Αρχική iHunt.gr Εθνικός ή Προσχηματικός Διάλογος για το Κυνήγι;

Εθνικός ή Προσχηματικός Διάλογος για το Κυνήγι;

από iHunt Team
img_1594

demobanner
Ο Υπουργός Περιβάλλοντος και Κλιματικής Αλλαγής (η κλιματική αλλαγή μας μάρανε και η παγκόσμια σωτηρία, όταν δεν μπορούμε να μετρήσουμε πόσους υπαλλήλους έχουμε ως κράτος) ξεκίνησε τον πολυαναμενόμενο Εθνικό Διάλογο για το Κυνήγι.
 
Μετά την ολοκλήρωση(?)  όλων των προεκλογικών δεσμεύσεων και προγραμμάτων του ΣΥΡΙΖΑ, την ώρα που οι πολίτες της χώρας διαπιστώνουν με οδύνη την παταγώδη ανακολουθία σε όλα τα θέματα, το κυνήγι θα είναι το μόνο πεδίο που η κυβέρνηση  θα υλοποιήσει τις υποσχέσεις της.
 
Αν οι προθέσεις των κυβερνητικών κομμάτων ήταν θετικές για το κυνήγι και τους κυνηγούς, δεν θα υπήρχε κανένα πρόβλημα και όλοι οι εμπλεκόμενοι, (οι πραγματικά εμπλεκόμενοι όμως και όχι διάφορες μονοπρόσωπες ιδεοληπτικές αντικυνηγετικές οργανώσεις) θα συμμετείχαν σε μια ουσιαστική και αποτελεσματική διαδικασία.
 
Τι να συζητήσεις όμως με τους Οικολόγους Πράσινους (στο κόμμα των οποίων ανήκει ο κος Υπουργός) όταν στην πρώτη κιόλας συνάντηση του «Εθνικού» διαλόγου ζητούν την κατάργηση του κυνηγιού; Ποιος ο λόγος να κληθούν Επιστημονικοί φορείς , Πανεπιστήμια και  Κυνηγοί  στο ιδεολογικό διάγγελμα των οικολόγων πράσινων;
 
Αν ο κος Υπουργός θέλει να φορέσει ένα μανδύα δημοκρατικότητας και συμμετοχής σε ειλημμένες αποφάσεις, που θέλουν να επιβάλλουν διάφορες μειοψηφικές συνιστώσες και ζωοφιλικές παρέες, τότε όσα επιστημονικά στοιχεία, όσες μελέτες και αν καταθέσει ο πρόεδρος της ΚΣΕ κος Παπαδόδημας  και οι ειδικοί των Πανεπιστημίων, θα είναι άνευ σημασίας.( Ο Πρόεδρος στην παρουσίαση του διαλόγου ήταν άψογος. Με καλή προετοιμασία και συνεννόηση με τους υπόλοιπους προέδρους και το ΔΣ της ΚΣΕ, άφησε μόνο θετικές εντυπώσεις. Δεν μπορούμε να πούμε το ίδιο για την επομένη, όπου εξέδωσε, μόνος του(?),  μια σπασμωδική και απροετοίμαστη ανακοίνωση, η οποία βγάζει προς τα έξω μια έλλειψη ψυχραιμίας και έναν μικροπανικό. Πρόεδρε, η τακτική του L’ Etact c’est mois έχει τελειώσει.
 
Ο εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ μίλησε για Στρατηγικές, Στρατηγικούς Σχεδιασμούς Βιοποικιλότητας και διάφορα εύηχα και στομφώδη. Όταν δεν υπάρχει βενζίνη για να κινηθούν ασθενοφόρα, το να ζητάς να προσλάβει το κράτος μερικές χιλιάδες θηροφύλακες για να ικανοποιηθεί η ιδεοληπτική τάση μιας αριστερής κουλτούρας κριτικισμού των πάντων, φαίνεται  τουλάχιστον αστείο. Άσε που θα χρειαστεί να προσληφθούν  και μερικοί ακόμη  Στρατάρχες και Καρα- στρατηγοί, από την επετηρίδα των λαϊκών αγωνιστών, για να ετοιμαστούν οι στρατηγικές αυτές.
 
