Αρχική iHunt.gr Ειδικός Άγγλος επιστήμονας για τον κολχικό φασιανό. Συνεργασία με την ΣΤ’ ΚΟΜΑΘ

Ειδικός Άγγλος επιστήμονας για τον κολχικό φασιανό. Συνεργασία με την ΣΤ’ ΚΟΜΑΘ

από iHunt Team
dscf7294-1024x768

Print Friendly, PDF & Email
demobanner
Η Κυνηγετική Ομοσπονδία Μακεδονίας – Θράκης (ΣΤ’ ΚΟΜΑΘ) συνεχίζοντας τις δράσεις της για την προστασία του κολχικού φασιανού και την ανάδειξη της σημασίας του είδους έχει αναπτύξει δράσεις συνεργασίας με διεθνείς οργανισμούς.
 
Έτσι μετά από το ενδιαφέρον του Παγκόσμιου Οργανισμού Φασιανοειδών (WPA-World Pheasant Association), την ειδική επιστημονική ομάδα IUCN-SSC Galliformes Specialist Group και την δημοσίευση σχετικών άρθρων σε επιστημονικά περιοδικά μεγάλο ενδιαφέρον έδειξε και ο Οργανισμός Θήρας και Προστασίας της Άγριας Πανίδας της Αγγλίας (Game & Wildlife Conservation Trust).
 
IMG 1862
Οι επιστημονικές συνεργάτες της ΣΤ’ΚΟΜΑΘ, κ. Πέτρος Πλατής & κ.Χρήστος Σώκος με τον Roger Draycot
 
Για το λόγο αυτό στις από τις 3 έως τις 6 Μαΐου 2015 ειδικός επιστήμονας από τον αγγλικό οργανισμό ήρθε στην Ελλάδα, ώστε σε συνεργασία με την Κυνηγετική Ομοσπονδία Μακεδονίας – Θράκης να αξιολογήσει την περιοχή που αποτελεί το ενδιαίτημα του μοναδικού αυτόχθονου πληθυσμού της Ευρώπης στο Δέλτα του Νέστου και σε συνεργασία με τους επιστημονικούς συνεργάτες της ΣΤ’ ΚΟΜΑΘ να ανταλλάξουν εμπειρίες και απόψεις και να διαμορφώσουν κλίμα συνεργασίας για τη διαχείριση και διάσωση του είδους. Ο εκπρόσωπος του οργανισμού ήταν ο Dr Roger Draycott και η θέση στον οργανισμό του είναι Head of Advisory Services (Game & Wildlife Conservation Trust)
 
Κατά τη διάρκεια της παραμονής του ο κ. Draycott επισκέφτηκε τα γραφεία της ΣΤ’ ΚΟΜΑΘ στη Θεσσαλονίκη, όπου είχε την ευκαιρία να γνωριστεί με μέλη του Δ.Σ. της Ομοσπονδίας και με το επιστημονικό και τεχνικό προσωπικό. Επίσης την Τρίτη 5/5 ο κ. Draycott με επιστήμονες της ΚΟΜΑΘ επισκέφτηκαν το Δασαρχείο Καβάλας, όπου έγινε εποικοδομητική συζήτηση για το ρόλο που μπορεί να διαδραματίσει η Δασική Υπηρεσία στην προστασία του είδους.
 
Πέρα όμως από τις συναντήσεις όλος ο υπόλοιπος χρόνος αφιερώθηκε σε επιτόπιες επισκέψεις στο Δέλτα του Νέστου, σε εργασίες παρακολούθησης και καταγραφής κολχικών φασιανών, αλλά και στην γνωριμία και αξιολόγηση του ενδιαιτήματος του είδους. Παρόντες στις εργασίες ήταν τέσσερις Δασολόγοι – Θηραματολόγοι της Κυνηγετικής Ομοσπονδίας Μακεδονίας – Θράκης και δύο Ομοσπονδιακοί Θηροφύλακες.
 
DSC05058
Ο Dr Roger Draycot
 
Η επίσκεψη αυτή θεωρείται ως η έναρξη μιας ουσιαστικής συνεργασίας των κυνηγετικών οργανώσεων με τον Οργανισμός Θήρας και Προστασίας της Άγριας Πανίδας της Αγγλίας. Αξίζει να σημειώσουμε ότι ο Οργανισμός αυτός έχει πάνω από 100 άτομα προσωπικό, οι περισσότεροι ειδικοί επιστήμονες στα θηραματικά είδη, αλλά και πάνω από 20.000 υποστηρικτές.
 
Στο προσεχές διάστημα αναμένεται η αναφορά από τον αγγλικό οργανισμό, ώστε μαζί με ειδική μελέτη της Κυνηγετικής Ομοσπονδίας να εδραιωθεί το πλαίσιο για ην εφαρμογή διαχειριστικών μέτρων για την προστασία του κολχικού φασιανού.
 
Το iHunt.gr βρέθηκε στην καταμέτρηση των κολχικών φασιανών και σύντομα θα έχετε την ευκαρία να δείτε video και φωτογραφίες.


Σχετικά Άρθρα

Τα cookies επιτρέπουν μια σειρά από λειτουργίες που ενισχύουν την εμπειρία σας στο ihunt.gr. Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies, σύμφωνα με τις οδηγίες μας Αποδοχή Περισσότερα