Αρχική iHunt.gr Εισήγηση για απαγόρευση της πέρδικας στο Καστελλόριζο

Εισήγηση για απαγόρευση της πέρδικας στο Καστελλόριζο

από iHunt Team
kastellorizo-to-limani-apo-psila

Print Friendly, PDF & Email
demobanner

Στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Μεγίστης ένα από τα μέλη του Συμβουλίου, εισηγήθηκε την απαγόρευση της πέρδικας στο νησί του Καστελλόριζου για πέντε χρόνια.

SVESTONOF

Τελικά κατά πλειοψηφία το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Μεγίστης πήρε την απόφαση να εισηγηθεί την απαγόρευση της πέρδικας για τρία χρόνια με την αιτιολογία ότι τείνει να εκλείψει.

Μόνο δύο από τους εννέα συμβούλους που συμμετείχαν ψήφισαν κατά της απαγόρευσης γιατί ήθελαν να έχουν μια εκτίμηση αποό έναν ειδικό.

Άλλα δυο ψήφισαν παρόν.

Η εισήγηση αυτή θα πάει στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση όπου και θα αποφασιστεί αν θα απαγορευτεί το κυνήγι η όχι.

Εδώ αξίζει να σημειώσουμε ότι παρόμοια απαγόρευση είχε γίνει και στην Κάλυμνο με αφορμή το κίνδυνο που υπήρχε για μια φωλιά του Σπιζαετού.

Τελικά μετά από συντονισμένες ενέργειες της Α’ Κυνηγετικής Ομοσπονδίας Κρήτης και Δωδεκανήσου επήλθε άρση της απαγόρευσης. Η Α’ΚΟΚΔ όχι μόνο κατάφερε να άρει την απαγόρευση αλλά εκπόνησε ένα πρόγραμμα προστασίας του Σπιζαετού στο νησί της Καλύμνου. Αυτός είναι ο ρόλος της κυνηγετικών οργανώσεων και για αυτό οι κυνηγοί πρέπει να είναι συσπειρωμένοι γύρω από αυτές.

Είμαστε σίγουροι ότι και στην περίπτωση του Καστελλορίζου η Α’ Κυνηγετική Ομοσπονδία Κρήτης και Δωδεκανήσου θα πράξει ανάλογα.

Κώστας Λουρής για το iHunt.gr

Υ.Σ Φυσικά και δεν υπάρχει απαγόρευση αυτή τη στιγμή στο Καστελλόριζο παρά την παραπληροφόρηση  των γνωστών γραφικών κινδυνολόγων.


Σχετικά Άρθρα

Τα cookies επιτρέπουν μια σειρά από λειτουργίες που ενισχύουν την εμπειρία σας στο ihunt.gr. Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies, σύμφωνα με τις οδηγίες μας Αποδοχή Περισσότερα