Αρχική iHunt.gr Εκτίμηση πληθυσμού αγριόγιδων στο Παρθένο Δάσος της Δράμας από την ΚΟΜΑΘ

Εκτίμηση πληθυσμού αγριόγιδων στο Παρθένο Δάσος της Δράμας από την ΚΟΜΑΘ

από iHunt Team
frakto1

demobanner

Για 9η συνεχόμενη χρονιά η Κυνηγετική Ομοσπονδία Μακεδονίας – Θράκης (ΚΟΜΑΘ) προχώρησε στην καταμέτρηση αγριόγιδων στην ευρύτερη περιοχή του Δάσους του Φρακτού στην Οροσειρά Ροδόπης.
 
Με την παρουσία όλων των επιστημονικών συνεργατών της ΚΟΜΑΘ (Δασολόγων και Δασοπόνων), αρκετών έμπειρων Ομοσπονδιακών θηροφυλάκων, αλλά και τη συμμετοχή των υπαλλήλων του Δασαρχείου Δράμας και του Κυνηγετικού Συλλόγου Δράμας πραγματοποιήθηκαν οι φετινές μετρήσεις. Μετά από συνεργασία με επιστήμονές από τη Βουλγαρία, που ήρθαν σε προηγούμενες καταμετρήσεις, οι εργασίες πραγματοποιούνται πια στο 1ο δεκαήμερο του Δεκεμβρίου. Φέτος δε συμμετείχε στις καταμετρήσεις ο Φορέας Διαχείρισης της Οροσειράς Ροδόπης.
 
Παρόλο τις δυσκολίες πρόσβασης, καθώς σε αρκετά σημεία υπήρχαν μεγάλα προβλήματα στη μετακίνηση (εξαιτίας πρόσφατων κακών καιρικών συνθηκών), οι παρατηρητές των οκτώ (8) επιμέρους ομάδων προσέγγισαν τις θέσεις παρατήρησης και κατέγραψαν περισσότερα από 80 αγριόγιδα στο συγκεκριμένο τμήμα που γίνονται οι μετρήσεις, με ικανοποιητική αναλογία αρσενικών θηλυκών, αλλά και ενήλικων/ανήλικων-εφήβων ατόμων.
 
Στο Δάσος του Φρακτού ενδιαιτάται ένας εύρωστος πληθυσμού αγριόγιδου και η Κυνηγετική Ομοσπονδία Μακεδονίας – Θράκης θα συνεχίσει να εργάζεται για την προστασία του είδους.
 
Αξίζει να σημειωθεί ότι τα αποτελέσματα των προηγούμενων καταμετρήσεων παρουσιάστηκαν στο πανελλήνιο Δασολογικό Συνέδριο, που έγινε πρόσφατα στην Έδεσσα.Print Friendly, PDF & Email

demobanner

Print Friendly, PDF & Email


Σχετικά Άρθρα

Τα cookies επιτρέπουν μια σειρά από λειτουργίες που ενισχύουν την εμπειρία σας στο ihunt.gr. Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies, σύμφωνα με τις οδηγίες μας Αποδοχή Περισσότερα