Αρχική iHunt.gr Ειδικες σπορες στην Ορμυλια Χαλκιδικης

Ειδικες σπορες στην Ορμυλια Χαλκιδικης

από iHunt Team
antipr_stergioudis-gram_pasxalidis-geoponos_zisopoulos-615x240

demobanner

 Ο Κυνηγετικός Σύλλογος Ορμύλιας του ν. Χαλκιδικής έσπειρε 80 περιπου στρέμματα με αγριαγγινάρα, βίκο και ηλίανθο στο πλαίσιο του προγράμματος Βελτίωσης Ενδιαιτημάτων που χρηματοδοτεί η ΚΣΕ  σε εκτάσεις όπου παραχώρησε ο Δήμος Ορμύλιας. Από τις σπορές αυτές θα ευννοηθούν πολλά είδη πτηνών και θηλαστικών μεταξύ των οποίων και θηρεύσιμα είδη όπως ο λαγός, το τρυγόνι και το ορτύκι. Αξίζει να σημειωθεί ότι η συμμετοχή εθελοντών κυνηγών ήταν ιδιαίτερα μεγάλη.

Το πρόγραμμα υλοποιείται υπό την επίβλεψη του επιστημονικού συνεργάτη της Κυνηγετικής Ομοσπονδίας Μακεδονίας – Θράκης, σε συνεργασία με το Δ.Σ. του Συλλόγου. Ανάλογες δράσεις πραγματοποιούνται σε πολλούς άλλους Κυνηγετικούς Συλλόγους της ΚΟΜΑΘ, πάντοτε υπό την επίβλεψη των ειδικευμένων επιστημόνων (Δασολόγων και Δασοπόνων) που απασχολεί η Ομοσπονδία ενισχύοντας την αποτελεσματικότητα του φιλοθηραματικού έργου των κυνηγετικών οργανώσεων.

 Print Friendly, PDF & Email

demobanner

Print Friendly, PDF & Email


Σχετικά Άρθρα

Τα cookies επιτρέπουν μια σειρά από λειτουργίες που ενισχύουν την εμπειρία σας στο ihunt.gr. Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies, σύμφωνα με τις οδηγίες μας Αποδοχή Περισσότερα