Αρχική iHunt.gr Εγχειριδιο για τον ελεγχο και προληψη της λυσσας

Εγχειριδιο για τον ελεγχο και προληψη της λυσσας

από iHunt Team
fox_rabies

demobanner

Το  Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και τροφίμων εξέδωσε ένα εγχειρίδιο που  αφορά στην αντιμετώπιση και την πρόληψη της ζωονόσου της λύσσας. Όπως αναφέρεται “ Σκοπός αυτού του εγχειριδίου είναι να παρέχει γενικές πληροφορίες για τη λύσσα και να περιγράψει τις διαδικασίες για την πρόληψη και τον έλεγχο της νόσου στην Ελλάδα.Πρωτίστως προορίζεται να χρησιμοποιηθεί από τις υπηρεσίες και φορείς που εμπλέκονται γενικότερα με την εν λόγω νόσο στην Ελλάδα, όπως τις κτηνιατρικές υπηρεσίες και τους ιδιώτες κτηνιάτρους, τις υπηρεσίες Υγείας, τις δασικές υπηρεσίες, τις υπηρεσίες περιβάλλοντος, τις φιλοζωικές οργανώσεις, τους κυνηγετικούς συλλόγους και άλλους φορείς με σχετικές αρμοδιότητες ή ενδιαφέροντα.

Παράλληλα ωστόσο, το εγχειρίδιο αυτό απευθύνεται και στους πολίτες που επιθυμούν να αποκτήσουν μια πιο λεπτομερή ενημέρωση για τη νόσο και το πώς μπορεί να προστατευθεί η Δημόσια Υγεία. Το εν λόγω πόνημα προετοιμάστηκε από το Τμήμα Ζωοανθρωπονόσων της Διεύθυνσης Υγείας των Ζώων της Γενικής Διεύθυνσης Κτηνιατρικής του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων με τη συνδρομή του Εθνικού Εργαστηρίου Αναφοράς για τη λύσσα στα ζώα και της Διεύθυνσης Κτηνιατρικής Αντίληψης Φαρμάκων και Εφαρμογών της Γενικής Διεύθυνσης Κτηνιατρικής.

Η ενότητα αναφορικά με τη Λύσσα και τη Δημόσια Υγεία προετοιμάστηκε από το Κέντρο Ελέγχου Λοιμώξεων και Πρόληψης Νοσημάτων (ΚΕΕΛΠΝΟ) του Υπουργείου Υγείας.

Κατεβάστε από εδώ το εγχειρίδιο.Print Friendly, PDF & Email

demobanner

Print Friendly, PDF & Email


Σχετικά Άρθρα

Τα cookies επιτρέπουν μια σειρά από λειτουργίες που ενισχύουν την εμπειρία σας στο ihunt.gr. Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies, σύμφωνα με τις οδηγίες μας Αποδοχή Περισσότερα