Ο πρώτος στόχος των αντικυνηγετκών  ομάδων είναι σαφής. Η διάλυση των Κυνηγετικών Οργανώσεων. Σε κάθε κουβέντα τους αυτό βγαίνει είτε άμεσα είτε έμμεσα, εξ άλλου είναι διακηρυγμένος διαχρονικός στόχος όλων των αντικυνηγετικών ΜΚΟ. 
 
Ο δεύτερος στόχος είναι  να βάλουν χέρι στα χρήματα των κυνηγών, τα οποία είναι τα μόνα που κατευθύνονται, χωρίς επιβάρυνση των πολιτών, στην διαχείριση του Φυσικού Περιβάλλοντος. Όπως είπε και ο υπεύθυνος Θήρας του Υπουργείου , από τα χρήματα που προέρχονται από την έκδοση αδειών και  πάνε στις κυνηγετικές οργανώσεις τα 8.000.000 πηγαίνουν στην μισθοδοσία των ιδιωτικών φυλάκων θήρας και υπόλοιπα 2.000.000 για να κινηθεί όλος ο μηχανισμός της θηροφυλακής και το φιλοθηραματικό έργο. Αν αυτά τα χρήματα πάνε στο δημόσιο ΔΕΝ υπάρχει κανένας τρόπος να ξαναγυρίσουν στη φύση.
 
Το μόνο σίγουρο είναι ότι μπαίνοντας σε ένα ταμείο , είτε πράσινο είτε κόκκινο, τα χρήματα των κυνηγών θα φύγουν όλα για να εκπληρωθούν οι Μνημονιακοί στόχοι της κυβέρνησης και της Τρόικας και όχι για την βιοποικιλότητα και την προστασία της φύσης.
 
Όταν γδέρνουν με την φορολογία και τις περικοπές εργαζόμενους, συνταξιούχους και ανέργους, τους έπιασε ξαφνικά ο πόνος για τις εισφορές των κυνηγών στους Κυνηγετικούς Συλλόγους που ορίζονται κιόλας από το Κράτος (εδώ κακώς επεμβαίνει το Κράτος θεωρεί ο εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ ). Στεναχωριούνται  τόσο πολύ οι κυβερνώντες μας για το θέμα αυτό και θα φροντίσουν  να το σταματήσουν. Ευτυχώς που  υπάρχουν και αυτοί οι καλοί άνθρωποι και σκέφτονται το συμφέρον μας.
 
Να υπενθυμίσουμε στους «αριστερούς» που ανέλαβαν να μας κυβερνήσουν, ότι σε όλες τις χώρες της πρώην Σοβιετικής Ένωσης και του Υπαρκτού Σοσιαλισμού, παρόλη την ισχυρή Κρατική Παρέμβαση και Συγκεντρωτισμό σε όλους τους τομείς, το Κυνήγι ήταν υπόθεση των Κυνηγετικών Οργανώσεων και όχι της Κεντρικής Κυβέρνησης. 
 
Αν ο κος Τσιρώνης θέλει ουσιαστικό διάλογο για το Κυνήγι, αν θέλει πραγματικά να βελτιώσει τα πράγματα του κυνηγιού, ας  ακολουθήσει τη συμβουλή ενός ειδικού. “ Δεν είναι δυνατόν “ τόνισε ο καθηγητής του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου κ. Βλάχος “να γίνεται ένας διάλογος για το κυνήγι με τον καθένα που έχει ξεπερασμένες οικολογικές απόψεις. Ο διάλογος αυτός πρέπει να στηρίζεται αυστηρά σε επιστημονικές μελέτες”.
 
Στο χέρι του υπουργού είναι να αποδείξει αν θα γίνει ένας Προσχηματικός ή ένας πραγματικός Εθνικός Διάλογος για το κυνήγι. 

 

O iHunter

 

Print Friendly, PDF & Email

Σχετικά Άρθρα

Τα cookies επιτρέπουν μια σειρά από λειτουργίες που ενισχύουν την εμπειρία σας στο ihunt.gr. Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies, σύμφωνα με τις οδηγίες μας Αποδοχή Περισσότερα