστήματα με τον τοπικό δικαστή αλώνιζαν τα βράδια την ύπαιθρο σκοτώνοντας τους λαγούς !!!!!! Θέλει κυρίως παιδεία συνείδηση και εφαρμογή των νόμων γιατί αν συλαμβάνεται ο λαθροθήρας και ο νόμος δεν εφαρμόζεται αποθρασύνεται και ο υποψήφιος λαθροθήρας και πιστέψτε με ότι και τότε που σφραγίζοντας τα όπλα τα ποίμνιο στάδια και όχι μόνον αυτά ήταν ( και είναι) γεμάτα με παράνομα όπλα !!! Με εκτίμηση
Ιωάννης Μακρυγιαννης

Τριανταφύλλου Γιάννης 29 Απριλίου, 2020 - 06:08

ΑΤΙΜΩΡΗΣΙΑ αυτό είναι το πρόβλημα με τη λαθροθηρία και όχι μόνο.Η γνώμη μου οι συγκεκριμένες περιπτώσεις όπου υπάρχει υποτροπή φυλακή χωρίς την δυνατότητα ούτε αναστολής ούτε αποπληρωμής της ποινής

Δημήτρης 1975 29 Απριλίου, 2020 - 08:10

Η Κύπρος είναι μια χώρα κοντινή σε εμάς η οποία έχει δείξει με τον Ουλαμο της Άμεσου Δράσεως. της Αστυνομίας Κύπρου πως πατασετται η Λαθροθηρια καθώς και οι ποινές εκεί κάτω είναι εξοντωτικές…. δυστυχώς στην Ελλάδα δεν υπάρχει πάταξη του φαινομένου ούτε παιδεία…. μόνο ημίμετρα….

iHunt Team 29 Απριλίου, 2020 - 08:58

Η Κύπρος ήταν και είναι μια χώρα με πολύ μεγάλα ποσοστά λαθροθηρίας. Όντως έχουν καθοριστεί δυσβάσταχτα πρόστιμα για τους παραβάτες αλλά ακόμη δεν υπάρχει αυτό που μας περιγράφεται. Θα συμφωνήσω ότι είναι θέμα παιδείας αλλά τι σε κάνει να πιστεύεις ότι οι Κύπριοι έχουν παιδεία ενώ οι Έλληνες όχι; Μάλλον μπερδεύεσαι λίγο…..

Τα σχόλια είναι κλειστά

Τα cookies επιτρέπουν μια σειρά από λειτουργίες που ενισχύουν την εμπειρία σας στο ihunt.gr. Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies, σύμφωνα με τις οδηγίες μας Αποδοχή Περισσότερα